Amerikanët 'nuk kanë nevojë' për qëllimin përforcues COVID-19, FDA, CDC thonë

Ekzekutivi i Pfizer tha se kompania ka ndërmend të paraqesë për EUA për COVID-19 shtënë përforcues në gusht

By Aleksandria Hein |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Mbyll Fauci u thotë amerikanëve të pavaksinuar 'të kapërcejnë atë', quan hezitimin 'politik' Video

Fauci u thotë amerikanëve të pavaksinuar 'të kapërcejnë atë', quan hezitimin 'politik'

Dr. Anthony Fauci vë në dyshim 'cili është problemi' me hezitimin e vaksinave COVID-19 në Amerikë. Brian Kilmeade, Ainsley Earhardt dhe Pete Hegseth reagojnë në 'Fox & Friends'.

Në një deklaratë të botuar disa orë pasi Pfizer sinjalizoi synimin e saj për të paraqitur autorizimin e përdorimit emergjent për një goditje përforcuese COVID-19, FDA dhe Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) thanë se amerikanët plotësisht të vaksinuar "nuk kanë nevojë" për një dozë shtesë në këtë koha Agjencitë shëndetësore thanë që SH.B.A. "është me fat që ka vaksina shumë efektive që janë gjerësisht të disponueshme" për popullatat e pranueshme. 

"Njerëzit të cilët janë plotësisht të vaksinuar janë të mbrojtur nga sëmundjet e rënda dhe vdekja, duke përfshirë edhe variantet që aktualisht qarkullojnë në vend siç është Delta," tha deklarata. “Njerëzit të cilët nuk janë të vaksinuar mbeten të rrezikuar. Pothuajse të gjitha shtrimet në spital dhe vdekjet e COVID-19 janë midis atyre që nuk janë vaksinuar. ” 

Agjencitë, duke u bërë jehonë zyrtarëve federalë, u kërkuan amerikanëve që nuk kanë marrë ende goditjen e tyre ta bëjnë këtë "sa më shpejt të jetë e mundur". 

Të dhënat në lidhje me efektivitetin e vaksinës kundër variantit Delta, veçanërisht në marrësit që morën goditjen me një goditje Johnson & Johnson, pjesërisht kanë nxitur debatin nxitës. Sidoqoftë, zyrtarët shëndetësorë kanë theksuar se individët plotësisht të vaksinuar kanë një shkallë të lartë të mbrojtjes dhe se rreziku i vërtetë është për popullatat e pavaksinuara.

"Amerikanët që janë vaksinuar plotësisht nuk kanë nevojë për një goditje përforcuese në këtë kohë," deklaruan agjencitë të enjten. “FDA, CDC dhe NIH janë të angazhuar në një proces rigoroz të bazuar në shkencë për të shqyrtuar nëse një nxitës mund të jetë i nevojshëm. Ky proces merr parasysh të dhënat laboratorike, të dhënat e provave klinike dhe të dhënat e grupit - të cilat mund të përfshijnë të dhëna nga kompani specifike farmaceutike, por nuk mbështeten vetëm në ato të dhëna. Ne vazhdojmë të rishikojmë çdo të dhënë të re pasi ato bëhen të disponueshme dhe do ta mbajmë publikun të informuar. Ne jemi të përgatitur për doza përforcuese nëse dhe kur shkenca demonstron se ato janë të nevojshme. " 

Pfizer kishte njoftuar të enjten se do të kërkonte EUA për një përforcues në gusht. Dr. Mikael Dolsten, një ekzekutiv i Pfizer, i tha Associated Press se të dhënat e hershme treguan se një përforcues pa nivelet e antitrupave që u rritën pesë deri në dhjetëfish pas dozës së tretë krahasuar me dozën e dytë të dhënë muaj më parë.