Testi i gjakut mund të gjurmojë evolucionin e infeksionit të koronavirusit

Testi i gjakut mund të gjurmojë evolucionin e infeksionit të koronavirusit

Një test gjaku që mat proteinën e shëndetshme ACE2, proteina e lëvizshme e shëndetshme që mundëson hyrjen e koronavirusit në qeliza, së bashku me pjesët ACE2 të krijuara për shkak të kësaj të komunikimit me infeksionin, mund të jetë një qasje themelore dhe gjithashtu efikase për të ndjekur Infeksioni SARS-CoV-2, sipas një studimi kërkimor të udhëhequr nga Javier Sáez-Valero, nga Instituti i Neuroshkencave UMH-CSIC në Alicante, lëshuar në Gazetë FASEB

Ky studim kërkimor, i ekzekutuar gjatë gjithë valës së parë të pandemisë, zbuloi se individët me COVID-19, në fazën intensive të infeksionit, në të vërtetë kanë ulur në mënyrë dramatike shkallët e plazmës së proteinave të shëndetshme ACE2 të papërmbushura, të cilat SARS-CoV-2 lidhet me shkojnë në qeliza, në kontrast me kontrollet jo-infektuar. Si përmirësim, ngriten shkallët plazmatike të një pjese ACE70 të zvogëluar të masës molekulare (2 kDa), të prodhuara për shkak të kësaj të komunikimit me infeksionin.

Këto shkallë të pazakontë të ACE2 dhe ACE2 të prera gjithashtu (copë 70 kDa) kthehen në rregull pas rimëkëmbjes së individëve. Kjo rekomandon që të dy llojet e ACE2 që ekzistojnë në plazmë mund të përdoren si një biomarker i shkëlqyeshëm i evolucionit të infeksionit të koronavirusit. Për më tepër, shkallët e shkurtuara ACE2 ofrohen për të bërë diferencimin ndërmjet individëve të kontaminuar me SARS-CoV-2 dhe gjithashtu atyre të kontaminuar me grip An infeksioni

“Në këtë punë kemi studiuar nivelet plazmatike të receptorit të koronavirusit, proteinës ACE2 dhe kemi qenë në gjendje të përcaktojmë se ka forma të ndryshme të proteinave në plazmë dhe se një pjesë e tretshme e ACE2 janë fragmente proteolitike të ACE2 receptor, i gjeneruar më pas për ndërveprim me virusin. Proteina me gjatësi të plotë gjendet gjithashtu në plazmë, e cila siguron informacion në lidhje me afeksionin e indeve gjatë infeksionit, ”diskuton Javier Sáez-Valero, që drejtoi studimin kërkimor.

Megjithëse linja kryesore e studimit të hulumtimit të ekipit të Sáez-Valero është Sëmundja e Alzheimerit, "ngjashmëritë" e ACE2 me proteinat thelbësore të shëndetshme të sëmundjes së Alzheimerit, të tilla si proteina e shëndetshme e paraardhësit beta-amiloid (APP), proteina të shëndetshme rezidente të shtresës së membranës qelizore, e bëri specialistin të supozojë se ndoshta ACE2 mund të ekzistojë në plazmë, duke dhënë detaje mbi komunikimin e tij me koronavirusin.

"Qasja jonë ndaj kësaj linje kërkimore ishte mundësia që proteina e tretshme ACE2 të mund të shërbejë si një lexim i lexuar gjatë infeksionit me COVID-19. Kjo hipotezë buron nga ekspertiza jonë në sëmundjen Alzheimer. Në këtë sëmundje neurodegjenerative ne hetojmë proteina, të tilla si APP, që janë të pranishme në lëngun cerebrospinal. APP është gjithashtu një proteinë membranore që përpunohet nga të njëjtat mjete molekulare si ACE2, enzima të quajtura sekretaza, të cilat përpunojnë disa proteina të membranës në fragmente të ndryshme. Ky fenomen ishte e dhëna që na bëri të mendojmë se fragmentet e proteinave ACE2, por edhe proteina me gjatësi të plotë, janë të pranishme në plazmë. Kështu, ne kemi mundësinë e hetimit të kësaj proteine ​​si një biomarker të mundshëm, "diskuton Sáez-Valero.

Individë gjyqësorë

Mostrat dhe gjithashtu informacioni për klientët i përbërë nga ky studim kërkimor u dha nga ISABIAL Biobank, e inkorporuar në Rrjetin Kombëtar Spanjoll Biobank dhe gjithashtu rrjeti Valencian Biobank Pesëdhjetë e 9 individë me një provë të favorshme të transkriptimit të kundërt me efekt domino polimeraze (RT-PCR) për SARS -CoV-2 në tamponët nazofaringeal përbëheshin prej të cilëve 24 ishin zonja dhe gjithashtu 35 meshkuj, me një moshë mesatare 64 vjeç. Të gjithë u shtruan në spital 7 deri në 9 ditë pas fillimit të shenjës. Prej tyre, 48 individë të kontaminuar me SARS-CoV-2 duruan një diskutim modest të COVID-19, dhe gjithashtu 11 u morën në konsideratë ekstreme pasi ata duruan frymëmarrjen duke mos pasur nevojë për rrjedhje mekanike ndërhyrëse të ajrit dhe / ose terapi të njësisë kritike.

Dy skuadra të shtuara u vlerësuan gjithashtu, një nga 17 individët (9 gra dhe gjithashtu 8 meshkuj), që përfshinte individë të moshës 34 deri 85 vjeç me pneumoni të gripit Një infeksion. Ekipi tjetër i ndryshëm ishte i përbërë nga 26 kontrolle shëndetësore (14 gra dhe 12 meshkuj) të moshës 34-85 vjeç. Për "grupin e gripit A", shembujt gjithashtu u zhytën në stadin intensiv, para terapisë së veçantë të qendrës shëndetësore.

Varietetet ACE2 në plazmën njerëzore u përcaktuan nga imunopranifikimi dhe gjithashtu njolla perëndimore, një strategji që mundëson zbulimin e një proteine ​​të caktuar të shëndetshme në një shembull gjaku ose qelizash, ku ekziston një përzierje e ndërlikuar e llojeve të proteinave të shëndetshme. Deri më tani, vlerësimet plazmatike të ekzekutuara për koronavirusin kishin përdorur kryesisht një metodë tjetër të quajtur ELISA, e cila nuk lejon krijimin e llojeve të ndryshme të proteinave të shëndetshme.

Ndryshimet në varietetet e shkurtuara dhe gjithashtu të pambrojtura ACE2 u kontrolluan gjithashtu në shembuj locionesh nga minj kompjuterikë të humanizuar K18-hACE2 të inokuluar me një dozë të rrezikshme të SARS-CoV-2. Këta minj kompjuterikë të humanizuar sjellin gjenetikën njerëzore që krijon proteinë të shëndetshme ACE2, duke mundësuar infeksionin e SARS-CoV-2, gjë që nuk ndodh normalisht si rezultat i mungesës së njohjes së ACE2 të miut nga infeksioni.

Modifikimet në llojet e ACE2 ekzistuese në plazmën që i përmbahen infeksionit SARS-CoV-2 të vëzhguara në këtë studim kërkimor vërtetojnë, sipas shkencëtarëve, ekzaminimin shtesë të perspektivës së tyre si biomarker të procedurës së sëmundjes, si dhe shtesë për të analizuar efektivitetin e inokulimit. Veprimi i mëposhtëm sigurisht që do të jetë të shqyrtojmë se çfarë ndodh me këto proteina të shëndetshme në njerëz asimptomatikë PCR pozitivë ose të imunizuar.