Benzodiazepinat, 'ilaçet z' rritin kërcënimin e fatalitetit kur merren me opioide

opioid

Një studim i ri kërkimor nga shkencëtarët e Qendrës Mjekësore të Universitetit Vanderbilt për akoma më shumë 400,000 individë Medicare që marrin ilaçe për pagjumësi, tregon se kërcënimi i fatalitetit rritet kur ose benzodiazepinat ose 'ilaçet z' merren me opioide.

Studimi kërkimor, i lëshuar më 15 korrik në PLoS Medicine dhe gjithashtu i udhëhequr nga Wayne Ray, Ph D., mësues i Politikës Shëndetësore në VUMC, kontrastoi individët që merrnin këto ilaçe me opioide me individë të ngjashëm që merrnin trazodon, një ilaç shtesë i sugjeruar përgjithësisht për individët e moshuar. Shkencëtarët zbuluan se ata që përdorin benzodiazepinat kishin një rritje prej 221% të kërcënimit të fatalitetit nga çdo lloj arsyeje dhe gjithashtu ata që merrnin hipnotikë jo-benzodiazepinë, ose 'ilaçe z', kishin një kërcënim të shtuar 68%.

“Gjetjet tona tregojnë se rreziqet e përdorimit të benzodiazepinës-opioidit shkojnë përtej rreziqeve të njohura të mbidozës. Ata gjithashtu sugjerojnë që ilaçet z, që mendohet të kenë siguri më të mirë se sa benzodiazepinat, në fakt janë të rrezikshme kur përshkruhen në kombinim me ilaçe të dhimbjes opioide, "deklaroi Ray.

Benzodiazepinat, të përbërë nga emra të markave tregtare si Restoril, Ativan, dhe gjithashtu Halcion dhe gjithashtu 'z-ilaçe', një lloj ilaçi që kuptohet ekstra në përgjithësi nën emra si Ambien, Lunesta dhe gjithashtu Sonata, janë në mesin e një prej ilaçeve më shpesh të sugjeruar. për të rriturit e moshuar.

Trazodoni, një ilaç i prezantuar fillimisht për ankthin, shpesh sugjerohet në doza të reduktuara për pagjumësi. Megjithëse shkencëtarët në të vërtetë kanë hipotezuar në lidhje me sigurinë e një personi të dashur të këtyre ilaçeve për pushim, ekzistojnë informacione minimale për sigurinë e një të dashur.

Ray deklaroi kërkimet e studimit kërkimor për mund të ndihmojnë për të ngarkuar këtë informacion të pavlefshëm dhe gjithashtu për këtë arsye sjellin rregullime në të dy zakonet e ofruesve të shërbimit dhe gjithashtu planifikojnë.

"Gjetjet tona shtojnë urgjencën në përpjekjet për të kufizuar përshkrimin e njëkohshëm të benzodiazepinave dhe opioideve. Ata gjithashtu sugjerojnë që paralajmërimet e synuara janë të nevojshme për të këshilluar pacientët e moshuar dhe ofruesit e tyre në lidhje me rreziqet e mundshme të marrjes së barnave z me opioide, "deklaroi Ray.

Studimi kërkimor u mbështet nga një dhënie nga Instituti Kombëtar i Zemrës, Mushkërive dhe Gjakut.