Peptidi i helmit të milingonës mund të aktivizojë një rrugë pseudo-alergjike

Peptidi i helmit të milingonës mund të aktivizojë një rrugë pseudo-alergjike

Milingonat janë universale, si dhe shpesh marrim plagë pas kafshimit të milingonës. Por a e kuptoni sistemin molekular prapa tij? Një grup studimi kërkimi i udhëhequr nga Profesor Billy KC Chow nga Divizioni i Kërkimit për Biologjinë Molekulare si dhe të Qelizave, Fakulteti i Shkencave, Universiteti i Hong Kongut (HKU), në partneritet me Dr. Jerome Leprince nga Instituti mbarëkombëtar de la santé et de la recherche médicale (INSERM) si dhe profesori Michel Treilhou nga Instituti Kombëtar Universitaire Champollion në Francë, në të vërtetë kanë përcaktuar si dhe kanë treguar se një peptid unik i vogël i ndarë nga helmi i milingonave mund të nisë një rrugë imune me anë të një receptori pseudo-alergjik MRGPRX2 . Hulumtimi kohët e fundit është publikuar në Alergji – Revista e Alergjisë si dhe Imunologjia Klinike

Alergjia është një veprim tipik imun i padëshiruar për shumë njerëz, si dhe shpesh paraqitet nga irritues të tillë si ushqimi, poleni i bimëve, ilaçet, termitet, sulmet si dhe lëndimet nga dëmtuesit helmues etj. Kur ndodh një alergji, qelizat pole që vijëzoni zonat sipërfaqësore të trupit sinjalizojnë sistemin imunitar të trupit duke nisur citokinat. Kështu, qelizat e ndryshme të imunitetit punësohen në vendin e ndotur për të hequr qafe irrituesit.

Ekzistojnë 2 lloj alergjish: përgjigje të ndjeshme si dhe pseudo-alergjike. Përgjigjet alergjike vendosen kur irrituesit lidhen me receptorin IgE me afinitet të lartë në qelizat pole, ndërsa përgjigjet pseudo-alergjike vendosen kryesisht kur irrituesit lidhen me MRGPRX2 në qelizat pole. Prandaj, nevojiten terapi të ndryshme klinike për t’i bërë ato.

Kohët e fundit, eksplorimi i IgE, si dhe i receptorëve të përbashkët MRGPRX2 në qelizat pole, në të vërtetë na ka ndihmuar të kuptojmë burimin e shumë alergjive të ndjeshme, si dhe kuazi. Sidoqoftë, karakterizimi praktik i MRGPRX2 është jashtëzakonisht minimal duke marrë parasysh se ai në të vërtetë nuk ka marrë shumë fokus në zonën e ndjeshme si një receptor pseudo-i ndjeshëm deri kohët e fundit, ndërsa i mëparshmi është mjaft i hulumtuar. Karakteristika e MRGPRX2, përveç se është një receptor pseudo-i ndjeshëm, është shumë i indentifikuar, por ende nuk është zbuluar.

Për rrethana, pseudolergjia mund të shkaktohet nga ilaçe të shumta të pranuara nga FDA. Pra, të kuptuarit e këtij sistemi të ndjeshëm pseudo do të ndihmojë sigurisht në krijimin e ilaçeve pa efekte anësore. Për më tepër, kuptimi i alergjive pseudo sigurisht që do të ndihmojë në krijimin e villains që sigurisht do të zvogëlojnë alergjitë e moderuara shkencërisht përkatëse të MRGPRX2 si rosacea ose çrregullimi i djemve të kuq.

Përmes iniciativave kolektive, grupi ynë i studimit njeh dhe gjithashtu tregon një peptid helmi normalisht të bujshëm nga milingonat që shkakton një rrugë të mëparshme të identifikuar pseudo-e ndjeshme, e cila më pas, ndihmon për të zbuluar veçori të ndryshme të tjera të MRGPRX2, duke hedhur dritë mbi tiparin jo-pseudo-ndjeshëm të MRGPRX2.

Peptidi natyrisht i bollshëm i helmit nga milingonat mund të aktivizojë një rrugë pseudo alergjike duke zgjidhur një rrugë të re imunomoduluese

Historia e hulumtimit

Helmet e insekteve janë koleksione biokimike të krijuara nga kafshët shtëpiake për të mbrojtur veten. Interesante, artropodët kanë larminë optimale të llojeve me aftësinë për të bërë helme që mund të krijojnë ndikime organike në trupin tonë. Veçanërisht, milingonat janë një nga llojet më udhëheqës, si dhe të larmishëm me më shumë se 14,700 lloje të njohur si dhe biomasa më e madhe në shumë mjedise territoriale. Prandaj, helmet e insekteve janë burime jashtëzakonisht thelbësore për ne që përbëhen nga një çmim i kimikateve me energji natyrale, peptideve, si dhe proteinave të shëndetshme. Për rrethana, Purotoxin-1 (PT1), Apamin si dhe Bicarinalin janë peptide bioaktive të ndara nga helmet e shumta të insekteve që njihen se luajnë një funksion në siklet inflamator, ndikime antimikrobike si dhe ndikime citotoksike ndaj qelizave kancerogjene.

