Barnat e zakonshëm me recetë (jo vetë antibiotikët) mund të rrisin rrezikun e zhvillimit të rezistencës ndaj antibiotikëve

droga recetë

Studimi i ri kërkimor i ofruar në Kongresin Evropian të këtij viti të Mikrobiologjisë Klinike dhe Sëmundjeve Infektive (ECCMID) që ndodhin në internet (9-12 korrik), rekomandon që 3 kurse të rekomanduara përgjithësisht të barnave që nuk janë vetë antibiotikë me recetë - parandalime të pompës protone (PPI), beta -bllokues dhe gjithashtu antimetabolite - mund të rezultojnë në infeksione imunitare antibiotike të shkaktuara nga mikrobet nga familja Enterobacteriaceae. Këto infeksione imunitare antibiotike mbeten të lidhura me mbajtjen më të gjatë të institucioneve mjekësore dhe gjithashtu mundësisht me rrezik më të lartë të fatalitetit.

Hulumtimi empirik thekson rëndësinë e përdorimit të bërë në përgjithësi të barnave jo-antimikrobikë (NAMD) si një aspekt rreziku për rezistencën ndaj antibiotikëve, pretendojnë shkencëtarët.

Bakteret besohet se krijojnë rezistencë ndaj antibiotikëve në masë të madhe për shkak të ekspozimit të përsëritur të drejtpërdrejtë me mbi-përshkrim, duke e bërë antibiotikun aktual të përdorë një aspekt thelbësor të rrezikut për ilaçin e rezistencës. nuk është aspekt i njohur i rrezikut.

Përdorimi i zakonshëm i NAMD ndihmon në trajtimin e sëmundjeve dhe gjithashtu trajton shenja të problemeve të vazhdueshme, megjithatë ato mund të shkaktojnë efekte negative të padëshirueshme. Disa përdorime të bëra përgjithësisht të NAMD janë zbuluar së fundmi që kanë një efekt thelbësor në strukturën mikrobike të mikrobiomës së traktit digjestiv. Sidoqoftë, funksioni i përdorimit të NAMD si një aspekt rreziku për infeksionin me mikrobe antibiotike-imune në të vërtetë nuk është ekzaminuar metodikisht.

Për të adresuar këtë, shkencëtarët kontrolluan informacionin nga 1,807 të rritur të rrëfyer në një institucion mjekësor të nivelit terciar në Tel Aviv, Izrael në mes të 1 janarit 2017 dhe gjithashtu 18 prill 2019, me një diagnozë mjekësore të infeksionit të sistemit të sistemit urinar dhe gjithashtu një shoqëri e favorshme shurre ose gjaku që zgjerohetEnterobacteriaceae Përdorimi i 19 kurseve të ilaçeve jo-antimikrobike para se pranimi i objektit mjekësor të merrej nga dokumentet dixhitale klinike.

Mikroorganizmat rezistent ndaj ilaçeve janë përcaktuar në mbi pesëdhjetë përqind të shembujve të personave (944 / 1,807). Dhe mikroorganizmat rezistent ndaj shumë ilaçeve (imun ndaj 3 ose edhe më shumë kurseve të antibiotikëve me recetë) u përcaktuan në rreth një të katërtën e episodeve (431 / 1,807).

Analizat zbuluan se përdorimi i 7 grupeve të zakonshëm të ilaçeve ishte i lidhur me rezistencën e shtuar ndaj barnave antimikrobike - SSRI të cilat ndihmojnë individët të trajtojnë shenjat e ankthit; antipsikotikët e zakonshëm të përdorur për t'u marrë me shëndetin psikologjik dhe problemet e shëndetit të tilla si skizofrenia; Parandalimet anti 10A për shmangien e goditjes në individë me fibrilacion atrial; PPI që ulin prodhimin e acidit të barkut; beta-bllokuesit që ndihmojnë në trajtimin e problemeve të zemrës; dhe gjithashtu antimetabolitet (ilaçe për trajtimin e rrezatimit) zakonisht përdoren për t'u marrë me qelizat kancerogjene dhe gjithashtu sëmundjet inflamatore.

Shkencëtarët gjithashtu zbuluan se 3 kurse mjekësie (PPI, beta-bllokues dhe gjithashtu antimetabolitë) ishin të lidhura në mënyrë dramatike me rezistencën ndaj cefalosporinave të gjeneratës së tretë, trimetoprim-sulfametoksazolit dhe gjithashtu fluorokinoloneve. Antimetabolitet treguan se kishin efektin më të mirë në rezistencën ndaj antibiotikëve.

"Gjetjet tona nxjerrin në pah rëndësinë e ekspozimit të ilaçeve jo-antimikrobikë si një faktor rreziku për rezistencën ndaj antibiotikëve, thotë autori kryesor Dr. Meital Elbaz nga Qendra Mjekësore e Tel Aviv në Izrael. "Ne shpejt kërkojmë studime më të mëdha kërkimore me akoma më shumë kurse mjekësie për të verifikuar eksplorimin dhe gjithashtu për të pastruar lidhjen organike të internetit midis barnave të zakonshme me recetë dhe gjithashtu rezistencës ndaj antibiotikëve."

Shkrimtarët përmendin kufizime të shumta të hulumtimit të tyre të përbërë nga ekspozimi i drejtpërdrejtë ndaj NAMD ishte i bazuar në dokumente klinike, dhe gjithashtu detaje në lidhje me dozën dhe gjithashtu periudhën e përdorimit nuk kishte. Për më tepër, për disa ilaçe, numri i individëve ishte po aq i vogël për të arritur rëndësinë analitike.