A mund të mbajnë arachnids mashtrimin për të qetësuar siklet të vazhdueshme? Studiuesit supozojnë kështu

merimangë e madhe

Duke përdorur 1.5 milion dollarë financim nga Instituti Kombëtar i Shëndetit, shkencëtarët në Universitetin e Kalifornisë, Davis, po kontrollojnë nëse helmi nga zvarritësi i arachnid mund të ndihmojë në eliminimin e shqetësimit të vazhdueshëm.

"Merimangat dhe akrepat kanë miliona vjet evolucion duke optimizuar helmet e peptideve, proteinave dhe molekulave të vogla në helmin e tyre, nga të cilat mund të përfitojmë", tha Bruce Hammock, një mësues i shquar i entomologjisë që po shërben ilaçin kundër dhimbjeve të reja. "Të njëjtat helme që mund të shkaktojnë dhimbje dhe mosfunksionim neurologjik gjithashtu mund të ndihmojnë nervat të punojnë më mirë dhe të zvogëlojnë dhimbjen."

Hammock ka përvojë vjet në krijimin e një metode unike për qetësimin e shqetësimit të vazhdueshëm. EicOsis i tij me bazë në Davis fitoi një klasifikim Fast Track nga US Food and Drug Administration për avancimin e një perspektive të ilaçeve dentare, EC5026, e cila ndalon keqfunksionimin e substancave në trup që i mbajnë individët të mos ndiejnë me të vërtetë shqetësim joproporcional me dëmtimin e tyre.

Në sasi të përgjithshme, 20 shkencëtarë po shqyrtojnë kapacitetin e helmit nga një zvarritës specifik, arachnid peru eko-miqësor, për të ruajtur sinjalet e shqetësimit nga transferimi midis nervave dhe gjithashtu masës muskulore. Ky helm i zvarritësit ka një peptid të caktuar të lidhur me një rrjet detajesh që transferon parehati, rrjetin Nav1.7.

Pengesa e shkencëtarëve do të jetë sigurisht marrja e proteinave të shëndetshme në helmin e araknidit për të penguar rrjetet Nav1.7 vetëm në nervat ndijorë pa ndikuar në rrjetet Nav1.7 në masën muskulore të trupit ose mendjen. Ka të bëjë me personalizimin e ndotësit, thanë ata, për të shmangur efektet e padëshirueshme negative.

Shpresa është që të zbulojmë një terapi siklet aq të fuqishme sa opioidet, por pa formuar zakone shtëpitë e atyre ilaçeve.

"Për dhimbje të forta, ilaçet si ibuprofen ose aspirina thjesht nuk janë aq të forta," deklaroi Heike Wulff, një mësuese e farmakologjisë. "Opioidët janë mjaft të fortë, por ata kanë problemin e zhvillimit të tolerancës dhe varësisë."

Wulff dhe gjithashtu Vladimir Yarov-Yarovoy, një mësues i fiziologjisë dhe gjithashtu biologjisë së shtresës membranore, janë duke udhëhequr grupin që përpiqet të krijojë një terapi të re.

Shkencëtarët e përkufizuan punën e tyre fillestare si inkurajuese, por gjithsesi kishin parasysh që një punë e madhe edhe më shumë qëndron. Ata në fakt kanë përdorur programin e sistemit kompjuterik Rosetta të krijuar nga Universiteti i Uashingtonit për të prodhuar shumë modele të peptidit araknid, duke lejuar që grupi i tyre të prodhojë dhe gjithashtu t'i ekzaminojë ato në laborator.

"Duke përdorur programin Rosetta, ne mund të marrim një peptid natyror dhe më pas ta ridizenjojmë dhe ta bëjmë atë në një terapeutik", deklaroi Yarov-Yarovoy, një profesionist në modelimin arkitektonik llogaritës të ndotësve peptidikë. "Peptidet tona plumbi tashmë tregojnë efikasitet në nivelin e morfinës, por pa efektet anësore të opioideve."

Hammock deklaroi "askush nga shkencëtarët nuk mund të ketë shpresë për të trajtuar një projekt kaq të vështirë", duke duartrokitur Yarov-Yarovoy për krijimin dhe gjithashtu grupin ndërdisiplinar që mund të ushqehen me njëri-tjetrin dhe gjithashtu të marrin përsipër sfida të ndërlikuara.

Çdo perspektivë e mundshme shërimi sigurisht që do të kërkojë të ekzaminohet tek kafshët shtëpiake për të garantuar se është e sigurt dhe gjithashtu efikase për shqyrtimin e njerëzve, thanë shkencëtarët, kështu që sigurisht do të shkojë në të paktën 5 vjet para se të përgatitet çdo lloj ilaçi.

Ilaçet kundër dhimbjes kanë një treg të gjerë të mundshëm. Shkencëtarët Davis mbajnë në mend se rreth 50 milion individë të rritur në Shtetet e Bashkuara janë të ndikuar nga shqetësimi i vazhdueshëm. Rreth 11 milion individë përjetojnë shqetësim të vazhdueshëm me ndikim të lartë që zgjat 3 muaj ose më shumë dhe gjithashtu kufizon detyra thelbësore siç janë kapaciteti për të funksionuar jashtë shtëpisë ose për të bërë detyra rreth shtëpisë tuaj.