Inteligjenca artificiale mund të jetë projekti i ri për zbulimin e saktë të ilaçeve

drogë

Duke shkruar në 12 korrik 2021 mbi problemin e internetit të Nature Communications, shkencëtarët në Shkollën e Mjekësisë të Universitetit të Kalifornisë në San Diego shpjegojnë një strategji të re që përdor pajisjet që zbulojnë për të kërkuar qëllimet e gjendjes dhe më pas parashikon nëse një ilaç ka më shumë gjasa të marrë autorizimin e FDA.

Kërkimet kërkimore për të mund të ndryshojnë në mënyrë të matshme sesi shkencëtarët filtrojnë me informacione të mëdha për të zbuluar informacione të qëllimshme me përparësi të konsiderueshme për njerëzit, sektorin farmaceutik si dhe sistemet e kujdesit shëndetësor të vendit.

"Laboratorët akademikë dhe kompanitë farmaceutike dhe bioteknologjike kanë qasje në sasi të pakufizuar të" të dhënave të mëdha "dhe mjeteve më të mira se kurrë për të analizuar të dhëna të tilla. Sidoqoftë, pavarësisht këtyre përparimeve të pabesueshme në teknologji, nivelet e suksesit në zbulimin e ilaçeve janë më të ulëta sot sesa në vitet 1970, "pohoi Pradipta Ghosh, MD, shkrimtar i moshuar i hulumtimit, si dhe mësues në divizionet e Mjekësisë, si dhe Cellular gjithashtu si Mjekësi Molekulare në Shkollën e Mjekësisë të UC San Diego.

“Kjo është kryesisht për shkak se barnat që veprojnë në mënyrë perfekte në modelet e prezgjedhura preklinike, siç janë minjtë laboratorikë, që janë gjenetikisht ose ndryshe identikë me njëri-tjetrin, nuk përkthehen tek pacientët në klinikë, ku secili individ dhe sëmundja e tyre është unike. Thisshtë kjo ndryshueshmëri në klinikë që besohet të jetë thembra e Akilit për çdo program zbulimi të ilaçeve. ”

Në hulumtimin e ri, Ghosh si dhe bashkëpunëtorët ndryshuan veprimin fillestar si dhe të fundit në zbulimin e ilaçeve paraklinike me 2 strategji unike të krijuara brenda Institutit UC San Diego për Mjekësi Rrjeti (iNetMed), i cili unifikon një numër teknikash të studimit kërkimor për të krijuar mjete të reja për të përparuar kërkimet shkencore të jetës, si dhe inovacionin, si dhe për të përmirësuar shëndetin dhe mirëqenien e njeriut.

Shkencëtarët përdorën versionin e gjendjes për gjendjen inflamatore të traktit digjestiv (IBD), e cila është një gjendje e ndërlikuar, e larmishme, që bie prapa autoimune e identifikuar nga ënjtja e rreshtimit qelizor të traktit tretës.

Ndikon në të gjitha moshat, si dhe ul cilësinë më të lartë të jetës në njerëz, IBD është një gjendje e përparësisë kryesore e inteligjencës, si dhe është një problem i vështirë për tu trajtuar pasi që nuk veprojnë 2 persona. Hapi fillestar i Qendrës për Rrjetin e Sistemit Precision Computational System , e quajtur njohje e synuar, shfrytëzoi një metodë artificiale (AI) të krijuar nga What (PreCSN), krahu llogaritës i iNetMed. Strategjia precize e AI ndihmon në hartimin e një gjendjeje duke përdorur një hartë të modifikimeve pasuese në shprehjen e gjenetikës në fillim, si dhe gjatë gjithë zhvillimit të gjendjes.

Përcakton këtë hartëzim, përveç modeleve të tjerë ekzistues, duke përdorur matematikën In për të njohur dhe hequr të gjitha udhëzimet e mundshme thelbësore të modeleve të shprehjes së gjenetikës, shumica e të cilave harrohen nga qasjet ekzistuese.

"Në krahasimet kokë më kokë, ne demonstruam epërsinë e kësaj qasjeje mbi metodologjitë ekzistuese për të parashikuar me saktësi" fituesit "dhe" humbësit "në provat klinike", formulat themelore garantojnë që modelet e përcaktuara të shprehjes së gjenetikës janë "të rregullta" pavarësisht nga gjendja e ndryshme bashkëpunëtorë. Ghosh fjalë të ndryshme, PreCSN ndërton një hartë që nxjerr informacione që vendosin për të gjithë njerëzit e IBD.

