Mashkulli kinez i shtruar në spital me gripin e shpendëve H5N6

Një kinez i shtruar në spital me gripin e shpendëve H5N6

Një djalë në Kinë është shtruar në spital me presionin H5N6 të gripit të shpendëve, i cili është midis një numri presionesh të dëmshme që mund të kontaminojnë njerëzit.

Mashkulli 55-vjeçar ra viktimë e një temperature të lartë dhe gjithashtu u vlerësua i favorshëm për infeksionin më 6 korrik. Ai u shtrua në spital në Bazhong, një qytet në rrethin e Sichuan, sipas Rrjetit Televiziv Global të Kinës, New York Times raportuar.

Si reagim ndaj shembullit, autoritetet e lagjes "aktivizuan një përgjigje emergjente dhe sterilizuan zonën", pretendoi transmetuesi.

Ai përfshinte që profesionistët e pazbuluar pohonin se ekzistonte një kërcënim i zvogëluar i transmetimit të madh midis njerëzve, Kohët raportuar. Nuk kishte asnjë referencë nëse mashkulli ishte i lidhur me punën duke u kujdesur për mishin e pulës.

Infeksioni H5N6 u zbulua fillimisht 8 vjet më parë në Laos, më vonë duke infektuar Kinën dhe gjithashtu kombe të ndryshme. Që nga viti 2014, 32 situata të infeksionit njerëzor me infeksionin dhe gjithashtu 19 viktima në Azi janë raportuar në të vërtetë në Organizatën Botërore të Shëndetësisë, Kohët raportuar.

Rasti i fundit njerëzor para kësaj më të fundit kishte një fillim të 13 majit.

Mutacionet mbizotërojnë në infeksionet e gripit të shpendëve, kështu që studiuesit synojnë t’i ndjekin ato me kujdes për indikatorët që përfundojnë se janë shumë më të dëmshëm ose të transmetueshëm, Kohët raportuar.

Vitin e kaluar, një grup studiuesish raportuan se një presion i ri i infeksionit të gripit të derrit H1N1 po përhapet me qetësi tek punonjësit në fermat e derrave të Kinës dhe gjithashtu duhet të arrihet "urgjentisht" për të parandaluar një pandemi më shumë, megjithëse presioni në të vërtetë kishte nuk ka shkaktuar sëmundje në individë të ndotur, Kohët raportuar.