Barcelona do të vendosë përsëri afatin kohor për të luftuar rritjen e infeksionit

barcelona

Barcelona dhe gjithashtu qytete të ndryshme të tjera në zonën veri-lindore të Spanjës të Katalonjës me siguri do të vendosin përsëri një afat kohor të natës duke filluar këtë pushim të fundjavës për të luftuar një rritje të situatave të infeksionit pasi procedura fitoi autorizimin e gjykatës në E Premte

Qeveria federale lokale e Katalonjës të mërkurën u kërkoi gjykatave miratimin për të rimarrë një afat kohor çdo natë ndërmjet orës 1:00 të mëngjesit dhe gjithashtu 6:00 të qëndrojnë në vendet ku çmimet e infeksionit tejkalojnë 400 situata për 100,000 qytetarë për një kohëzgjatje shtatë ditore.

Afati kohor është planifikuar të frenojë festimet në vijën bregdetare dhe gjithashtu në parqe për të shtypur një rritje në situatat e alternativës shumë ngjitëse Delta, veçanërisht midis të rinjve të pavaksinuar.

Sigurisht që do të mbetet në zonë fillimisht deri në 23 korrik edhe pse qeveria federale katalanase mund të kërkojë ta zgjerojë atë.

Gjykata kryesore e zonës të Premten ka vërtetuar procedurën, e cila me siguri do të ndikojë në një sasi totale prej 161 qytete, të përbërë nga hotele të shquar të bregdetit si Sitges, Salou dhe gjithashtu Lloret de Mar.

Katalonia, epiqendra e infektimit të Spanjës, aktualisht ka blerë të gjitha festimet publike për të përfunduar deri në 12:30 të mëngjesit dhe gjithashtu ka kufizuar festimet për jo më shumë se 10 individë.

Por fotografitë e ekipeve të mëdha të të rinjve që mblidhen në brigjet e Barcelonës ose në zona të shquara të jetës së natës në fakt janë bërë tipike sepse Spanja ngriti një kufizim kohor për natën në të gjithë vendin në fillim të majit.

Me një çmim infeksioni prej 1,107 situatash për 100,000 individë, më i madh se dyfishi i standardit në të gjithë vendin, Katalonia aktualisht është ndër vendet më të goditura në Evropë Midis individëve të moshës 20 deri 29 vjeç, numri qëndron në 3,375 situata për 100,000 individë.

Kreu i qeverisë federale lokale të Katalonjës, Pere Aragones, e quajti rrethanën "shumë delikate" gjatë një fjalimi të transmetuar të Mërkurën kur zbuloi përgatitjen për afatin kohor.

"Measureshtë një masë e nevojshme të përpiqesh të lehtësosh presionin mbi sistemin shëndetësor," përfshiu ai.

Leja e anuluar

Ndryshe nga valët e mëparshme të infeksioneve, viktima në të vërtetë ka qëndruar e zvogëluar dhe gjithashtu njësia e kujdesit kritik nuk është hutuar deri tani me klientët COVID-19.

Por autoritetet katalanase në të vërtetë kanë përfunduar pushimet e punonjësve të shëndetit këtë pushim të fundjavës pasi që shumëllojshmëria e shtretërve të trajtimit të gjerë të mbushur nga klientët e COVID-19 ka qenë duke u ngjitur gradualisht.

Qeveritë federale lokale të Spanjës, të cilat janë të ngarkuara me administrimin e pandemisë në vendet e tyre, kërkojnë autorizimin e gjykatës për kufizime të rrepta që shkelin të drejtat ligjore, siç janë kufizimet e udhëtimit dhe gjithashtu kufijtë e kohës.

Me ngjitjen e infeksioneve në të gjithë Spanjën, zona të ndryshme të tjera gjithashtu shtrëngojnë procedurat.

Zona fqinje e Katalonjës në Valencia më parë sot fitoi autorizimin e gjykatës për të rimarrë një afat kohor në 32 komunitete. Zona veriore e Cantabria është në pritje të një gjykate për të vendosur që të paraqesë një afat kohor në shumë komunitete.

Miratimi nuk është siguruar. Një gjykatë në Ishujt Kanarikë turistikë të Spanjës të Mërkurën refuzoi një kërkesë për të zbatuar një afat kohor.

Programi i inokulimit i Spanjës në të vërtetë ka kapërcyer moshën, duke nënkuptuar ata në të 20-at dhe gjithashtu të 30-at kanë filluar të marrin thika, duke i lënë ata të prirur për versionin e ri Delta.

Mbi tre të katërtat e klientëve COVID-19 në trajtim të gjerë në Katalonjë në të vërtetë nuk janë imunizuar, sipas autoriteteve lokale të Wellness.

Kryeministri Pedro Sanchez pohoi sot Spanja mori rrugën e duhur për të imunizuar 70 përqind të popullsisë kundrejt COVID-19 para përfundimit të gushtit.