Paneli CDC të marrë në konsideratë dozën përforcuese të COVID-19 në individë me imunitet të dëmtuar


Dëshmitë në të vërtetë kanë rekomanduar që disa individë me sistem imunitar të dëmtuar të trupit nuk reagojnë edhe ndaj inokulimit COVID-19

Kayla Rivas By Kayla Rivas |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll Titujt kryesorë të Fox News Flash për 15 korrik Video

Titujt kryesorë të Fox News Flash për 15 korrik

Titujt kryesorë të Fox News Flash janë më poshtë. Shikoni se çfarë klikon në.com.

Një panel profesionistësh të pavarur që inkurajojnë Qendrat për Kontrollin e Sëmundjeve dhe gjithashtu Parandalimin (CDC) përgatitet të marrë në konsideratë doza shtesë të injeksionit COVID-19 në një pjesë të vogël të popullatës me sisteme të dëmtuara të imunitetit të trupit. 

Komiteti Këshillëdhënës për Praktikat e Imunizimit (ACIP) përgatitet të mblidhet më 22 korrik për të shqyrtuar "konsideratat klinike për doza shtesë në individë të imunokompromisuar", sipas një plani të planifikuar të botuar para konferencës. Instituti Kombëtar i Shëndetësisë specifikon individët me imunitet të kompromentuar si ata me "një aftësi të zvogëluar për të luftuar infeksionet dhe sëmundjet e tjera", të mundshme të shkaktuara nga probleme të tilla si "AIDS, kanceri, diabeti, kequshqyerja dhe disa çrregullime gjenetike" ose ilaçe ose terapi si trajtimi i rrezatimit edhe transplantet e organeve të trupit.

CDC dhe gjithashtu Administrata e Ushqimit dhe Barnave kohët e fundit pretenduan plotësisht pavaksinuar Amerikanët "nuk kanë nevojë" për një dozë të shtuar tani. Kompanitë e shëndetit pretenduan se SHBA "është me fat që ka vaksina shumë efektive që janë gjerësisht të disponueshme" për popullatat e kualifikuara. 

Sidoqoftë, Dr Jay Butler, mbikëqyrës zëvendësues për kushtet e transmetueshme në CDC, informoi gazetarët e shtypit sot se shkencëtarët janë të shqetësuar në lidhje me të rriturit mbi moshën 75 vjeç që hasin rrezikun më të madh të ekstremit COVID-19, dhe gjithashtu ata me sistem imunitar të dëmtuar të trupit, ose njerëz me imunitet të pakompromis, disa prej të cilëve nuk reagojnë edhe ndaj inokulimit. 

Butler gjithashtu pretendoi se CDC "është shumë i interesuar të dijë nëse një dozë e tretë mund të shoqërohet me ndonjë rrezik më të lartë të reaksioneve anësore, veçanërisht disa prej atyre efekteve anësore më të rënda edhe pse shumë të rralla", duke përsëritur informacionin që rekomandon përgjigje rajonale dhe gjithashtu negative të pazakontë efektet ndodhin ekstra rregullisht pas dozës së 2-të në rutinat me dy doza.

Për rrethana, 7-27 ditë pas dozës së 2-të Pfizer rekomandoi mbrojtje 75% kundrejt COVID-19 simptomatik midis individëve të imunosupresuar, krahasuar me 94% të përgjithshme. Individët gjithashtu panë shumë më pak mbrojtje ndaj infeksionit në 71% kundrejt 90% të përgjithshme, pas 2 dozave të Pfizer.

Kërkime të ndara për më shumë se pesëdhjetë përqind të rekomanduar të rreth 30 individëve të transplantuar të organeve të trupit nën studimin kërkimor vërtet nuk iu përgjigjën një dozë të tretë të injeksionit. Ekspertët në atë kohë pretenduan se ishte e pasigurt nëse dozat shtesë do të përfitonin sigurisht nga kjo popullatë, ose hapa të tjerë të ndryshëm të shmangies, si antitrupat monoklonalë, mund të përdorin edhe më shumë mbrojtje.