Alopecia androgjenetike mund të zvogëlojë cilësinë e jetës së lidhur me shëndetin

Alopecia androgjenetike mund të zvogëlojë cilësinë e jetës së lidhur me shëndetin

(Dita e Shëndetit) –Alopecia androgjenetike lidhet me paaftësinë modeste të cilësisë së jetës së lidhur me shëndetin (HRQOL) dhe gjithashtu ndjenjat, sipas një dëshmie të lëshuar në internet më 7 korrik në JAMADermatologji

Chun-Hsien Huang, MD, nga Spitali Gung Memorial në Linkou, Tajvan, dhe gjithashtu bashkëpunëtorët kryen një vlerësim metodik të punimeve letrare dhe gjithashtu meta-analizë për të vendosur ndikimin e alopecisë androgjenetike në HRQOL.

Bazuar në 41 hulumtime (7,995 njerëz), shkencëtarët zbuluan se vlerësimi i bashkuar për Skin-Skifin -29 për Flokët tregoi paaftësi modeste të ndjenjave. Nuk kishte asnjë shenjë ankthi për vlerësimin e Shkallës së Depresionit të Qendrës së Studimeve Epidemiologjike. Duke qenë martuar ose çiftuar në këmbë dhe gjithashtu fatura e terapive klinike ishin të lidhura drejtpërdrejt me HRQOL, ndërsa humbja më e madhe e vetë-vlerësuar e intensitetit të flokëve, ulja e vlerësimit estetik të diapazonit analog dhe gjithashtu një shkallë më e lartë akademike kishte një organizim të përmbysur me HRQOL.

Ky vlerësim "ilustroi lidhjen e alopecisë androgjenetike me dëmtimin e moderuar të HRQOL, e cila ishte më e madhe sesa për alopecia areata dhe dermatozat e tjera të zakonshme, të tilla si dermatiti i kontaktit dhe puçrrat e fytyrës", shkruajnë shkrimtarët. “Për më tepër, alopecia androgjenetike u shoqërua me dëmtime të moderuara të emocioneve, e cila ishte më e madhe se në simptomat dhe dimensionet e funksionit; shoqërimi me simptomat e depresionit nuk ishte domethënës. Pacientët me alopeci androgjenetike meritojnë vëmendje dhe mbështetje të përshtatshme psikologjike dhe psikosociale. ”.