Konsumi i kafesë lidhet me rrezikun më të ulët të infeksionit COVID-19


'Konsumi i kafesë shoqërohet pozitivisht me biomarkerë inflamatorë' të lidhur me 'COVID-19 shtrirjen dhe vdekjen', shkruajnë shkrimtarët

Kayla Rivas By Kayla Rivas |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll Titujt kryesorë të Fox News Flash për 12 korrik Video

Titujt kryesorë të Fox News Flash për 12 korrik

Titujt kryesorë të Fox News Flash janë këtu. Shikoni se çfarë klikon në.com.

Konsumi i rregullt i kafesë së paku një turi çdo ditë lidhej me një rrezik më të ulët të infeksionit COVID-19, sipas një studimi kërkimor.

Studiuesit me Universitetin Northwestern lëshuan kërkime në revistën Nutrients, që vijnë nga një vlerësim i praktikisht 40,000 individëve në UKBiobank Grupi hulumtoi rutinat ushqyese të individëve në 2006-2010 si dhe supozoi rrezikun pasues të infeksionit koronavirus në 2020. Studiuesit veçanërisht kontrolluan nga konsumimi i individëve të kafesë, çajit, mishit të rafinuar, mishit të kuq, frutave, perimeve si dhe peshkut me vaj.

Pas rregullimit të variablave si raca, mosha, seksi si dhe variabla të tjerë të ndryshëm si ushtrimi, shkalla e BMI si dhe sfondi i problemeve të veçanta klinike, shkencëtarët zbuluan se "konsumimi i zakonshëm i 1 ose më shumë filxhanëve kafe në ditë shoqërohej me rreth 10 % rënie në rrezikun e COVID-19 krahasuar me më pak se 1 filxhan / ditë. "

"Shanset e pozitivitetit të COVID-19 ishin 0.90, 0.90 dhe 0.92 kur konsumoni 1 filxhan, 2-3 filxhanë dhe 4+ filxhanë kafe / ditë (përkatësisht <1 filxhan / ditë), përkatësisht", - vlerëson studimi.

Konsumi i rregullt i kafesë me të paktën një filxhan në ditë shoqërohej me një rrezik më të ulët të infeksionit COVID-19, sipas një studimi.

Kafja përfshin shtëpi antioksiduese, si dhe anti-inflamatore, si dhe "konsumi i kafesë lidhet në mënyrë të favorshme me biomarkerët inflamatorë" të lidhur me "ashpërsinë dhe vdekshmërinë e COVID-19", të përbërë nga shkrimtarët e studimit. "Marrë së bashku, një efekt imunoprotektiv i kafesë kundër COVID-19 është i besueshëm dhe meriton hetim të mëtejshëm."

"Megjithëse këto gjetje kërkojnë konfirmim të pavarur, respektimi i sjelljeve të caktuara dietike mund të jetë një mjet shtesë për udhëzimet ekzistuese të mbrojtjes COVID-19 për të kufizuar përhapjen e këtij virusi," përbënin shkrimtarët.