Shkollat ​​e Kalifornisë kërkojnë maska ​​për klasat e vjeshtës - pavarësisht udhëzimeve të CDC


CDC në të vërtetë ka inkurajuar shkollat ​​përkundrejt vaksinimeve që duhen për edukatorët si dhe të rinjtë e kualifikuar

By Brie Stimson |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll CDC sugjeron që fëmijët mund dhe duhet të kthehen në shkollë këtë vjeshtë Video

CDC rekomandon që të rinjtë, si dhe duhet të kthehen në institucion gjatë kësaj vjeshte

Dr Nicole Saphier diskuton standardet krejt të reja CDC që sugjerojnë që të rinjtë të kthehen në institucion këtë vjeshtë.

Strategjitë e Kalifornisë për të kërkuar maska ​​për të gjithë nxënësit në vjeshtë, pavarësisht udhëzimeve nga Qendrat Amerikane për Kontrollin e Sëmundjeve, si dhe Parandalimin që thotë se nxënësit e imunizuar, si dhe edukatorët nuk kërkojnë t'i përdorin ato në mes të distancës së saktë fizike. 

Autoritetet shtetërore të shëndetit dhe shëndetit deklaruan se kërkesa sigurisht që do të mundësojë njohje me kohë të plotë, si dhe për të gjithë nxënësit që të merren me të njëjtën gjë, pavarësisht nëse ata janë të imunizuar ose ndryshe. 

Jo të gjitha shkollat ​​janë në gjendje të përshtaten 3 metra distancë sociale siç këshillon CDC, Shëndetësia e shtetit si dhe Sekretari i Shërbimeve Njerëzore Dr Mark Ghaly. Në udhëzimin e ri të CDC thuhet se maskat duhet të përdoren nëse distancimi social nuk mund të arrihet. 

"Maskimi është një ndërhyrje e thjeshtë dhe efektive që nuk ndërhyn në ofrimin e udhëzimeve të plota personale", deklaroi Ghaly, sipas FOX 11 në Los Angeles "Në fillim të vitit të ri, studentët duhet të jenë në gjendje të shkojnë në shkollë pa u shqetësuar për nëse ata do të ndihen ndryshe ose të veçuar për t'u vaksinuar ose të pavaksinuar - trajtimi i të gjithë fëmijëve njëlloj do të mbështesë një mjedis të qetë dhe mbështetës shkollor ".

"Trajtimi i të gjithë fëmijëve njëlloj do të mbështesë një mjedis të qetë dhe mbështetës shkollor."

–Dr Mark Ghaly, ndihmësi i shëndetit dhe shëndetit në Kaliforni

Nxënësit e kopshteve marrin pjesë në një aktivitet në klasë në ditën e parë të mësimit personal në Shkollën Fillore Maurice Sendak në Los Angeles, 13 Prill 2021. (Associated Press)

Nxënësit e kopshteve marrin pjesë në një detyrë në klasë ditën fillestare të njohjes personale në Shkollën Fillore Maurice Sendak në Los Anxhelos, 13 Prill 2021. (Associated Press)

Fëmijët deri në 12 vjeç aktualisht janë të kualifikuar për të bërë vaksinimin, si dhe të rinjtë më të rinj mund të jenë deri në fund të vitit. 

CDC në fakt ka inkurajuar shkollat ​​përkundrejt vaksinimeve që duhen për edukatorët, si dhe të rinjtë e kualifikuar, sipas FOX 11. 

Shkollat ​​në të vërtetë janë zbuluar se janë ambiente të reduktuara të transmetimit sesa vende të ndryshme, raportoi FOX 11. 

"Ne e përshëndesim angazhimin e CDC për të siguruar që shkollat ​​të hapen plotësisht, në mënyrë të sigurt për udhëzime personale", përfshiu Ghaly, sipas kronikës së San Francisco "Duke pasur parasysh qasjen e bazuar në shkencë të Kalifornisë dhe faktin që objektet shkollore të shtetit nuk mund të akomodojnë fizike distancimi, ne do të harmonizohemi me CDC duke zbatuar shumë shtresa të strategjive zbutëse, duke përfshirë maskimin e vazhdueshëm dhe kapacitetin e fortë të testimit. " 

Associated Press shtoi këtë rekord.