COVID-19: Kombinimi i antitrupave monoklonal ndihmon individët e rrezikuar të parandalojnë qendrën shëndetësore

vaksinat në linjë prodhimi

  • Një hulumtim i ri zbulon se një përzierje e 2 antitrupave monoklonalë mund të ndihmojë njerëzit e rrezikshëm COVID-19 të parandalojnë shtrimin në spital.
  • Në një hulumtim që përfshin pothuajse 1,400 individë me situata të lehta dhe modeste të COVID-19, shumë më pak njerëz që merrnin terapi me antitrupa kishin nevojë për një qëndrim në spital.
  • Terapitë e antitrupave monoklonalë për COVID-19 janë më të besueshmet kur individët e marrin terapinë herët, sipas disa profesionistëve.

Një hulumtim krejt i ri nga Klinika Mayo në Rochester, MN, zbulon se individët që morën koronavirusin unik, si dhe rrezikohen nga krijimi i COVID-19 serioz, mund të parandalojnë qëndrimin në spital nëse profesionistët mjekësorë i trajtojnë me një përzierje prej 2 antitrupat monoklonalë të autorizuar për përdorim të situatave emergjente nga Ushqimi dhe Administrata e Barnave (FDA).

Njerëzit me infeksion SARS-CoV-2 që morën terapinë e antitrupave monoklonalë ishin shumë më pak të prirur për të kërkuar një qëndrim në spital sesa individët që nuk e morën terapinë.

Ky nuk është ekzaminimi i parë nga Klinika Mayo në përdorimin e antitrupave monoklonalë si një mënyrë që individët e rrezikshëm të ndihmojnë në parandalimin e qëndrimit në spital për COVID-19.

Një hulumtim i mëparshëm kontrolloi rezultatin e bamlanivimab, një terapi që në fakt kishte zbuluar garanci, përdorimi i të cilit, në përzierje me një antitrup monoklonal shtesë etesevimab, në të vërtetë është ndalur për një kohë të shkurtër për shkak të zhvillimit të variacioneve të SARS-CoV-2.

Sidoqoftë, shkrimtari kryesor i kërkimit, Dr Raymund Razonable, nga Klinika Mayo, pohoi:

"Edhe një herë, ky studim i botës reale sugjeron që kur pacientët të cilët janë në rrezik të lartë për shkak të një sërë sëmundjesh të shoqëruara me një rast të butë ose të moderuar të COVID-19, ky kombinim i injeksioneve monoklonale u jep atyre një shans për një shërim jo të hospitalizuar. Me fjalë të tjera, ata shërohen të sigurt në shtëpi. "

Shmangia e qëndrimit në spital mund të jetë veçanërisht thelbësore kur përballeni me çmimet ekzistuese të infeksionit. Dr Razonable informoi "Detonic.shop":

"Antitrupat monoklonalë kanë për qëllim të parandalojnë pacientët të përparojnë në sëmundje të rënda, dhe kjo strategji i mban pacientët jashtë spitalit, duke ndihmuar kështu në zvogëlimin e barrës në sistemin spitalor të mbingarkuar, veçanërisht gjatë periudhës së rritjes, siç është me rritjen e vazhdueshme të Delta. "

Hulumtimi shfaqet në EClinic alMedicine

Qëndroni të njoftuar me përditësimet në kohë reale mbi shpërthimin ekzistues të COVID-19, si dhe shihni qendrën tonë të koronavirusit për më shumë udhëzime mbi shmangien, si dhe terapinë.

Një dallim thelbësor

Në hulumtim, profesionistët mjekësorë u morën me individët me kazirivimab si dhe imdevimab, një përzierje që FDA ka autorizuar në të vërtetë për përdorimin e situatave emergjente.

"Casirivimab dhe imdevimab janë antitrupa monoklonalë," informoi Dr Razonable për MNT, "të cilat janë proteina imune që i bashkëngjiten proteinës SARS-CoV-2, dhe kjo bllokon hyrjen e virusit në qelizat njerëzore."

Hulumtimi gjurmoi 1,400 njerëz të Klinikës Mayo që kishin COVID-19. Prej tyre, 696 morën terapi me antitrupa monoklonalë midis Dhjetorit 2020 si dhe Prillit 2021. Vazhdimi për të qenë individë nuk e bëri.

