Një mekanizëm truri që automatikisht lidh objektet në mendjet tona

Ekipi gjen mekanizmin e trurit që automatikisht lidh objektet në mendjet tona

Kur individët shohin një furçë dhëmbësh, një makinë dhe kamion, një pemë - çdo lloj sendi specifik - truri i tyre automatikisht e lidh atë me pika të ndryshme të tjera që normalisht shoqëron, duke i lejuar njerëzit të zhvillojnë kontekstin për mjediset e tyre si dhe supozimet e vendosura për globin .

Duke përdorur të mësuarit makinerik si dhe imazhin e trurit, shkencëtarët vlerësuan nivelin e ndjesisë së "bashkë-ndodhjes" si dhe përcaktuan zonën e trurit të përfshirë. Kërkimet për të shfaqen në Nature Communications.

"Kur shohim një frigorifer, ne mendojmë se thjesht po shikojmë një frigorifer, por në mendjen tonë, ne gjithashtu po thërrasim të gjitha gjërat e tjera në një kuzhinë që ne i shoqërojmë me një frigorifer," tha shkrimtari që përputhet Mick Bonner, një studiues njohës i Universitetit Johns Hopkins. "Kjo është hera e parë që dikush e përcakton këtë dhe identifikon rajonin e trurit ku ndodh".

Në një hulumtim dypjesësh, Bonner si dhe bashkëautor, Russell Epstein, një mësues i psikologjisë në Universitetin e Pensilvanisë, shfrytëzoi një burim të dhënash me qindra fotografi piktoreske me çdo send të identifikuar. Kishte imazhe të skenave të shtëpisë, jetës së qytetit, natyrës - si dhe fotografitë kishin etiketa për çdo filxhan të vetëm, automobil, pemë, e kështu me radhë Për të vlerësuar bashkë-ndodhjet e artikujve, ose vetëm se si zakonisht shfaqen objekte të veçanta me të tjerët, ata prodhoi një dizajn analitik si dhe një formulë që tregonte mundësinë për të parë një stilolaps nëse shihni një dërrasë çelësash, ose për të parë një mjet lundrues nëse shihni një larës enësh.

Me vlerësimin e këtyre organizatave kontekstuale, shkencëtarët më pas u përpoqën të hartonin zonën e trurit që menaxhon lidhjet.

Ndërsa temat kishin detyrën e trurit të tyre nën vëzhgimin e dobishëm të dridhjeve magnetike, ose fMRI, grupi u zbuloi atyre imazhe të objekteve specifike, si dhe kërkoi për prova të një zone veprimet e së cilës gjurmonin këto informacione të bashkë-ndodhjes. Zona që ata përcaktuan ishte një zonë në korteksin estetik që lidhej shpesh me trajtimin e skenave hapësinore.

"Kur shikoni një aeroplan, ky rajon sinjalizon qiellin dhe retë dhe të gjitha gjërat e tjera", deklaroi Bonner. "Ky rajon i trurit që mendohej prej kohësh për të përpunuar mjedisin hapësinor është gjithashtu kodim i informacionit për atë që gjërat shkojnë së bashku në botë."

Studiuesit e kanë ditur prej kohësh që individët janë më të ngadaltë në identifikimin e objekteve jashtë kontekstit. Grupi mendon se ky është eksperimenti fillestar masiv për të vlerësuar organizatat ndërmjet objekteve në mjedisin estetik së bashku me kuptimin fillestar, saktësisht se si qëndron ky kontekst estetik në tru.

"Ne tregojmë në një mënyrë të imët se truri në të vërtetë duket se përfaqëson këtë informacion të pasur statistikor", deklaroi Bonner.