Antibiotiku i zakonshëm COVID-19 i thotë lamtumirë pilulës së besueshme sesa sheqeri

Covid

Një hulumtim i UC-së në San Francisko ka zbuluar në të vërtetë që azitromicina e antibiotikut u zhduk e besueshme se një pilulë sheqeri në ndalimin e shenjave të COVID-19 midis njerëzve jo të shtruar në spital, dhe gjithashtu mund të rrisë mundësinë e tyre për një qëndrim në spital, megjithë përshkrimin e gjerë të antibiotikut për sëmundjen.

"Këto zbulime nuk mbështesin përdorimin rutinë të azitromicinës për infeksionin ambulator SARS-CoV-2", pohoi shkrimtari kryesor Catherine E. Oldenburg, ScD, MPH, një ndihmës mësues në Fondacionin UCSFProctor SARS-CoV-2 është infeksioni që shkakton COVID-19.

Azitromicina, një antibiotik me spektër të gjerë, zakonisht rekomandohet si një terapi për COVID-19 në Shtetet e Bashkuara dhe cetera të globit. "Hipoteza është se ajo ka veti anti-inflamatore që mund të ndihmojnë në parandalimin e përparimit nëse trajtohet herët në sëmundje," pohoiOldenburg "Nuk e gjetëm të ndodhte kështu."

Kërkimi, i cili u krye në bashkëpunim me Universitetin e Stanfordit, tregon më 16 korrik 2021, në Gazeta e Shoqatës Mjekësore Amerikane.

Hulumtimi përbëhej nga 263 individë që të gjithë u vlerësuan të favorshëm për SARS-CoV-2 brenda 7 ditëve para hyrjes në hulumtim. Asnjë nuk u shtrua në spital në kohën e regjistrimit. Në një procedurë zgjedhjeje arbitrare, 171 individë morën një dozë të vetmuar, 1.2 gram dentare të azitromicinës dhe gjithashtu 92 morën një pilulë të ngjashme sheqeri.

Në ditën e 14 të hulumtimit, gjysma e individëve vazhduan të nënshkruajnë pa kosto në të dy ekipet. Deri në ditën 21, 5 nga individët që morën azitromicinë ishin shtruar në spital me shenja ekstreme të COVID-19 dhe gjithashtu asnjë nga ekipi i pilulave të sheqerit nuk ishte shtruar në spital.

Shkencëtarët përfunduan se terapia me një dozë të vetme të azitromicinës në kontrast me pilulën e sheqerit nuk shkaktonte mundësi më të mëdha për të qenë pa simptoma.

"Shumica e provave të bëra deri tani me azithromicin janë përqendruar në pacientë të shtruar në spital me sëmundje mjaft të rëndë", pohoi Oldenburg "Dokumenti ynë është një nga studimet e para të kontrolluara me placebo që nuk tregon asnjë rol për azitromicinën në pacientët e jashtëm."