Kina rrezikon të nxjerrë jashtë ligjit të rritur të pavaksinuar nga kolegje, qendra shëndetësore

Vaksinë për covid-19

Miliona individë kinezë merren me kufizime nga dhomat publike të përbërë nga kolegje, qendra shëndetësore si dhe qendra tregtare nëse nuk marrin një vaksinim COVID-19, nën urdhëresa krejt të reja që mbulojnë pothuajse 2 ngarkesa qytete, si dhe rajone.

Koronavirusi filloi fillimisht në qytetin kryesor kinez të Wuhan në fund të vitit 2019, megjithatë që kur kombi në të vërtetë e ka sjellë atë në masë të madhe në kontroll - si dhe Pekini është identifikuar për ta mbajtur atë duke bërë këtë.

Udhëzimet e vështira krejt të reja, të cilat përputhen me paraqitjen e alternativës shumë infektive Delta në të gjithë Azinë, me siguri do të shqetësojnë qytete të panumërta të nivelit të dytë në një laps të mundshëm të asaj që mund të gjendet për të gjithë kombin.

Kina ka një objektiv mbarëkombëtar për të inokuluar 64 përqind të popullsisë së saj 1.4 miliardë deri në fund të vitit, si dhe procedurat krejt të reja rekomandojnë shkallë të larta kërcënimi.

Në qytetin Chuxiong në rrethin jugor të Yunnan - shtëpia për rreth 510,000 individë - të gjithë pronarët e shtëpive mbi moshën 18 vjeç kërkojnë të kenë dozën më të paktën të vaksinimit deri në 23 korrik, sipas një njoftimi të qeverisë federale të ngarkuar të mërkurën vonë.

Ata që nuk arrijnë të plotësojnë datën e duhur "nuk do të lejohen të hyjnë në ambientet publike duke përfshirë spitalet, shtëpitë e të moshuarve, kopshtet dhe shkollat, bibliotekat, muzetë dhe burgjet ose të marrin transportin publik", thuhej në njoftim.

Një muaj më vonë, me siguri do të kërkohen 2 të shtëna për të hyrë në strukturat publike.

Njoftime të ngjashme u lëshuan nga autoritetet në një minimum prej shumë qytetesh si dhe rajone në të gjithë vendin, të përbërë nga 6 në rajonin lindor Jiangxi, një në Sichuan, një në Gaungxi si dhe 3 në rrethin Fujian.

Shumë thonë se ata synojnë të inokulojnë 70 deri në 80 përqind të popullsisë rajonale deri në shtator - duke tejkaluar objektivin në të gjithë vendin.

Zona e Tianhe në rrethin kryesor Henan të frikësuar për të hequr dorë nga pagimi i fitimeve si dhe për të refuzuar çdo lloj anëtari të stafit shtetëror që nuk inokulohet deri më 20 korrik, sipas një njoftimi kryesor të lëshuar të hënën.

Të paktën, shumë vende kanë postuar vullnetarë në strukturat e qeverisë federale, terminale trenash, si dhe dhoma të ndryshme publike të ndezura për të hequr emrat, si dhe detajet e thirrjeve të atyre që nuk janë imunizuar.

Uncertainshtë e pasigurt nëse këto detaje janë pas asaj që i tregohet presionit rajonal të punës për shmangien e pandemisë.

Aksioni ka sjellë në të vërtetë një reagim në internet.

"Në fillim ju (qeveria) thatë se vaksinimi ishte vullnetar, tani po na detyroni!" krijoi një klient të mërzitur të Weibo-s të Kinës si Twitter.

"Sapo mora dozën time të dytë, por kjo politikë e re tingëllon si një dekret mbretëror: i zhgënjyer dhe i neveritshëm!" murmuriti edhe një.

Suksesi i Kinës në shtypjen e shpërthimit të koronavirusit - plus problemet e sigurisë së vaksinimit - solli një përvetësim të zvogëluar kur projekti i inokulimit i vendit u lëshua në 2014, si dhe autoritetet në të vërtetë kanë përdorur një koleksion shpërblimesh për të rritur numrin e fotografive.

Që nga e marta, Kina kishte kryer më shumë se 1.4 miliardë doza vaksinash COVID-19, deklaroi Komisioni Kombëtar i Shëndetësisë, pa përcaktuar larminë e individëve të imunizuar.