Shkencëtarët zbuluan se pas 28 ditësh, 1.6% e ekipit të shëruar u shtruan në spital, krahasuar me 4.8% të ekipit të lënë pas dore. Në përgjithësi, ekipi i shëruar vazhdimisht kishte nevojë për një qëndrim në spital 60-70% shumë më pak në mënyrë tipike.

Shkalla e pranimit në njësinë e kujdesit kritik, si dhe e vdekjeve u ulën për të dy ekipet, duke i bërë kontrastet më të vështira.

Dr Tara Vijayan, e Shkollës së Mjekësisë David Geffen në Los Angeles, CA, u konsultua me MNT në lidhje me kërkimin, si dhe përdorimin e antitrupave monoklonalë për t'u marrë me COVID-19. Dr. Vijayan, që nuk ishte i lidhur me studimin e Klinikës Mayo , pohoi se informacionet e grupit të saj vërtetojnë kërkimet për kërkimet ekzistuese.

Vijayan pohoi se përzierja e kazirivimabit/imdevimabit "ka qenë në të vërtetë mjaft efektive, por […] Unë mendoj se shumë nga kjo ka të bëjë me atë se cilat variante janë atje dhe se sa konkretisht monoklonalët funksionojnë kundër atyre varianteve."

Kur u pyet nëse ka ndonjë lloj faktori për të supozuar se kjo përzierje e antitrupave monoklonalë nuk është aq e dobishme për variacionin Delta SARS-CoV-2, Dr Vijayan pohoi se terapitë duket të jenë të besueshme kundrejt variacionit.

Aksesueshmëria monoklonale

Antitrupat monoklonalë në të vërtetë nuk janë lëshuar zakonisht për të luftuar COVID-19, megjithëse ato në fakt janë kryer tek shumë njerëz të shquar, të përbërë nga kreu i mëparshëm i shtetit të Shteteve të Bashkuara, që në fakt janë rimarrë në mënyrë efektive nga COVID-19.

Vijayan supozon se shërimet e tyre të shpejta mund të jenë për shkak të së vërtetës që, në përgjithësi, individë të tillë mund të marrin terapi menjëherë pas një diagnoze mjekësore COVID-19:

"Ne me të vërtetë mendojmë se monoklonale janë më efektive sa më shpejt që të jetë e mundur. Dhe, në fakt, ne tani kemi disa dëshmi se ato mund të jenë të dobishme si një regjim profilaktik menjëherë pas ekspozimit. "

"Pika e drejtë që ne këshillojmë është antitrupat monoklonalë për njerëzit që nuk janë [ende] të shtruar në spital," pohoi Dr. Vijayan. "Koha është gjithçka."

MNT pyeti Dr Razonable në lidhje me aksesin e kufizuar të terapive me antitrupa monoklonalë. Ai rekomandoi:

“Ka shumë arsye të mundshme për këtë, përfshirë vështirësinë logjistike të infuzioneve ambulatore në pacientët infektivë. Ekziston gjithashtu një numër shumë i kufizuar studimesh që mbështesin përdorimin e tyre. Antitrupat gjithashtu nuk janë miratuar ende plotësisht nga FDA, dhe përdorimi i tyre në praktikën klinike bazohet vetëm në autorizimin e përdorimit urgjent të FDA. "

"Edukimi i publikut, pacientëve tanë dhe kolegëve tanë ofrues në lidhje me përfitimet e mundshme të antitrupave monoklonalë kundër COVID-19 mund të ndihmojë në promovimin e përdorimit të tyre."

Hulumtimi krejt i ri kontribuon në vërtetimin se terapitë shumë të hershme të antitrupave monoklonalë. Dr Razonable pohoi, "Përfundimi ynë në përgjithësi në këtë pikë është se antitrupat monoklonalë janë një opsion i rëndësishëm në trajtim për të zvogëluar ndikimin e COVID-19 në rrezik të lartë pacientët. ”

Për azhurnime të drejtpërdrejta për rritjet më të azhurnuara që kanë të bëjnë me koronavirusin unik si dhe COVID-19, klikoni të drejtë këtu