Paragjykim në kërkimet mjekësore: Studimet nga gratë citohen më rrallë sesa ato nga burrat

mjek femala duke parë kamerën

  • Një vlerësim krejt i ri i shkrimeve të studimeve mjekësore në 5 revista të rëndësishme zbulon se studimi nga gratë citohet shumë më rrallë sesa studimi nga burrat.
  • Kur si shkrimtari kryesor ashtu edhe shkrimtari i moshuar janë burra, shkrimet marrin praktikisht dy herë më shumë citime sesa ato me gra si shkrimtar kryesor, ashtu edhe shkrimtar i moshuar.
  • Meqenëse citimet janë një shenjë thelbësore e njohjes, mungesa e citimeve qëndron në metodën e përmirësimit të profesionit të grave.

Një studim i ri kërkimor nga Shkolla e Mjekësisë Perelman si dhe Instituti i Ekonomisë së Shëndetit Leonard Davis në Universitetin e Pensilvanisë në Filadelfia zbulon ndikimin e seksit në citimin e shkrimeve të studimit mjekësor me ndikim të lartë.

Studimi hulumtues zbulon se shkrimet e studimit me shkrimtare femra citohen më rrallë sesa ato nga shkrimtarët meshkuj.

Shkrimtarja kryesore e studimit kërkimor, Paula Chatterjee, MD, MPH, një mësuese ndihmëse e Mjekësisë së Brendshme të Përgjithshme në Penn Medicine, diskuton:

"Numri i herëve që një artikull i vlerësuar nga kolegët citohet nga studiues të tjerë përdoret zakonisht si një metrikë për njohjen [dhe] ndikimin akademik, si dhe në vlerësimet dhe promovimet profesionale."

"Akademiket femra tashmë përballen me një numër barrierash në përparimin në karrierë," pohon Dr. Chatterjee, "dhe pabarazia në citime vetëm zgjeron hendekun midis tyre dhe kolegëve të tyre meshkuj."

Postimi shfaqet në JAMA Open Network.

Pamje nga studimi nga gratë

Shkencëtarët ekzekutuan një vlerësim të tërthortë të 5,554 shkrimeve fillestare të studimit që 5 revista thelbësore mjekësore të lëshuara në 2015– 2018. Këto revista janë The New England Journal of Medicine, JAMA, JAMA Medicine Medicine, British Medical Journal, si dhe Annals të Mjekësisë së Brendshme.

Për secilin post, shkencëtarët njohën seksin e plumbit, si dhe shkrimtarët e moshuar, si dhe gjurmuan shumëllojshmërinë e citimeve postimi i marrë.

Në përgjithësi, një zonjë ishte shkrimtarja kryesore për 35.6% të shkrimeve të studimit, si dhe shkrimtarja e moshuar për 25.8% të shkrimeve.

Shkrimet e hulumtimit në të cilat shkrimtari kryesor ishte gratë morën afërsisht 36 citime, ndërsa dokumentet me një shkrimtar kryesor mashkull morën afërsisht 54 citime.

Kur shkencëtarët hodhën një vështrim te shkrimtarët e moshuar, ata zbuluan një variacion të krahasueshëm.

Artikujt për të cilët shkrimtari i moshuar ishte një zonjë u cituan afërsisht 37 herë krahasuar me rreth 51 citime për studim me një djalë si shkrimtar i moshuar.

Për shkrimet e studimit ku si kryesuesit ashtu edhe shkrimtarët e moshuar ishin gra, boshllëku ishte më i madh. Artikujt me shkrimtarë meshkuj si dhe shkrimtarë të moshuar u cituan praktikisht dy herë më shpesh - 59 herë kundrejt 33 herë - sesa ato me gra udhëheqëse, si dhe shkrimtarë të moshuar.

Shkencëtarët mbajnë në mend se disa prej këtyre revistave specializohen në studimin e ilaçeve të brendshme, i cili është një vend me një përqindje më të madhe të grave. Për shkak të kësaj, dallimet në citime në këtë studim kërkimor mund të nënvlerësojnë ndryshimin.

"Ç'është më e keqja", informoi bieetisti L. Syd M Johnson nga Universiteti Mjekësor SUNY Upstate në Sirakuzë, Nju Jork, "News News Today", "hulumtimi ka treguar se hendeku po rritet në vend se të zvogëlohet me kalimin e kohës, edhe pse këto fusha të ndryshme diversifikohen."

Shkrimtarët e këtij studimi studimor gjithashtu shqyrtuan citimet që morën shkrimet e ligjërimit, duke kërkuar më pak mospërputhje.

Arsyet e variacionit

Shkrimtarët e studimit kërkimor përmendin një numër shkaqesh rrënjësore të mundshme të ndryshimit në citime. Ata kompozojnë që gratë zakonisht kanë "rrjete më të vogla profesionale, audiencë më të vogël dhe shtrirje më të ngushtë në platformat virtuale", duke kufizuar rritjen e tyre me rrjetet sociale. Mund të jetë gjithashtu që gratë të shqyrtojnë subjektet me normë interesi në tregje me përmasa më të vogla se burrat.

Sidoqoftë, Dr Johnson deklaroi, "Disa studime kanë treguar se faktori kryesor i boshllëkut është që autorët meshkuj citojnë gratë më rrallë sesa citojnë burra të tjerë."

Dr Johnson përfshinte:

“Ne mund të shohim paragjykime sistemike që përsëriten dhe amplifikohen nga individë në praktikat e tyre të citimit. Ose mund të jetë thjesht njëanshmëri individuale e nënkuptuar ose e qartë nga ana e autorëve meshkuj që nënvlerësojnë punën e grave bashkëmoshatare të tyre ”.

Arritja e ekuilibrit

Ndërsa shumë më tepër gra po kërkojnë profesione në ilaçe, si dhe ilaçe skolastike, ndryshime të tilla si ai që ekspozoi ky studim kërkimor qëndrojnë në metodën e rregullimit të pabarazisë standarde të seksit në ilaçe, si dhe studimit.

Shkrimtarja e moshuar e studimit kërkimor, Rachel Werner, MD, Ph D., mbikëqyrëse ekzekutive e Institutit Leonard Davis për Ekonominë e Shëndetit, pretendon:

“Pabarazitë gjinore në citime janë vetëm një mënyrë në të cilën duhet të shqyrtohen pabarazitë në mjekësinë akademike. Gjetjet tona theksojnë se pabarazitë rrjedhin pjesërisht nga pabarazitë në njohjen dhe amplifikimin e kërkimit. "

"Ky çekuilibër nuk do të zgjidhet përmes punësimit dhe mentorimit të më shumë grave vetëm."

Sipas Dr. Werner:

“Ne gjithashtu duhet të punojmë për të siguruar që gratë tashmë në mjekësinë akademike vlerësohen dhe promovohen në mënyrë të barabartë për kontributet e tyre dhe sukseset e tyre. Nga revistat që botojnë këtë vepër te institucionet akademike që promovojnë artikuj të botuar një herë, të gjithë duhet të investohen në tejkalimin e kësaj ndarje gjinore. "

.