Sheqeri artificial lejon shpërndarjen e gazit të monoksidit të karbonit për t'u marrë me dëmtimin e organeve të trupit

ëmbëlsues

Një prodrug dentar i krijuar nga një grup studiuesish të udhëhequr nga Binghe Wang, Profesor i Kimisë i Regents në Universitetin Shtetëror të Gjeorgjisë, siguron gaz monoksid karboni për të siguruar nga dëmtimi intensiv i veshkave, sipas një letre krejt të re të lëshuar nëShkenca Kimike

Megjithëse gazi i monoksidit të karbonit (Monoksid karboni) gazi është i rrezikshëm në doza të mëdha, studiuesit në të vërtetë kanë zbuluar se mund të ketë rezultate të dobishme duke ulur ënjtjen dhe gjithashtu duke mbrojtur qelizat ndaj dëmtimit. Studimet e mëparshme kërkimore kanë treguar në të vërtetë rezultatet e sigurisë së Monoksidit të Karbonit kundrejt dëmtimit në veshka, mushkëri, sistemin e zorrëve dhe gjithashtu mëlçinë, për të përmendur disa organe të trupit. Për 5 vitet e mëparshme, Wang dhe gjithashtu partnerët e tij kanë funksionuar në të vërtetë për të krijuar një metodë pa rrezik për të furnizuar Monoksidin e Karbonit tek individët njerëzorë përmes prodrogave - substanca jo-aktive që duhet të kalojnë nëpër një procedurë kimike në trup përpara se të lëshojnë energjinë përfaqësues medicinal.

Grupi i Wang krijoi prodrugë që lejojnë administrimin dentar të Monoksidit të Karbonit duke përdorur 2 agjentë tipikë ëmbëlsues - sentimental (një përbërës në Sweet 'N Low) dhe gjithashtu acesulfame (një përbërës në Splenda) - si grimca' siguruese '. Ata krijuan grimcat për të lëshuar Monoksidin e Karbonit në procedurën e shpërbërjes, e cila shkaktohet nga ekspozimi i drejtpërdrejtë në ujë. Këto janë rastet e para të prodrugëve energjikë, natyralë të Monoksidit të Karbonit duke përdorur një ofrues dashamirës që është i autorizuar nga Administrata e Ushqimit dhe Barnave me një llogari sigurie të treguar.

"Difficultshtë e vështirë të japësh një gaz, aq më pak një gaz helmues, si një terapeutik për pacientët, dhe kjo punë përfaqëson një hap kryesor përpara në zhvillimin e formave alternative të lindjes", pohoi Wang, shkrimtar i moshuar i letrës dhe gjithashtu një studiues i Aleancës së Kërkimeve të Gjeorgjisë "Ne kemi dashur të punojmë me një transportues që ka një profil sigurie të karakterizuar shumë mirë, i cili jep një shkallë më të lartë sigurie se do të jetë e sigurt për t'u përdorur në një pilulë për konsum njerëzor."

Nga të dyja ilaçet, studiuesit vlerësuan njërën, CO-306, për efikasitetin medicinal kundrejt dëmtimeve intensive të veshkave. Shkencëtarët siguruan CO-306, i cili përdor sentimentale si një grimcë ofruese shërbimi, për minjtë e kompjuterit dhe gjithashtu i lokalizoi ato minimizuar biomarkerët në lidhje me dëmtimin e veshkave, duke treguar se ishte kthyer në një trajtim praktik. Projektimi i miut kompjuterik simuloi sistemet e dëmtimeve të qelizave të veshkave që ndodhin në individë me dëmtime të konsiderueshme të masës muskulore, gjendje qelizore drapër, një lloj tipik i etheve të xhunglës, bajpas koronar kardiopulmonar dhe gjithashtu helmim ekstrem të gjakut.

Wang dhe gjithashtu partnerët e tij në Qendrën Shtetërore të Gjeorgjisë për Diagnostifikimin dhe gjithashtu terapeutikën, Universitetin Vanderbilt, Shkollën Mjekësore të Harvardit dhe gjithashtu strategjinë e Universitetit të Misisipit për të kryer studime shtesë të konsiderueshme të hulumtimit të dizajnit të kafshëve shtëpiake dhe gjithashtu vlerësime të sigurisë në CO-306 para se të vazhdoni me mjekësinë njerëzore studime kërkimore. Ata gjithashtu përgatiten për të ekzaminuar CO-306 për efikasitetin përkundrejt llojeve të ndryshme të tjera të dëmtimeve të organeve të trupit.

Wang shprehet se trajtimet e bazuara në CO mbajnë veçanërisht sigurinë si një qasje e zvogëlimit të mundësisë së dëmtimeve të organeve të trupit gjatë mbjelljes së flokëve dhe gjithashtu duke rritur rezultatet për individët e transplantuar.

"Shkenca tregon se ekspozimi i organeve ndaj gazit CO mund të ndihmojë në ruajtjen e organeve dhe t'i parandalojë ato të përkeqësohen gjatë procesit të transplantimit," pretendoi ai. "Tani ne duhet të demonstrojmë se këto ilaçe mund të kenë një efekt të ngjashëm."