Një peizazh pandemik i optimizmit dhe pasigurisë

Një peizazh pandemik i optimizmit dhe pasigurisë

Gjatë gjithë pandemisë, ne kemi qenë në të vërtetë nënshkrimin me Dr. Howard Forman, një autoritet publik për COVID-19 dhe planin e kujdesit shëndetësor, për të marrë të tij të betejës kundër infeksionit. Në shkallë kombëtare, çmimet e infeksionit janë afër nadirit të tyre dhe disa amerikanë po rifillojnë detyrat e tyre të përbashkëta, megjithatë variacioni shumë më i transmetueshëm i Delta po përhapet dhe inokulimet janë akoma të reduktuara në disa vende. Ne e pyetëm Dr Forman se ku qëndrojnë pikat aktualisht.

Ne jemi duke e kuptuar që, siç deklaron Dr. Anthony Fauci, ne kemi filluar të banojmë në 2 Amerika, një me çmime të larta të inokulimit, një me të ulur. A po bëhet COVID një gjendje lokale?

Gjatë gjithë pandemisë, COVID ka qenë në të vërtetë vendas megjithatë gjithëpërfshirës. Së pari në Kinë dhe Kore, pas kësaj në Evropë dhe pikat e nxehta në Shtetet e Bashkuara (New York, New Jersey, Connecticut, Massachusetts, Rhode Island më i tmerrshmi mes tyre), dhe pas kësaj praktikisht çdo shtet në komb në të njëjtën kohë ose një më shumë . Vaksinimi ka ndryshuar në të vërtetë një pjesë të historisë: aktualisht është e papërshtatshme për të diskutuar shtetet, megjithatë ne duhet të hedhim një vështrim në zona dhe qytete. Valët e vogla ekzistuese që kalojnë nëpër disa shtete (të përbërë nga Misuri, Nevada, Utah dhe gjithashtu Kalifornia) duket se praktikisht po ndodhin posaçërisht në zona (normalisht në vend) që janë nën-vaksinuar dhe duke kursyer ato që kanë çmime shumë më të larta të inokulimit.

A munden individët në ato vende me vaksinim të lartë të kthehen në "normal"? Apo duhet ende të marrin masa parandaluese?

Kërcënimet ndaj një personi të imunizuar, sot, janë jashtëzakonisht të reduktuara: ata kanë një shans të reduktuar të infektimit, dhe kërcënime të konsiderueshme të reduktuara të gjendjes ekstreme, një qëndrim në spital, fatalitet, dhe gjithashtu COVID të gjatë (siç mund të informojmë më së miri). Por kjo është akoma shumë nga tipike: ata sigurisht do të komunikojnë me miqtë, familjen, kolegët, klientët që mund të zgjedhin të pavaksinohen ose të kenë rezistencë të zvogëluar për të filluar, ose mund të skualifikohen për inokulim. Për detyrat e brendshme që përfshijnë njerëz të pavaksinuar (ose qëndrim të paidentifikuar) dhe distancë të afërt, përdorimi i një maske sigurisht që do të ndihmojë në zvogëlimin e përhapjes nëse jeni i ndotur sidoqoftë asimptomatik. Ne gjithashtu duhet të mbetemi për të bërë zhvillimin e dhomave të brendshme të ajrosura në mënyrë të përshtatshme për të siguruar që humbja dhe koha e dimrit të jenë më të sigurta për të gjithë. Ne duhet të përfshijmë një farë shkalle lehtësie me një tipik krejt të ri.

Çfarë nuk kuptojmë akoma?

Ne ende nuk e kuptojmë nëse variacioni Delta është shumë më toksik (domethënë, shumë më i dëmshëm për personin), megjithatë mendojmë se vaksinat ekzistuese vazhdojnë të jenë të besueshme kundrejt tij. Ne nuk e kemi parë variantin e fundit: a do të jetë shumë më ngjitës dhe shumë më pak toksik? A do të shmangë vaksinat ekzistuese? A do të kemi nevojë për injeksion përforcues? A kanë nevojë për njerëz të kontaminuar më parë, 2 të shtëna, pa të shtëna? Ne duhet të vazhdojmë të jemi të thjeshtë: sigurisht që nuk do të kemi përgjigje përfundimtare ndaj disa prej këtyre pyetjeve, ose mund t'i marrim ato shumë vonë për të qenë të një përdorimi të mirëfilltë. Ne varen nga hulumtimi ekzistues shkencor, arsyetimi dhe mbledhja e informacionit, vlerësimi, dhe sugjerimet e planit nga studiuesit tanë më të mirë dhe më të ndritshëm. Renditja e të panjohurave të njohura është e madhe; "lista" e të panjohurve të paidentifikuar mund të jetë e pakufizuar.