Një kontroll i familjes së mirëqenies: California investon në trajtimin e prindërve dhe fëmijëve së bashku

vizitë e mjekut fëmijë

Kur një prind çon një foshnjë në Qendrën Shëndetësore të Fëmijëve në San Francisko për një kontroll rutinë, një pediatër do të kontrollojë vitalet e foshnjës dhe do të pyesë se si po shkon fëmija në shtëpi.

Atëherë Janelle Bercun, një punonjëse sociale e licencuar klinike, e cila është gjithashtu në dhomë, do të shikojë nënën ose babanë dhe të tubojë: Si është kjo për ju? Zhgënjimet e tua? Gezime? Sfidat? Dhe ajo qëndron për të punuar me prindin shumë kohë pasi pediatri është larguar.

Trajtimi i bazuar në ekip i objektit është një projekt pilot, i financuar nga filantropitë. Megjithatë, qasja, të cilën California mund të përfshijë së shpejti në një shkallë të gjerë, mund të mbajë çelësin për nxitjen e një ambienti të shëndetshëm në shtëpi ku lulëzojnë fëmijët, thonë ekspertët e zhvillimit të fëmijëve. Përfshirja e terapisë për prindërit, thonë ata, mund të ulë rrezikun e një fëmije për çrregullime mendore në të ardhmen që rrjedhin nga trauma familjare dhe fatkeqësia.

Zyrat e pediatërve zakonisht nuk ofrojnë këshillim zyrtar ose udhëzim për kujdestarin e një fëmije sepse ata nuk mund të faturojnë sigurime për këto shërbime. Kjo së shpejti mund të ndryshojë për afërsisht 5.4 milion fëmijë në Medi-Cal, programi Medicaid i Kalifornisë për banorët me të ardhura të ulëta dhe prindërit e tyre.

Buxheti i shtetit 2021-22, të cilin Gov. Gavin Newsom pritet të nënshkruajë deri të hënën, i kushton 800 milion dollarë, gjysma e saj në fondet federale, këtij përfitimi të ri shëndetësor të sjelljes për katër vjet. Ekspertët thonë se kjo do ta bënte Kaliforninë shtetin e parë që paguan për "kujdesin dyadik", duke trajtuar prindërit dhe fëmijët njëkohësisht.

“Një foshnjë nuk po paraqitet vetë në zyrën e pediatrit. Kujdestari po vjen me forcat dhe stresuesit e tyre ”, tha Dr. Kathryn Margolis, një psikolog pediatrik i cili nisi iniciativën në Qendrën Shëndetësore të Fëmijëve në Spitalin e Përgjithshëm të Zuckerberg San Francisco.

"Pa një kujdestar të shëndetshëm, ne nuk mund të kemi një fëmijë të shëndetshëm", shtoi Margolis. “Thingshtë gjëja më e dukshme në botë. Unshtë e pabesueshme që ka marrë kaq shumë kohë për të paguar për këtë shërbim. ”

Programi i ri është midis një pakete iniciativash shëndetësore të sjelljes të përfshira në buxhetin e shtetit gati 263 miliardë dollarë të negociuar midis ligjvënësve demokratë dhe Newsom, i cili i ka bërë shërbimet e shëndetit mendor një çështje nënshkrimi.

Shteti do të kalojë vitin e ardhshëm duke hartuar udhëzime për shërbimet që mund të mbulohen dhe duke punuar me siguruesit e kodeve të reja të faturimit për përfitimin e ri. Duke filluar nga 1 korriku 2022, kujdestarët që hyjnë në një klinikë ose zyrë pediatri me një fëmijë deri në moshën 21 vjeç për vizitat rutinë të puseve do të përputhen me një punonjës social ose specialist të shëndetit të sjelljes. Ata mund të kontrollohen për depresion, të trajtohen për përdorimin e duhanit dhe alkoolit ose të ofrohen terapi familjare, tha Jim Kooler, ndihmës zv / drejtor i shëndetit të sjelljes në Departamentin e Shërbimeve të Kujdesit Shëndetësor në Kaliforni. Nënat e reja do të marrin kujdesin pas lindjes; prindërit gjithashtu mund të marrin ndihmë për të marrë kupona ushqimi, strehim ose ndihmë tjetër.

"It'sshtë një koleksion mjaft i mahnitshëm i shërbimeve që do të jenë në dispozicion," tha Kooler. "Janë gjëra për të cilat nuk do të mendonim domosdoshmërisht menjëherë, por shëndeti i të riut ndikohet."

Shtetet duke përfshirë programet e fondeve të Nju Jorkut dhe Kolorados që ofrojnë kujdes tërësor për prindërit dhe fëmijët së bashku. Por California do të jetë e para për të ofruar shërbimin si pjesë e kujdesit pediatrik Medicaid, tha Jennifer Tracey, drejtore e lartë e rritjes dhe qëndrueshmërisë për Zero to Three. Organizata jofitimprurëse drejton HealthySteps, një program që mbështet foshnjat dhe fëmijët e vegjël me kujdes të integruar në 24 shtete, Uashington, DC dhe Porto Riko. Marrja e përfitimit të financuar në shtetin më të populluar të vendit ishte një fitore "novatore" për grupet e avokimit të fëmijëve, tha Tracey.

