CDC 'interesohet shumë' nëse vaksinat përforcuese COVID-19 lidhen me rrezik më të lartë të efekteve anësore, thotë eksperti


Një reporter për shtyp mbajti në mendje disa njerëz plotësisht të imunizuar po kërkojnë të shtëna përforcuese para miratimit ose nënshkruajnë se mund të jenë të nevojshme

Kayla Rivas By Kayla Rivas |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll Pfizer ka në plan të prezantojë dozën e 3-të të vaksinës COVID-19 Video

Strategjitë e Pfizer për të paraqitur dozën e 3-të të vaksinimit COVID-19

Profesori i Mjekësisë në Stanford Dr Jay Bhattacharya: Mos ngacmoni individë për të marrë vaksinimin COVID - do të zhvillojë hezitim, jo ​​ta heqë qafe atë.

Njerëzit që kërkojnë një dozë përforcuese të vaksinimit COVID-19 me shpresë për një siguri më të lartë po e bëjnë këtë pasi prova që lidhet me sigurinë dhe sigurinë mbetet e pasigurt, thanë specialistët kryesorë.

Një reporter ekzaminoi Dr. Jay Butler, mbikëqyrës zëvendësues për sëmundjet e transmetueshme në Qendrat për Kontrollin e Sëmundjeve, si dhe Parandalimin (CDC) si dhe Dr. Andrew Pavia, ekspert i sëmundjeve të transmetueshme pediatrike në Shkollën e Mjekësisë të Universitetit të Utah, mbi çështjet e sigurisë dhe sigurisë Dozimi i 3-të, duke mbajtur në mendje disa individë tërësisht të imunizuar në të vërtetë kanë kërkuar për të shtëna përforcuese nga vetë ata. 

"Ne jemi fort të interesuar të dimë nëse një dozë e tretë mund të shoqërohet me ndonjë rrezik më të lartë të reaksioneve anësore, veçanërisht disa prej atyre efekteve anësore më të rënda, megjithëse shumë të rralla, "informoi Butler një udhëzim dixhital. Ai riktheu informacionin që rekomandonte përgjigjet rajonale, si dhe efektet anësore të pazakonta ndodhin rregullisht pas dozës së 2-të në programet me dy doza.

Ndërsa prodhues të shumtë të ilaçeve kanë krijuar në të vërtetë mënyra të rritjes së dozave që përfshijnë goditje specifike të varianteve, si dhe në të vërtetë kanë menduar se nxitësit mund të vijnë të nevojshëm sa më shpejt që në shtator, autoritetet qeveritare të shëndetit dhe shëndetit kohët e fundit thanë plotësisht pavaksinuar Amerikanët "nuk kanë nevojë" për një dozë të shtuar aktualisht.

Pavia deklaroi se kërkime të shumta të përsëritura nga Institutet Kombëtare të Shëndetit po analizojnë një dozë të tretë në një teknikë përzierjeje (ose duke siguruar vaksina nga prodhues të ndryshëm) si dhe nga i njëjti prodhues.

Shkencëtarët në të vërtetë nuk kanë gjetur ende prova të rezistencës së mbështjelljes ose zvogëlimit të shkallës së antitrupave në njerëz plotësisht të imunizuar, ata ritheksojnë, si dhe shqetësimet vazhdojnë të jenë nëse duhen nxitës, kur, si dhe për kë. Punë e vazhdueshme nga FDA si dhe një panel specialistësh të pavarur që sugjerojnë paraqitjen e CDC për të ofruar zgjidhje. Butler deklaroi se shkencëtarët janë të shqetësuar në lidhje me të rriturit mbi moshën 75 vjeç që kanë të bëjnë me rrezikun më të madh të COVID-19 serioze, si dhe ata me sistem imunitar të dëmtuar të trupit, ose njerëz me imunitet të dëmtuar, disa prej të cilëve nuk reagojnë shumë ndaj inokulimit.