Faza e pretenduar "0". Veprimi i fundit, i quajtur njohja e shënjestrës në modelet paraklinike, u krye në një test mjekësor të llojit të parë të këtij lloji duke përdorur një biobankë të gjallë organoide të prodhuar nga njerëz të IBD në Research Excellence HUMANOID

Faza “0” e In (CoRE), krahu përkthimor i iNetMed.

"Koncepti i provës" faza 0 "u zhvillua sepse shumica e barnave dështojnë diku midis fazave I dhe III. Para se të vazhdoni me pacientët në klinikë, 'faza 0' teston efikasitetin në modelet e sëmundjeve njerëzore, ku përbërjet joefektive mund të refuzohen në fillim të procesit, duke kursyer miliona dollarë ", strategjia përfshin kontrollimin e efikasitetit të ilaçeve të përcaktuara duke përdorur versionin AI mbi gjendjen njerëzore harton organoide - qelizat njerëzore të kulturuara në një atmosferë 3D që imitojnë kushte përtej trupit. Soumita Das kjo situatë, një zorrë e prekur nga IBD-në-një-pjatë. PH pretendoi Departamentin, Patologji D., shkrimtar bashkë-i vjetër i hulumtimit, mbikëqyrës i objektit HUMANOID si dhe një mësues i asociuar në Shkollën e San Diego të Mjekësia në UC

Biopsia e për ato qeliza

“Kishte dy surpriza të mëdha. Së pari, ne pamë që pavarësisht se ishin larg nga qelizat imune në murin e zorrës dhe triliona mikrobe që janë në rreshtën e zorrëve, këto organoide nga pacientët IBD treguan tiparet treguese të një zorrë rrjedhëse me kufij të qelizave të prishura ", hulumtimet u morën gjatë trajtimeve të kolonoskopisë duke përfshirë njerëzit e IBD. Biopsitë Das u përdorën si burim i qelizave burimore për të zgjeruar organoide.

“Së dyti, ilaçi i identifikuar nga modeli AI jo vetëm që riparoi pengesat e thyera, por gjithashtu i mbrojti ato kundër sulmit të baktereve patogjene që ne i shtuam modelit të zorrës. Këto zbulime nënkuptojnë se ilaçi mund të funksionojë si në shpërthime akute, ashtu edhe në terapi mirëmbajtëse për parandalimin e shpërthimeve të tilla. ”

Faza e pretenduar "0".

"Studimi ynë tregon sesi mundësia e suksesit në provat klinike të fazës III, për çdo objektiv, mund të përcaktohet me saktësi matematikore", shkencëtarët vendosën se strategjia llogaritëse kishte një shkallë shumë të lartë të saktësisë në të gjithë bashkëpunëtorët e ndryshëm të njerëzve të IBD, si dhe së bashku me strategjinë Debashis Sahoo, ata krijuan një trajtim të klasit të parë për të rikuperuar si dhe mbrojtur pengesën e traktit digjestiv në IBD. PH pretendoi Pediatri, Shkenca Kompjuterike D., bashkë-shkrimtar i studimit që drejton PreCSN gjithashtu siç është mësues i asociuar në divizionet e Shkollës San Diego si dhe Mjekësisë në UC San Diego të

"Qasja jonë mund të sigurojë kuaj fuqi parashikuese që do të na ndihmojë të kuptojmë se si sëmundjet përparojnë, vlerësojnë përfitimet e mundshme të një ilaçi dhe strategjizojnë se si të përdorin një kombinim të terapive kur trajtimi aktual po dështon," Sahoo si dhe UC

The.drug pretendoi. ”0 ″ shkrimtarët pohuan se veprimet e mëposhtme konsistojnë në shqyrtim nëse prova e Alzheimerit në fazën njerëzore në një recetë mund të kalojë testet e fazës III në institucion; si dhe nëse munden qasjet ekzaktësisht të njëjta

"Projekti ynë ka potencial për të shkatërruar status quo-në dhe për të dhënë ilaçe më të mira për sëmundjet kronike që ende nuk kanë zgjidhje të mira terapeutike", të përdorura me kushte të ndryshme të tjera, që variojnë nga lloje të ndryshme të qelizave të kancerit, si dhe gjendja Ghosh në yndyrna jo-alkoolike gjendja e mëlçisë. (*) pretenduar (*).