"Ne nuk kemi parë ndonjë shtet tjetër të bëjë këtë lloj investimi," tha ajo. "Shpresoj se do të shohim shtete të tjera që ndjekin California."

Newsom dhe ligjvënësit këtë vit kishin një suficit buxhetor prej 76 miliardë dollarë dhe 27 miliard dollarë ndihmë federale për të financuar një sërë programesh të reja, por ato nuk do të vijnë më lirë. Shpenzimet e reja përfshijnë deri në 1.3 miliardë dollarë në vit për të zgjeruar kujdesin shëndetësor për emigrantët pa dokumenta të moshës 50 vjeç e lart; 12 miliardë dollarë për programet e pastreha gjatë dy viteve të ardhshme; 4.4 miliardë dollarë në shëndetin mendor të sjelljes për njerëzit deri në moshën 25 vjeç mbi pesë vjet; dhe 300 milion dollarë për të forcuar sistemin shëndetësor publik të shtetit duke filluar në korrikun e ardhshëm.

Kritikët thonë se shpenzimet i angazhojnë kalifornianët në programe që mund të jenë të vështira për t'u financuar në të ardhmen. Dhe ndërsa ofrimi i një përfitimi të ri Medi-Cal mund të jetë i vlefshëm, ligjvënësit e Kalifornisë do të ishin më mirë të rregullonin të metat në programin e sigurimeve qeveritare, tha Susan Shelley, nënkryetare e komunikimeve për Shoqatën e Taksapaguesve Howard Jarvis.

Për shembull, shteti paguan mjekët që marrin pjesë në Medi-Cal midis niveleve më të ulëta në vend, tha ajo. Dhe një raport i Janarit 2020 nga Auditori Shtetëror i Kalifornisë zbuloi se pak më pak se 48% e fëmijëve të regjistruar në Medi-Cal shkuan te mjeku për një vizitë parandaluese në 2016-17.

"Unshtë e pa mençur të angazhoheni për taksapaguesit për këtë," tha Shelley. "Të gjithë këta fëmijë do të rriten dhe do të kenë një faturë të madhe taksash."

Ofrimi i kujdestarëve të trajtimit parandalues ​​të sjelljes ka provuar se kursen para duke shmangur probleme më të mëdha shëndetësore, sipas dokumenteve të buxhetit legjislativ. Një analizë nga HealthySteps e faqeve të saj në New York, Colorado, Arizona dhe Kentucky tregoi kursime mesatare vjetore për Medicaid prej 204% për pacientët e regjistruar në programin e tyre. Grupi raporton se fëmijët kishin tetë herë më shumë mundësi për të marrë shfaqje zhvillimore dhe dy herë më shumë të ngjarë të shkonin në vizita kur prindërit e tyre morën pjesë në programin HealthySteps.

"Ashtë një kuptim që nuk ka të bëjë vetëm me ofrimin e shërbimeve sot, por ka të bëjë me të menduarit për shërbimet që do të ndihmojnë në shtyrjen e kostove në rrugë duke bërë gjërat e duhura sot," tha Kooler.

Bërja e një vizite në zyrën e pediatrit më mirëpritëse për prindërit dhe marrja e nënave në depresion dhe çështje të tjera të sjelljes, mund të përmirësojë shkallën e keqe të Kalifornisë të shfaqjeve të zhvillimit të fëmijëve, tha Sarah Crow, drejtoresha menaxhuese e Qendrës së Parë 5 për Politikën e Fëmijëve.

"California, nëse me të vërtetë dëshiron t'i japë përparësi shëndetit të fëmijëve, atëherë ne me të vërtetë duhet të heqim të gjitha ndalesat dhe të fillojmë të mendojmë për mënyra të reja, me rëndësi kulturore për t'i shërbyer familjeve tona", tha Crow.

Në klinikën në San Francisko, Bercun, punonjësi social, viziton me kujdestarët për aq kohë sa ata kanë nevojë, zakonisht rreth gjysmë ore por ndonjëherë deri në një orë. Ajo këshillon një mami për një humbje pune, i tregon një babai se si ta qetësojë foshnjën e tij që qan dhe udhëzon një nënë tjetër që me dashuri t’i thotë jo një vogëlushi në prag të zemërimit. Ajo ka ndihmuar kujdestarët të zhvillojnë plane sigurie nëse ka dhunë në shtëpi dhe i ka lidhur ato me burimet e komunitetit.

Dhe pastaj është pandemia: Ajo flet me familjet përmes izolimit që kaq shumë kanë ndjerë.

"Workingshtë duke punuar në këto momente dhe duke u ndjerë më pak vetëm dhe duke ndërtuar besim," tha Bercun. “Fjala është për të mbajtur hapësirë ​​për të eksploruar ndjenjat. Shpresa ime është që një ditë të gjitha familjet të mund të përfitojnë. "