Individë të zinj, Latinx të sigurt në masat parandaluese të sigurisë COVID-19 megjithatë cinike në lidhje me injeksionet

vaksinë

Individët e zinj dhe gjithashtu Latinx pyetën jashtëzakonisht shumë për COVID-19 dhe gjithashtu morën pjesë në veprime të shëndetit publik si veshja e maskave dhe gjithashtu kontrolli si rezultat i shkatërrimit të përvojave gjatë gjithë pandemisë, megjithatë janë ende cinikë në lidhje me injeksionet, sipas një studimi të Rutgers.

Kërkimet për të cilat shfaqen në JAMA Network Open, merreni vesh për të kuptuar drejt atë që inkurajon individët në lagjet e Zezë dhe gjithashtu Latinx - të cilat në fakt janë ndikuar shumë nga pandemia - për të mirëpritur masat parandaluese të sigurisë COVID-19 megjithatë të mendoni dy herë në lidhje me injeksionet. Kërkimet për gjithashtu mund të ndihmojnë për të krijuar mesazhe të përshtatshme të shëndetit publik dhe gjithashtu teknika.

Studiuesit folën me 111 individë Black dhe gjithashtu Latinx nga zonat me të ardhura të ulëta në New Jersey me çmime të larta të infeksioneve COVID-19 dhe gjithashtu fatalitete gjatë rritjes paraprake në vitin 2020. Ata gjithashtu folën me punonjësit e kujdesit shëndetësor në këto lagje për të njohur pamjet e tyre.

"Frika, sëmundja dhe humbja e përjetuar gjatë pandemisë i motivoi ata të kërkonin intensivisht informacione dhe të merrnin masa paraprake të sigurisë si mbajtja e maskës, distancimi shoqëror dhe larja e duarve për të mbrojtur veten dhe të dashurit e tyre", tha bashkëautor Manuel Jimenez, një mësues ndihmës i pediatrisë ilaçe, ilaçe shtëpiake dhe gjithashtu Wellness i zonës në Shkollën Mjekësore Rudgers Robert Wood Johnson "Sidoqoftë, pjesëmarrësit nuk i besuan procesit të zhvillimit të vaksinave dhe kërkuan informacion më të qartë".

Hulumtimi zbuloi se:

  • Individët Latinx, posaçërisht, raportuan probleme në zbulimin e faqeve të internetit të shqyrtimit, probleme të transportit dhe gjithashtu pengesa gjuhësore. Kjo ishte shumë më e dukshme për individët e padokumentuar që ishin informuar të shpenzonin për shqyrtim nëse skualifikohen për sigurimin e papunësisë dhe gjithashtu programe të ndryshme të ndihmës.
  • Disa individë nuk ndiheshin vërtet të sigurt brenda ose jashtë banesave të tyre, dhe gjithashtu shpjeguan paparashikueshmëri në lidhje me atë se mes tyre kishte infeksion. Problemet e mbingarkuara të jetesës çuan në thirrje me fqinjët e derës tjetër dhe gjithashtu shoqet e shtëpisë që kishin COVID-19.
  • Pjesëmarrësit dyshuan se si mund të krijohet kaq shpejt një injeksion për një infeksion të ri kur sëmundje të ndryshme ekzistojnë prej vitesh pa injeksione efektive. Ata gjithashtu ndanë problemet që procedura e rritjes së vaksinimit, e përbërë nga teste shkencore në të vërtetë ishte "nxituar", dhe gjithashtu të shqetësuar në lidhje me efektet anësore të shkurtra dhe gjithashtu afatgjata.
  • Ata shqyrtuan nëse injeksionet me të vërtetë do të kundërshtonin ndryshimet dhe gjithashtu dëshironin detaje të qarta dhe gjithashtu të qarta mbi efikasitetin e vaksinimit.
  • Black dëshironte të shihte se si të tjerët me siguri do të reagonin ndaj inokulimit.

"Ne kemi nevojë për të zvogëluar pengesat logjistike dhe për të përmirësuar aksesin në testime brenda komuniteteve të nën-shërbyer, pavarësisht nga statusi i dokumentacionit," individët deklaruan të dyshuar për sistemet e kujdesit shëndetësor dhe gjithashtu qeverinë federale, duke përmendur përvojën e fanatizmit, trajtimet paragjykuese dhe gjithashtu provat dhe gabimet klinike. Shawna Hudson deklaroi bashkëpunëtorin e departamentit të detektivit, mësuesit dhe gjithashtu drejtorin e departamentit të studimit kërkimor në Mjekësinë Familjare të Shëndetit në Komunitet dhe gjithashtu Shkollën Mjekësore Rutgers Robert Wood Johnson në "Ofruesit e kujdesit shëndetësor duhet të ofrojnë mundësi të përshtatshme testimi, vende të arritshme brenda distancës në këmbë, dhe transparencën në lidhje me testimin falas për të adresuar këto pengesa. ”

Logjistike

"Të panjohurat e mbetura në lidhje me vaksinat e reja duhet të pranohen dhe përshkruhen për këto komunitete për të marrë vendime të informuara," duhet të trajtohen pengesat e Jimenez për shqyrtimin dhe gjithashtu pasiguria e vaksinimit duhet të merret seriozisht, rekordi përfundoi, thanë shkencëtarët. " Shkencëtarët dhe zyrtarët publikë duhet të punojnë në bashkëpunim me udhëheqës të besuar të komunitetit dhe profesionistë të shëndetit për të siguruar informacion transparent, përfshirë të panjohurit e mbetur, në mënyrë që këto komunitete të marrin vendime të informuara në vend që të përqendrohen në fushatat e marketingut për të eleminuar hezitimin e vaksinave. " deklaroi. (*)