Njerëzit e zinj në zonat rurale kanë më shumë të ngjarë se të bardhët të vdesin nga diabeti, presioni i lartë i gjakut

Share në Twitter Shpërndaje në Facebook Share on LinkedIn Share në Reddit

Email kopje hue Fotografia / iStock, Getty Images

Çmimi i fataliteteve në lidhje me diabetin dhe gjithashtu presionin e lartë të gjakut në mesin e njerëzve të zezë gjatë njëzet viteve të mëparshme u rrit në zonat e qytetit, sipas një studimi krejt të ri kërkimor, megjithatë lagjet rurale po vonojnë.

Shkencëtarët kanë njohur në të vërtetë për shumë vite që njerëzit në zonat rurale të SHBA kishin më shumë të ngjarë të vdisnin nga sëmundjet e zemrës sesa ekuivalentët e tyre të qytetit. Por shkencëtarët dëshironin të shihnin nëse nismat aktuale për të ulur hapësirën raciale në shëndet po funksiononin ashtu si në të dy zonat e kombit.

Së pari, ata kontrolluan fatkeqësitë në SHBA për të rriturit e Zezë dhe gjithashtu të Bardhë të moshës 25 vjeç dhe gjithashtu më të vjetër nga 1999 në 2018. Pastaj ata zerosën në vendin ku banonin njerëzit dhe gjithashtu cilat probleme kardio ishin dhënë si një arsye e fatalitetit.

Ndërsa studimi i hulumtimit zbuloi se çmimet e fatalitetit në zonat rurale ishin më të mëdha për të rriturit e Zezë krahasuar me të rriturit e bardhë për problemin e zemrës dhe goditjen në tru, ai zbuloi hapësirën racore në vdekjet e problemeve të zemrës me një çmim të krahasueshëm si në zonat rurale ashtu edhe në ato të qytetit --– dhe gjithashtu ra më shpejt për goditje në zonat rurale sesa në ato të qytetit.

Por hapësira ishte veçanërisht e madhe për viktima të lidhura me diabetin dhe presionin e lartë të gjakut Pronarët e shtëpive të zeza në fshat kishin 2 deri në 3 herë më shumë gjasa të vdisnin nga këto probleme sesa pronarët e shtëpive të bardha rurale.

Një fotografi pak e ndryshme u krijua në zonat e qytetit. Hapësira ndërmjet çmimit të fataleve për diabetin dhe gjithashtu presionit të lartë të gjakut midis njerëzve të zezë dhe gjithashtu të bardhë u rrit për 3 herë më shpejt në qytete dhe në zonat periferike fqinje sesa në zonat rurale.

"Ajo që është shqetësuese në të vërtetë është që këto pabarazi nuk janë përmirësuar në mënyrë domethënëse gjatë dy dekadave të fundit," deklaroi shkrimtari kryesor Dr. Rahul Aggarwal, një profesionist mjekësor rezident në Qendrën Mjekësore Beth Israel Deaconess dhe gjithashtu Shkollën Mjekësore të Harvardit në Boston.

Kërkimet për rekomandojnë një kërkesë alarmante për përmirësime të kujdesit shëndetësor në zonat rurale, deklaroi ai. "Importantshtë e rëndësishme të modifikojmë iniciativat e shëndetit publik dhe të politikave në mënyrë që të arrijmë në shkaqet kryesore të këtyre pabarazive rajonale, duke përfshirë pabarazinë në të ardhura, racizmin strukturor dhe aksesin në shërbimet e kujdesit shëndetësor."

Studimi studimor sigurisht që do të ekzistojë të Premten në Konferencën dixhitale të Shoqatës Amerikane të Zemrës Epidemiologjia, Parandalimi, Stili i Shëndetit & Kardiometabolik. Studimi gjithashtu u botua në Gazetën e Kolegjit Amerikan të Cardiologje

Rreth 60 milion Amerikanë –– 20% e popullsisë së SHBA –– në internet në zonat rurale Vitin e kaluar, Shoqata Amerikane e Zemrës lëshoi ​​një këshillë rurale për shëndetin në revistën Circulation duke kërkuar financime më të mira për klientët Medicaid dhe gjithashtu për qendrat shëndetësore rurale dhe gjithashtu qendrat e kujdesit. Këshillimorja gjithashtu këshilloi që të përdoren pajisje elektronike dhe gjithashtu telemjekësi për të rritur shëndetin kardio në zonat rurale.

