Lëndimet e baterisë së butonit tek fëmijët u rritën me 93% në 7 muajt e parë të pandemisë


Bateritë e butonit zbulohen në telekomandë, drita qiri pa flakë, lojëra ndriçimi, orë shikimi

By Aleksandria Hein |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll CDC thotë se studentët e pavaksinuar ende kanë nevojë të mbajnë maska ​​në vjeshtë (* 7 *) Video

CDC thotë se kursantët e pavaksinuar ende kërkojnë të përdorin maska ​​në vjeshtë

Faktori klinik i Fox News Dr. Marc Siegel, i nënshkruar nga babai i Florida Michael Provenzano si dhe djali i tij, John, flet për këshillat e reja të CDC për fëmijët që vendosin maska ​​në institucione.

Ndërsa dëmtimet e lidhura me produktet në klinikën e urgjencës panë një rënie të përgjithshme gjatë 7 muajve të parë të pandemisë, ata duke përfshirë fëmijët, si dhe bateritë panë një rritje 93%. Një rekord i Komisionit të Sigurisë së Produkteve të Konsumatorit (CPSC) i lëshuar në Janar raportoi rritjen e fëmijëve në moshat 5-9 vjeç, si dhe deklaroi ndërsa shumica e lëndimeve përfshinin marrjen, disa konsistonin në probleme të trupit ndërkombëtar, të tilla si kur një bateri ishte mbushur menjëherë në një veshit ose hundës. 

Akademia Amerikane e Pediatrisë (AAP), e cila ka një Task Force Baterie Button, përafron se më shumë se 2,500 dëmtime të baterisë së butonit tek fëmijët ndodhin çdo vit. Bateritë mund të zbulohen në telekomandë, drita qiri pa flakë, diapazone dhome dushi si dhe pajisje të ndryshme shtëpie si këpucë tenisi të lehta, orë dore si dhe makina llogaritëse. 

Ato mund të shkaktojnë djegie serioze të qelizave deri në 2 orë, si dhe të sjellin dëmtime afatgjata Nëse supozohet se një i ri ka gëlltitur në të vërtetë një bateri butoni ose e ka futur në hundë ose vesh, këshillohet trajtimi i shpejtë i situatës emergjente. Po ashtu, AAP këshillon të telefononi në Linjën Kombëtare të Gëlltitjes së Baterive për ndihmë në 1-800-498-8666. 

Shenjat që mund të sugjerojnë se një i ri ka konsumuar në të vërtetë një bateri mund të konsistojë në fërshëllimë, jargëzim, ngurtësi barku ose parehati në gji, kollitje, gagging ose mbytje. 

Në përmirësim të rritjes thelbësore të parë gjatë muajve shumë të hershëm të pandemisë, AAP regjistron se numri i fëmijëve me lëndime të mëdha ose fatalitet më i madh se katërfishuar në 5 vitet në mes të 2006 dhe 2010 ishte në kontrast me 5 vitet e mëparshme. 

"Lëndimet më serioze zakonisht shoqërohen me bateri me diametër 20 mm, sa madhësia e një nikeli, sepse ka të ngjarë të futen në ezofagun e një fëmije të vogël," alarmoi AAP. "Nëse një bateri litiumi me qelizë monedhe futet në ezofag, kjo mund të shkaktojë dëmtime të indeve dhe nekrozë brenda disa orësh, duke çuar në vrimë ose vdekje nëse nuk hiqet urgjentisht." 

"Këto përfshinin dëmtime nga paketat e rrobave të lëngshme, të cilat vazhdojnë të jenë një rrezik i rëndë për të dy fëmijët e vegjël në rast gëlltitjeje dhe - gjithnjë e më shumë - për të moshuarit, të cilët vuajnë dëmtime të syve," specifikoi CPSC.