Agjent anti-tumor nga zorra

Agjent anti-tumor nga zorra

Mikrobioma është mbledhja thelbësore e mikroorganizmave në zorrën e njeriut. Atedshtë përafruar që të gjithë sjellin rreth 100 trilionë qeliza mikrobike në sistemin e tyre gastrointestinal, që vijnë nga një numër mijëra llojesh. Këto mendohet se shoqërohen me rritjen e kushteve të traktit digjestiv inflamator të vazhdueshëm, për të aktivizuar diabetin e sheqerit, për të qenë përgjegjës për problemet e peshës, gjithashtu gjendjet neurologjike si skleroza e shumta dhe gjithashtu Parkinsoni mund të kenë arsyet e tyre këtu - dhe gjithashtu ankthet dhe edhe kushtet autike.

Mikrobioma ka qenë në të vërtetë theksi i studimit kërkimor për 20 vjet - pasi që një metodë e re e bëri të mundur ekzaminimin e shpejtë të këtyre mikroorganizmave dhe gjithashtu specifikisht: sekuencat e xhiros së lartë. Që pas kësaj, në të vërtetë ka pasur një numër të madh kërkimesh për atë mikrobiomë, e cila herë pas here përshkruhet gjithashtu si gjenoma e 2-të njerëzore, nuk ka vetëm vlerën kryesore për tretjen e ushqimit, por ndikon gjithashtu, përndryshe kontrollon, minimumi i aa shumë tipare të trupit. Sistemi imunitar i trupit tregohet veçanërisht rregullisht.

Mikrobioma ndikon në sistemin imunitar të trupit

Shkencëtarët në Universitetet e Würzburg dhe gjithashtu Marburg aktualisht kanë bërë mirë për herë të parë duke treguar eksperimentalisht se metabolitët mikrobikë kanë aftësinë për të ngritur detyrën citotoksike të qelizave të veçanta imune dhe gjithashtu ndikojnë në mënyrë të favorshme në performancën e trajtimeve të rritjes. Në mënyrë ideale, struktura e llojeve të mikrobeve në mikrobiom mund të përdoret për të menaxhuar ndikimin e saj në suksesin e trajtimit.

Grupi i studimit kërkimor publikoi rezultatet e kërkimit të tij në revistëNature Communications Dr. Maik Luu, postdoc në laboratorin e Profesor Michael Hudecek në Klinikën Mjekësore dhe gjithashtu Poliklinikën II të Spitalit Universitar të Würzburg, ishte përgjegjës për kërkimin e tij. Një individ tjetër ishte profesor Alexander Visekruna nga Instituti i Mikrobiologjisë Mjekësore dhe gjithashtu i Higjienës në Universitetin e Filipsit në Marburg, ku Luu studioi para se të transferohej në Würzburg.

Acidet yndyrore ngrenë detyrën e qelizave të tmerrshme

"Ne ishim në gjendje të tregojmë se acidet yndyrore me zinxhir të shkurtër butyrate dhe, në veçanti, pentanoate janë në gjendje të rrisin aktivitetin citotoksik të qelizave CD8 T", Maik Luu përcakton rezultatin kryesor të kërkimit aktualisht të lëshuar. Qelizat CD8 T herë pas here quhen edhe qeliza të mrekullueshme. Si përbërës i sistemit imunitar të trupit, është detyra e tyre të eleminojnë veçanërisht qelizat që janë të dëmshme për mikroorganizmin.

Yndyrnat me zinxhir të shkurtër, rrjedhimisht, vijnë nga kursi më kryesor i metabolitëve të mikrobiomës së zorrëve. Nga njëra anë, ato mund të rrisin shkallën metabolike të qelizave T duke shkaktuar autoritete kryesore rregullatore të metabolizmit bazik. Nga ana tjetër, ato mund të pengojnë enzimat e caktuara që kontrollojnë hyrjen në produktin trashëgues dhe gjithashtu rrjedhimisht shprehjen gjenetike në qelizat T. Duke vepruar kështu, ato shkaktojnë modifikime epigjenetike.

Versionet e rritjes së ngurtë luftohen më mirë

"Kur acidet yndyrore me zinxhir të shkurtër riprogramojnë qelizat CD8 T, një nga rezultatet është rritja e prodhimit të molekulave pro-inflamatore dhe citotoksike", sqaron Luu. Në eksperiment, terapia me pentanoatin e dhjamit rriti kapacitetin e qelizave T specifike të tumorit për të luftuar versione të forta të rritjes. "Ne ishim në gjendje të vëzhgonim të njëjtin efekt kur luftonim qelizat tumorale me të ashtuquajturat qeliza CAR-T", pohon studiuesi.

Qelizat CAR-T hartohen si "qeliza T receptore të antigjenit kimerik" Ndërsa qelizat tipike T janë kryesisht "të verbra" ndaj qelizave të rritjes, qelizat T CAR kanë aftësinë të njohin disa antigjene të synuara në sipërfaqen e rritjes dhe gjithashtu të shkatërrojnë qelizat e kancerit shumë falë një inxhinieri gjenetike. Michael Hudecek është vetëm një nga specialistët kryesorë në fushën e studimit të hulumtimit të qelizave CAR-T.

Kontrolli i synuar përmes strukturës së mikrobiomës

"Rezultatet janë një shembull se si metabolitët e baktereve të zorrëve mund të ndryshojnë metabolizmin dhe rregullimin e gjeneve të qelizave tona dhe kështu të ndikojnë pozitivisht në efikasitetin e terapive tumorale," pohonMaik Luu Në veçanti, përdorimi i qelizave CAR-T kundrejt rritjeve të forta mund të përfitojë nga kjo

Në këto situata, trajtimi me qeliza të personalizuara gjenetikisht ka qenë deri më tani shumë më pak i besueshëm sesa terapia e rritjeve hematologjike siç është leucemia. Kjo mund të ndryshojë nëse qelizat CAR-T janë trajtuar me pentanoat ose yndyrna të ndryshme të tjera me zinxhir të shkurtër përpara se të përdoren tek individët, shpresojnë vërtet studiuesit.

Ky rezultat mund të manipulohet veçanërisht përmes strukturës së emigracionit mikrobial të traktit tretës - veçanërisht duke pasur parasysh që Luu dhe gjithashtu të tjerët që lidhen me kërkimin ishin gjithashtu në gjendje të përcaktonin prodhuesin jetik të pentanoatit të bimësisë së traktit tretës: mikrobet Megasphaera massiliensis.

Një mjet i gjatë për aplikimet mjekësore

Sidoqoftë, ekziston ende një mjet i gjatë për t'i paraprirë kërkimeve krejt të reja për sigurisht që sjell trajtime krejt të reja për individët e qelizave kancerogjene. Në një veprim të mëposhtëm, grupi i studimit kërkimor në fillim do të zgjerojë gamën e kushteve të rritjes të shqyrtuara dhe gjithashtu, së bashku me rritje të ndryshme të tjera të forta, gjithashtu do të kontrollojë kushtet e rritjes hematologjike të tilla si mieloma e shumta. Për më tepër, ai dëshiron të kontrollojë performancën e yndyrnave me zinxhir të shkurtër në mënyrë intensive për të përcaktuar faktorët fillestarë për inxhinieritë gjenetike të synuara.