P17 është një peptid i shkurtër mbrojtës pritës i ndarë nga helmi i një milingone Tetramorium bicarinatum. Kohët e fundit ne kemi treguar pjesëmarrjen e tij në sistemin tonë të mbrojtjes së trupit përmes komunikimit me një receptor të paidentifikuar për të aktivizuar sistemin imunitar të trupit për të eleminuar infeksionin mykotik në mushkëritë e minjve të kompjuterit. P17, rrjedhimisht mund të manipulohet si një peptid shërues për gjendjet inflamatore ose qelizat kancerogjene si dhe pseudolergjitë. Në këtë hulumtim, pasi kemi vlerësuar praktikisht të gjithë koleksionin e receptorëve të bashkuar me proteina G njerëzore, ne në fakt kemi përcaktuar në mënyrë efikase një receptor të veçantë njerëzor ose receptor të bashkuar me proteina G të lidhur me Mas-X2 (MRGPRX2) që është përgjegjës për komunikimin me P17 për të ekzekutuar atë detyrë

Kërkimet kryesore për

Grupi i studimit në fakt ka shërbyer plotësisht përcaktimin e një bllokimi (GPCR) për një mashtrim (P17) duke u përpjekur në lidhje me 400 brava për një mashtrim të vetmuar si dhe në një moment të caktuar përcaktuar GPCR për P17. Në përmirësim, ne gjithashtu treguam rrugët molekulare të aktivizimit të ndërmjetësuar nga P17-MRGPRX2 të qelizave pole, një qelizë imune që është përgjegjëse për alergjinë. Pas deorfanizimit të P17, ne pas kësaj përdorëm metoda llogaritëse për të gjetur aminoacidet thelbësore (kreshtat në truk) që janë shumë të rëndësishme për lidhjen e peptidit helm me receptorin e tij - si një kreshtë thelbësore në mashtrim për një bllokim.

Grupi ynë pas kësaj ekspozoi një rrugë unike për këtë receptor. Ne zbuluam se P17 gjeneron kullim të monociteve në faqen e internetit të infuzuar duke ndezur MRGPRX2. Ndikimi është mjaft i krahasueshëm me një pickim milingone tek njerëzit. Sapo milingona t'ju sulmojë, ju me siguri do të keni fshikëza / ënjtje, gjë që sugjeron kullimin e qelizave imune në faqen e kafshimit për të hequr qafe antvenomin Zakonisht, trupi ynë gjen përbërjet e jashtme (majat e shigjetave në paraqitjen) me anë të receptorëve (shënjestrave) ) si dhe të veprojë në ato përbërje të jashtme për t'i hequr ato. Në këtë rrethanë, P17 është maja e shigjetës e pikasur nga MRGPRX2 e qelizave pole për të punësuar monocite si dhe i ndan ato drejtë në makrofagë për të gëlltitur si dhe për të hequr qafe virusin. Për sa më efektive të ekspertizës sonë, ne treguam për herë të parë që aktivizimi i moderuar i qelizave poli MRGPRX2 mund të punësojë monocite njerëzore si dhe t'i ndajë ato në makrofagë. Ky hulumtim zbulon një ndikim unik imunomodulator të MRGPRX2 si dhe rekomandon që ai të jetë një receptor vendimtar në rezistencën natyrore.

Ndikimi shoqëror i kërkimeve për

Së pari, në të vërtetë është treguar një rrugë unike imunomoduluese e MRGPRX2, e cila mund të përmirësojë kuptimin e përgjithshëm të tiparit të receptorit në zonën klinike. Për më tepër, makrofagët janë qeliza të specializuara që lidhen me zbulimin, fagocitozën, si dhe shkatërrimin e mikrobeve, si dhe mikroorganizmave të tjerë të rrezikshëm. Kështu, duke përdorur këto detaje unike, ne mund të modelojmë analoge krejt të reja që janë agonistë ose villains të MRGPRX2 për të ndryshuar veprimin tonë imunitar për të trajtuar mbrojtjen e strehuesit, sëmundjet e ndjeshme ose të ndryshme të imunitetit.

"Ne demonstruam se peptidet e izoluara nga helmet mund të përdoren për të moduluar përgjigjet imune dhe këto peptide janë të bollshme në natyrë. Një mesazh kyç që duhet të marrim nga ky zbulim është biodiversiteti është një nga thesaret më të mëdhenj që kemi dhe thjesht duhet t'i përdorim me mençuri, "deklaroi Profesori Chow" Gjetjet tona janë të dukshme se risitë e reja shkencore vijnë nga vëzhgimi i natyrës. Kafshimi i milingonave çon në infiltrim të qelizave imune, kështu që ne vetëm izoluam peptidin që rekruton qelizat imune që mund të jenë të dobishme ”, deklaroi Dr. Duraisamy. Përveç kësaj, laboratori i grupit HKU në të vërtetë ka zhvilluar një sistem për barazimin e drejtë të biologjisë standarde në eksplorime unike të ilaçeve pasi aktualisht kemi paraqitur një licencë për stilin si dhe sintezën e një ekipi i ilaçeve me efektivitet të lartë për t'i barazuar ato drejt ndikimit shoqëror . Duke përdorur këtë rrugë unike, ne në një moment mund ta rregullojmë paksa në avantazhin tonë për të shfarosur virusin gjatë gjithë infeksionit.