Koronavirusi në SH.B.A.: Ndarja shtet-pas-shtetit

By Aleksandria Hein, David Aaro |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

MbyllDr. Murthy: Varianti Delta është 'shumë më i transmetueshëm' sesa variantet e tjera të COVID Video

Dr Murthy: Variacioni i Deltës është 'shumë më i transmetueshëm' sesa variacionet e ndryshme të COVID

Kirurgu i Përgjithshëm i Shteteve të Bashkuara shqyrton kërcënimet e variacionit të ri të koronavirusit në 'Raportin Special'

Merrni të gjitha informacionet më të fundit në lidhje me virusin koronavirus, si dhe sigurohen edhe më shumë çdo ditë në kutinë tuaj. Regjistrohuni këtu.

Që nga e enjtja herët në mëngjes, koronavirusi unik ka kontaminuar më shumë se 185,090,068 individë nëpër 192 kombe si dhe rajone, duke rezultuar në një minimum prej 4,001,954 viktima. Në SH.B.A., të 50 shtetet plus Distrikti i Kolumbisë në të vërtetë kanë raportuar raste të vlefshme të COVID-19, duke numëruar më shumë se 33,770,459 probleme shëndetësore si dhe një minimum prej 606,218 viktima.

Këtu keni një përmbledhje të 10 shteteve me më shumë raste: 

1. California: 3,826,508 raste

2. Teksas: 3,010,929 raste

3. Florida: 2,381,148 raste 

4. New York: 2,117,549 raste

6. Pensilvania: 1,217,707 raste

7. Gjeorgji: 1,137,560 raste

8. Ohio: 1,113,006 raste

9. New Jersey: 1,024,748 raste 

10. Karolina e Veriut: 1,016,262 raste 

Këtu keni një përmbledhje të 10 shteteve kryesore me më shumë viktima: 

1. California: 63,747 viktima 

2. New York: 53,717 viktima 

3. Texas: 52,531 viktima

4. Florida: 37,985 viktima 

5. Pennsylvania: 27,718 viktima

6. New Jersey: 26,490 viktima

7. Illinois: 25,711 viktima

8. Gjeorgji: 21,467 viktima

9. Michigan: 21,031 viktima

10. Ohio: 20,366 viktima

Këto të dhëna sigurisht do të azhurnohen vazhdimisht.