5-vjeçari i nënshtrohet një operacioni jetëshpëtues për të hequr rritjen masive në fytyrë, qafë

Vajza lindi me një keqformim vaskular në kokë dhe qafë që po rritet me shpejtësi

By Aleksandria Hein |

  • Facebook
  • Twitter
  • Flipboard
  • Comments

Një 5-vjeçare nga Etiopia e cila iu nënshtrua një operacioni 12 orësh në New York muajin e kaluar po merr frymë më lehtë pasi mjekët i hoqën një rritje të rrezikshme për jetën nga fytyra dhe qafa e saj. Nagalem Alafa, çështja e të cilit u mor nga Dr. Teresa O dhe Dr. Milton Waner në Spitalin Lenox Hill, ishte në rrezik ose të mbyste ose të vdiste nga uria për shkak të një paaftësie për të gëlltitur nëse tumori nuk hiqej. 

Sipas Northwell Health, vajza ishte gjithashtu në rrezik gjakderdhjeje në rast të një prerjeje të vogël ose rënie në shesh lojërash. Nagalem lindi me një keqformim vaskular në rajonin e kokës dhe qafës që ishte rritur me shpejtësi që nga lindja. 

Nagalem, e paraqitur në të majtë para operacionit të saj dhe djathtas në një konferencë shtypi të mbajtur më pas, ishte në rrezik të mbytjes ose urisë për shkak të rritjes.

Në një shkallë prej 1-10, Waner e përshkroi rastin si "rreth një 12".

"Ky lloj operacioni është shumë, shumë i vështirë, shumë i rrezikshëm dhe sigurisht i rrezikshëm për jetën," tha ai në një konferencë për shtyp pas operacionit të suksesshëm. 

Ai shpjegoi se rritja ishte ngjitëse në kockën e nofullës së vajzës dhe për shkak të madhësisë së madhe të enëve të gjakut mundësia e shpimit aksidental të një gjatë heqjes mund të ishte katastrofike. Mjekët, të cilët më parë kanë trajtuar pacientë me keqformime venoze, thanë se ishte një nga procedurat më të vështira që ata kanë bërë ndonjëherë. 

Dr. Miton Waner, i cili së bashku me Dr. Teresa O, ndihmuan në udhëheqjen e operacionit e përshkruan atë si "shumë, shumë të vështirë".

Babai i vajzës duke folur përmes një përkthyesi tha se ai ishte mirënjohës ndaj mjekëve dhe mirënjohës pasi përpjekjet e tij të mëparshme për të gjetur kujdesin për fëmijën e tij ishin të pasuksesshme. 

Swellingnjtja në fytyrën e Nagaem do të vazhdojë të ulet gjatë muajve të ardhshëm, tha spitali, me Waner duke shtuar se lloji i rritjes që ajo kishte pa operacion do të kishte qenë përfundimisht "i papajtueshëm me jetën".