Antibiotikët në jetën e hershme mund të ndikojnë në zhvillimin e trurit

Antibiotikët në jetën e hershme mund të ndikojnë në zhvillimin e trurit

Ekspozimi i drejtpërdrejtë i antibiotikëve në fillim të jetës mund të modifikojë zhvillimin e trurit të njeriut në vendet e ngarkuara me karakteristikat njohëse dhe psikologjike, sipas një shkencëtari Rutgers.

Hulumtimi laboratorik i kërkimit, i lëshuar në revistë shkathtësi, rekomandon që penicilina të ndryshojë mikrobiomën - triliona mikrobe të dobishme që jetojnë si dhe në trupat tanë - përveç shprehjes gjenetike, e cila u mundëson qelizave të përgjigjen në mjedisin e saj transformues, në vendet thelbësore të trurit krijues. Përdorimi i përhapur i antibiotikëve ose përdorimi i opsioneve kur është e mundur për të shmangur çështjet e zhvillimit neurotik.

Penicilina, si dhe ilaçet përkatëse (si ampicilina, si dhe amoksicilina) janë një nga përdorimet më të përdorura të antibiotikëve tek fëmijët në të gjithë botën. Në Shtetet e Bashkuara, i riu i zakonshëm merr praktikisht 3 kurse trajnimi të antibiotikëve para moshës 2 vjeç. Çmime të ngjashme ose më të larta të ekspozimit të drejtpërdrejtë ndodhin në shumë kombe të ndryshme.

“Puna jonë e mëparshme ka treguar se ekspozimi i kafshëve të reja ndaj antibiotikëve ndryshon metabolizmin dhe imunitetin e tyre. Zhvillimi i tretë i rëndësishëm në jetën e hershme përfshin trurin. Ky studim është paraprak, por tregon një korrelacion midis ndryshimit të mikrobiomës dhe ndryshimeve në tru që duhet të hulumtohen më tej, ”pohoi shkrimtari kryesor Martin Blaser, mbikëqyrës i Qendrës për Bioteknologji të Avancuar si dhe Mjekësisë në Rutgers.

Hulumtimi kontrastoi minjtë kompjuterikë që iu nënshtruan dozës së ulët të penicilinës në mitër ose menjëherë pas lindjes, atyre që nuk iu nënshtruan. Ata zbuluan se minjtë kompjuterikë siguruan penicilinë që kishin përjetuar modifikime të rëndësishme në mikrobiotën e tyre të traktit tretës, si dhe kishin modifikuar në të vërtetë shprehjen e gjenetikës në korteksin ballor, si dhe amigdalën, 2 vende thelbësore në tru të ngarkuara me zhvillimin e kujtesës përveç ankthit si si dhe veprimet e ankthit.

Një organ i zgjeruar i provave lidh ndjesitë në sistemin e tretjes me sinjalizimin për trurin, një fushë e referuar si "boshti i zorrëve-trurit". Nëse kjo rrugë ndërpritet, ajo mund të sjellë modifikim afatgjatë të kornizës së trurit, si dhe veçori, si dhe potencialisht të sjellë kushte neuropsikiatrike ose neurodegjenerative në më vonë në rininë ose vitet e rritura.

"Jeta e hershme është një periudhë kritike për zhvillimin neurologjik", pohoi Blaser. “Në dekadat e fundit, ka pasur një rritje të incidencës së çrregullimeve neuro-zhvillimore të fëmijërisë, duke përfshirë çrregullimin e spektrit të autizmit, çrregullimin e vëmendjes / hiperaktivitetit dhe paaftësitë e të mësuarit. Megjithëse rritja e vetëdijes dhe diagnozës janë faktorë që mund të kontribuojnë, ndërprerjet në shprehjen e gjenit cerebral në fillim të zhvillimit gjithashtu mund të jenë përgjegjëse. "

Kërkimet e ardhshme kërkohen për të vërtetuar nëse antibiotikët ndikojnë drejtpërdrejt në zhvillimin e trurit ose nëse grimcat nga mikrobioma që bëjnë një udhëtim në tru prishin detyrën e gjenetikës si dhe shkaktojnë mungesa njohëse.

Hulumtimi u krye së bashku me Zhan Gao në Rutgers si dhe studentin e mëparshëm të kolegjit Blaser Anjelique Schulfer, përveç Angelina Volkova, Kelly Ruggles, si dhe Stephen Ginsberg në Universitetin e Nju Jorkut, që të gjithë luajtën funksione thelbësore në këtë Rutgers të përbashkët- Detyra e Universitetit të New York-ut.