COVID-19: Të paktën 8 punonjës të vaksinuar plotësisht të spitalit Vegas janë pozitivë në grupin 'përparim'

Rastet ishin të lidhura me një festë në 7 qershor, thuhet se tha spitali

By Brie Stimson |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll Moderna nis provën e vaksinës për gratë shtatzëna pasi mijëra kanë marrë tashmë pushkatim Video

Moderna nis provën e vaksinës për gratë shtatzëna pasi mijëra kanë marrë tashmë pushkatim

Kontribuesi mjekësor i Fox News, Dr. Marc Siegel prish "temën e ashpër" në "Fox & Friends".

Të paktën tetë punonjës të kujdesit shëndetësor të Nevada plotësisht të vaksinuar testuan pozitivisht për koronavirusin muajin e kaluar në një grup të rrallë të rasteve "përparim", sipas një raporti. 

Në përgjithësi, 11 kolegë u infektuan pas një partie jashtë pishinës, shumica dërrmuese erdhi me variantin Delta, i cili besohet se përhapet më lehtë, sipas Las Vegas Review-Journal, duke cituar email-et e marra nga Shëndetësia e Nevadës Jugore Rrethi. 

Dy nga tre që nuk ishin vaksinuar plotësisht kishin marrë të paktën një dozë të vaksinës, raportoi gazeta. 

Spitali Sunrise dhe Qendra Mjekësore në Las Vegas thanë se punonjësit njohën simptomat e tyre dhe u bënë test dhe të gjithë ata kanë qenë në gjendje të kthehen në punë. 

Spitali zhvilloi një hetim për të siguruar që vaksina e ndjeshme ndaj temperaturës nuk ishte ruajtur si duhet dhe arriti në përfundimin se nuk kishte trajtim të pahijshëm. 

"Me kërkesë të rrethit shëndetësor, Spitali HCA Sunrise zhvilloi një hetim paraprak të administrimit të vaksinave dhe praktikave të magazinimit dhe nuk gjeti prova të ruajtjes ose trajtimit të papërshtatshëm të çështjeve", tha për gazetën përfaqësuesi i rrethit shëndetësor Stephanie Bethel i Rrethit Shëndetësor Jugor të Nevadës. 

"Nuk kishte ekspozime ndaj pacientëve tanë pasi stafi ynë përputhet me të gjitha udhëzimet e PPE, duke maskuar në çdo kohë dhe duke mbajtur mburoja të fytyrës me të gjitha takimet e pacientëve," tha ai. 

Betheli shtoi, “importantshtë e rëndësishme të mbani mend se asnjë vaksinë nuk është 100 për qind efektive dhe priten raste të përparimit. Deri më tani më shumë se 2 milion doza të vaksinës COVID-19 janë administruar në Clark County. Të tre vaksinat aktualisht në dispozicion ofrojnë mbrojtje ndaj sëmundjeve të rënda në raste të përparimit. ”

Mark Pandori, drejtori i Laboratorit Shtetëror të Shëndetit Publik Nevada, e quajti variantin delta dhe llojet e tjerë të rinj të koronavirusit "Olimpianët".

“Viruset që qarkullojnë në korrik nuk janë viruse që qarkullonin në shkurt. Tha Pandori. "Ata që po qarkullojnë tani kanë një aftësi më të mirë për të kryer vaksinimin."

Rastet kanë rritur me shpejtësi në shtet, kryesisht për shkak të atyre që nuk janë vaksinuar, sipas gazetës. 

Në shtet, 51% e banorëve kanë marrë të paktën një dozë të vaksinës, sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve.