CDC verifikon dhelprën e pazakontë në pushuesin e shtruar në spital që shkoi në Nigeri


Klienti kohët e fundit bëri një udhëtim nga Nigeria në SH.B.A., megjithëse rreziku i infektimit për turistë të tjerë të tjerë merret në konsideratë i "zvogëluar", deklaroi CDC

Kayla Rivas By Kayla Rivas |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll Titujt kryesorë të Fox News Flash për 16 korrik Video

Titujt kryesorë të Fox News Flash për 16 korrik

Titujt kryesorë të Fox News Flash janë këtu. Shikoni se çfarë klikon në.com.

Një vendas i SH.B.A.-së është i shtruar në spital në Dallas me një situatë të vërtetuar të dhenve, Qendrat për Kontrollin e Sëmundjeve dhe gjithashtu Parandalimin (CDC) dhe gjithashtu autoritetet e Wellness të Teksasit prezantuan të Premten.

Klienti kohët e fundit bëri një udhëtim nga Nigeria në SH.B.A., dhe gjithashtu depistimi laboratorik në CDC zbuloi se infeksioni përfshin një presion që zakonisht shihet pjesërisht i Afrikës Perëndimore, i përbërë nga Nigeria Federale, shteti dhe gjithashtu autoritetet e Wellness lagje dhe gjithashtu kompania ajrore po funksionon për të kontaktoni me udhëtarët e udhëtimit që mund të kishin hyrë në telefon me individin, deklaroi firma. 2 udhëtimet përfshijnë Lagos, Nigeri, në Atlanta më 8 korrik, me mbërritjen në 9 korrik; dhe gjithashtu Atlanta në Dallas më 9 korrik. 

"Udhëtarëve në këto fluturime iu kërkua të mbanin maska, si dhe në aeroportet e SH.B.A. për shkak të pandemisë së vazhdueshme COVID-19," prezantoi CDC. "Prandaj, besohet se rreziku i përhapjes së dhenve përmes pikave të frymëmarrjes tek të tjerët në aeroplanë dhe në aeroporte është i ulët."

Dhimbja e majmunit është një sëmundje virale e pazakontë, ndoshta e rëndësishme që zakonisht fillon me sëmundje të ngjashme me gripin dhe gjithashtu nyje limfatike të fryrë dhe gjithashtu zhvillime të mëvonshme në një shpërthim në fytyrë dhe gjithashtu trup. Liria e majmunit mbetet në të njëjtët anëtarë të familjes së infeksioneve sikurse lisë, megjithatë shkakton një sëmundje më të lehtë, deklaroi CDC.

Shumica e infeksioneve zgjasin ndërmjet 2 deri në 4 javë, dhe gjithashtu detajet e presionit në situatën e klientit sigurojnë një çmim të viktimave prej 1 në 100 njerëz të kontaminuar, megjithëse individët e prekshëm me sistem të dobët imunitar të trupit mund të durojnë çmime më të mëdha fataliteti.

KLIKONI KERETU T G MERRNI APLIKIMIN