Vajzat adoleshente të zeza kërkojnë lloje gjithëpërfshirëse të trupit në reklamat kundër mbipeshes

vajzë e zezë

Një studim i fundit hulumtues cilësor i kryer nga Universiteti i Florida Veriore, në partneritet me Indianan University-Purdue Indianapolis dhe UF Health Jacksonville, tregon se vajzat adoleshente të zeza duan që tipet gjithëpërfshirës të trupit të paraqiten në reklama për të luftuar normat e mbipeshes së adoleshentëve. Vështrimet e dhëna në studim janë ideale për pediatrit dhe edukatorët e kujdesit shëndetësor që zhvillojnë plane reklamimi dhe kujdesi për pacientët për të luftuar mbipesha midis adoleshentëve Afrikano-Amerikanë.

Studimi hetoi pasojat sociale dhe kulturore të konsumit të ushqimit në mesin e vajzave adoleshente afrikano-amerikane midis moshave 14-18 në Jacksonville, Fla., Dhe hulumtoi praktikat më të mira për komunikimin anti-mbipesha në reklama. Adoleshentët në studim udhëhoqën mënyra aktive të jetës dhe nuk ishin dakord me reklamat tradicionale që përqendroheshin në një rekomandim të përshtatshëm për menaxhimin e peshës midis adoleshentëve si ata.

Rezultatet nga studimi tregojnë preferencën për një qasje gjithëpërfshirëse të llojit të trupit që tregon reklamat që shfaqin vajza të ndryshme të llojeve të ndryshme të trupit, racave, etj. Dhe që mesazhet duhet të promovojnë mënyra të shëndetshme jetese në vend të një mase specifike të indeksit të masës trupore. Përdorimi i platformave të mediave sociale u rekomandua si metoda më e mirë e komunikimit për shpërndarjen e mesazheve.

"Promovimi i një mesazhi të përshtatshëm për të gjithë është joproduktiv dhe përjashton faktorë të rëndësishëm kulturorë që ndikojnë në zgjedhjen e ushqimit, opsionet dhe bindjet normative në lidhje me kulturën e ushqimit dhe gjenetikën e trupit", tha Dr. Natalie A. Mitchell, profesor i marketingut i UNF dhe hetuesi kryesor i studimi "Këto vajza adoleshente u përgjigjen më së miri mesazheve që i portretizojnë ato si të lakuara dhe të shëndetshme."

Pjesëmarrësit e hulumtimit raportuan se po luftonin për të ekuilibruar preferencën e tyre ushqimore kulturore të ushqimit të shpirtit, shpesh me shumë yndyrë dhe sheqer, me mundësi ushqimi më të shëndetshme. Rezultatet gjithashtu zbuluan se vajzat adoleshente preferuan lloje të hollë të trashë, trupi më të lakuar, të cilat përfshijnë vija të holla beli me fund të hijshëm, pavarësisht nga kornizat e tyre të imëta dhe të holla dhe konsiderohet kryeqyteti kulturor, sipas ekipit hulumtues.

"Një forcë lëvizëse prapa dëshirës për kornizën e shisheve Coca-Cola që shihet zakonisht brenda komunitetit afrikano-amerikan është për shkak të kulturës së famshëm që feston lloje të tilla trupore", tha Mitchell.

Përmes intervistave të thella dhe nxjerrjes së fotove, vajzat identifikuan llojet e trupave të famshëm të cilët ata i admironin dhe i dëshironin shumë. Tiffany Haddish dhe Tyra Banks ishin personazhet e famshëm që zgjidheshin më shpesh. Vendimet bazoheshin në kornizat e lakuara të famshëm dhe pëlqyeshmërinë e tyre.