Australia regjistron vdekjen e parë në shpërthimin e virusit të Sidneit

Covid-19

Australia zbuloi vdekjen e saj të parë të lidhur me koronavirusin në shpërthimin e tanishëm të virusit Sydney të Dielën, si betejat më të rëndësishme të vendit për të sjellë të kontrolluar alternativën Delta.

Zonja në të 90-at e saj vdiq të shtunën, pasi ishte ekzaminuar e favorshme për COVID-19, si dhe ishte përveç kësaj vdekja e parë nga një infeksion i fituar lokalisht në Australi këtë vit.

Ajo erdhi ndërsa autoritetet zbuluan një dokument 77 raste krejt të reja, si dhe paralajmëruan që numrat pritej të rriteshin mbi 100 të hënën.

"Nesër dhe disa ditë më pas do të jenë më keq, shumë më keq sesa kemi parë sot," pretendoi Kryeministri i shtetit të Uellsit të Ri Jugor Gladys Berejiklian.

Sidnei është aktualisht në javën e tij të 3-të të bllokimit, megjithatë larmia e instancave të reja mbetet për t'u zgjeruar në mesin e një popullate që është jashtëzakonisht e pavaksinuar.

Udhëzimet e bllokimit u shtrënguan të Premten, si dhe Berejiklian paralajmëroi që urdhrat e qëndrimit në shtëpi të parashikoheshin të vazhdonin të ishin në zonë nëse nuk do të kishte një kthim të jashtëzakonshëm.

"Duke pasur parasysh se ku jemi dhe pasi bllokimi supozohej të hiqej të Premten, të gjithë mund të thonë se është shumë e vështirë në këtë fazë, duke pasur parasysh se ku janë numrat," pretendoi ajo.

Sidnei në të vërtetë ka regjistruar 566 infeksione krejt të reja duke pasur parasysh fillimin e shpërthimit në mes të qershorit.

Ndërsa kjo zvogëlohet në kontrast me shumicën e qyteteve në mbarë botën, Australia në të vërtetë ka marrë një strategji të tolerancës zero për të transmetuar zonë të gjerë në të gjithë pandeminë.

Autoritetet në të vërtetë kanë agjëruar për të zbatuar kufizimet në një përpjekje për të shkatërruar koleksionet herët, si dhe kufijtë e kombit vazhdojnë të jenë kryesisht të mbyllur me rreth 10 përqind të Australianëve të imunizuar plotësisht.

Qeveria federale prezantoi një fushatë të re reklamash të Dielën duke motivuar individët të "armatosesh" kundrejt COVID-19 duke u goditur me thikë, megjithëse vaksinat ende nuk janë përdorur për shumicën e nën-40.

Kryeshefi i Mjekësisë Paul Kelly pretendoi se reklama të tjera të ndryshme "grafike" me siguri do të transmetoheshin në Sidnei duke këshilluar individët të përmbahen urdhrave të qëndrimit në shtëpi, pasi autoritetet përfundojnë zbatimin në mes të të dhënave që mbizotëronin udhëzimet.

Australia ka regjistruar në të vërtetë mbi 31,000 raste të COVID-19 si dhe 911 viktima në një popullsi prej rreth 25 milion në ditë.