Komunitetet midis COVID-19 dhe artritit reumatoid mund të çojnë në strategji të reja trajtimi për COVID të gjatë

Covid

COVID-19 i rëndë dhe Artriti Reumatoid (RA) ndajnë disa pajisje të zakonshme patogjene, sipas një studimi të ri.

Monitorimet nga kërkimi - lëshuar në JCI Insight dhe të udhëhequr nga Universiteti i Glasgow's Research në Qendrën e Artritit Inflamator (RACE) në bashkëpunim me Fondazione A.Gemelli IRCCS në Itali - mund të ndihmojnë rritjen e strategjive të reja të trajtimit për serioz COVID-19 dhe artikulli-COVID-19 çrregullim, ose COVID i gjatë.

Shkencëtarët vunë re se disa individë të artritit reumatoid që u ndotën me SARS-CoV-2 kishin 'shpërthime' të shqetësimit të përbashkët dhe ënjtjes, që do të thoshte ngjashmëri midis COVID-19 dhe artritit reumatoid.

Në kërkim, shkencëtarët njohën një koleksion të veçantë patogjen makrofage (një ekip qelizash të specializuara) brenda mushkërive të individëve me COVID-19 serioze dhe në nyjet e individëve të artritit reumatoid (RA). Makrofagët janë qeliza imune që janë përgjegjëse për gëlltitjen dhe dëmtimin e mikroorganizmave dhe për vdekjen e qelizave, por kur aktivizohen shumë, ato shkaktojnë patologji në qeliza.

Hulumtimet e hollësishme molekulare zbuluan se këto qeliza të specializuara krijojnë një moderator të quajtur SPP1. Shkallët e gjakut të këtij pajtuesi janë të larta tek individët COVID-19, dhe veçanërisht shkallët e larta parashikojnë transferimin e personit në trajtim të gjerë.

Duke eksploruar pajisjet e SPP1, kërkimi zbuloi se ky pajtues drejton disa funksione të veprimit inflamator patogjen që kualifikojnë seriozisht COVID-19.

Hulumtimi gjithashtu ofron një kuptim të drejtë në pajisjet e artikullit-COVID-19, ose përgjatë COVID Shkrimtarët zbuluan se disa individë COVID-19 që u rikuperuan dhe ishin infektues të dëmshëm, megjithatë me shenja dhe simptoma të pamëshirshme, kishin akoma shkallë jashtëzakonisht të larta të gjakut SPP1, pavarësisht nga shkallët e normalizuara të moderatorëve të ndryshëm të tjerë pro-inflamatorë.

Dr. Mariola Kurowska-Stolarska, nga Universiteti i Glasgow, deklaroi: “Hetimi ynë është premtues, sepse të kuptuarit e këtyre mekanizmave që nxisin tiparet e COVID-19 mund të ndihmojë në hapjen e perspektivës për strategji të reja trajtimi për COVID-19 të rëndë.

"Kërkimet tona kërkimore për më tepër rekomandojnë që tipari patogjen i SPP1 mund t'i shtohet COVID-19 të gjatë, dhe nëse po, kjo përcakton SPP1 si një objektiv i mundshëm shërues për këtë çrregullim të zakonshëm progresivisht."

Lucy MacDonald, RACE Ph.D. student dhe një nga autorët e parë kryesorë të studimit, tha: “Ne pyesnim në lidhje me një nga lidhjet më të mundshme të zakonshme në internet midis ënjtjes së kyçeve dhe veprimit serioz me infeksionin SARS-CoV-2, i cili pas kësaj u bë theksi i provimi.

“Duke kuptuar këtë të përbashkët, ne tani kemi identifikuar SPP1 si një objektiv potencial terapeutik. Qëllimi ynë tani është të identifikojmë se si makrofagët pozitivë të SPP1 dhe ndërmjetësuesit e tyre mund të përfshihen në spektrin e gjatë të simptomave COVID-19, për shembull, dhimbje muskulo-skeletore. Qëllimi ynë është të përmirësojmë trajtimin për pacientët me COVID-19 dhe post-COVID-19 si dhe për pacientët tanë RA. ”

Dr. Caroline Aylott, Kryetare e Studimit të Dorëzimit në Versus Arthritis, thotë: «Si në artritin reumatoid ashtu edhe në COVID-19, sistemi imunitar sulmon indet e trupit, duke shkaktuar inflamacion dhe dëmtime. Ky hulumtim është një hap përpara për të kuptuar pse inflamacioni vazhdon si në artritin reumatoid ashtu edhe në COVID-19 dhe mund të sigurojë një objektiv të mundshëm për trajtimet e ardhshme për të dy gjendjet.

"Të kuptuarit e sistemit tonë imunitar të trupit është thelbësore për të ndihmuar 18 milion individë që përjetojnë siklet dhe rraskapitje të lidhur me artritin kundrejt financimit të studimit të studimit të artritit mund të jetë hapja e avantazheve të trajtimit në të ardhmen jo vetëm për artritin, por edhe për COVID të gjatë."

Studimi, "COVID-19 dhe RA ndajnë rrugën mieloide SPP1 që drejton neutrofilet PD-L1pos dhe monocitet CD14pos", është lëshuar në JCI Insight.