"Nga një perspektivë rurale, ju duhet të mendoni për zgjidhje të reja", deklaroi Dr. Keith Churchwell, nënkryetar ekzekutiv i shtetit dhe gjithashtu polic kryesor drejtues në Spitalin Yale New Haven në Connecticut "Kjo mund të jetë një mundësi për të bërë një zhytje më të thellë për të parë nëse telehëndeti mund të çojë në rrugë më të mira për të përmirësuar kujdesin. "

Mjekët në zonat rurale ndeshen me pengesa të një lloji, të përbërë nga izolimi dhe gjithashtu mungesa e specialistëve të kujdesit shëndetësor, deklaroi Churchwell, që nuk përfshihej në studimin e ri të studimit. "Ju jeni në rrezik të keni një shkëputje të aftësisë tuaj për t'u kujdesur për pacientët."

Ai kërkoi më shumë studim për të parë pse variacionet racore janë duke u rritur në zonat e qytetit për diabet dhe presion të lartë të gjakut dhe gjithashtu për të parë se si këto fitime mund të kopjohen në sistemet rurale. "Mund të ketë mësime që mund të mësojmë në lidhje me përmirësimin e terapive, rezultateve dhe kujdesit të përgjithshëm për popullatat kudo që ndodhen."

Nëse keni pyetje ose vërejtje në lidhje me këtë përrallë, ju lutem dërgoni me email editor@heart.org.

Shoqata Amerikane e Zemrës Tregime Lajme

Lajmet e Shoqatës Amerikane të Zemrës mbulojnë problemin e zemrës, goditjen në tru dhe gjithashtu problemet përkatëse të Wellness. Jo të gjitha pamjet e zbuluara në tregimet e Lajmeve të Shoqatës Amerikane të Zemrës pasqyrojnë vendosjen kryesore të Shoqatës Amerikane të Zemrës

Të drejtat e autorit zotërohen ose mbahen nga Shoqata Amerikane e Zemrës, Inc., dhe gjithashtu të gjitha liritë civile janë të rezervuara. Leja sigurohet, pa pagesë dhe gjithashtu pa kërkesë për më shumë kërkesë, për njerëzit, njësitë elektrike të medias, dhe gjithashtu edukimin jo-komercial dhe të mësuarit dhe gjithashtu iniciativat e njohjes për lidhje në internet, citim, kalim ose ribotim nga këto përralla në çdo lloj i mjetit për sa kohë që asnjë mesazh nuk modifikohet dhe gjithashtu bëhet mirënjohja e duhur për "Detonic.shop" News.

Përdorime të tjera, të përbëra nga shërbime akademike ose fitime të kostove të produkteve, duhet të ndjekin Shoqatën Amerikane të Zemrës "& rsquo; Udhëzimet për Lejen e të Drejtave të Autorit Shikoni të gjitha rregullat e përdorimit. Këto përralla mund të mos përdoren për të reklamuar ose mbështetur një shërbim ose produkt industrial.

Deklarata e kujdesit shëndetësor: Kjo faqe në internet dhe zgjidhjet e saj nuk përmbajnë teknikën e udhëzimit klinik, diagnozën mjekësore ose terapinë. Gjithmonë flisni me ofruesin e shërbimit tuaj të kujdesit shëndetësor për diagnozën mjekësore dhe gjithashtu terapinë, duke përfshirë kërkesat tuaja të caktuara klinike. Nëse keni ose mendoni se keni ndonjë problem klinik ose problem, ju lutemi flisni menjëherë me një ekspert profesionist të kujdesit shëndetësor. Nëse jeni në Shtetet e Bashkuara dhe gjithashtu po përjetoni një situatë emergjente klinike, telefononi në 911 ose kërkoni ndihmë klinike të situatës emergjente menjëherë.