48.3 përqind e ≥ 16 të SHBA kanë pretenduar në të vërtetë dozën më të vogël të vaksinimit COVID-19

48.3 përqind e US16 të SHBA kanë pasur të paktën një dozë vaksine COVID-19

(Dita e Shëndetit) - Nga 15 maj 2021, 48.3 përqind e individëve amerikanë të moshës 16 vjeç dhe gjithashtu më të vjetër kishin marrë në të vërtetë të paktën një dozë të vaksinimit COVID-19, sipas studimit të hulumtimit të lëshuar në shqetësimin e 16 korrikut të Qendrave të SHBA për Kontrollin e Sëmundjeve dhe gjithashtu Parandalimin Morbiditeti dhe gjithashtu Raporti Javor i Vdekshmërisë

Cassandra Pingali, MPH, nga CDC në Atlanta, dhe gjithashtu bashkëpunëtorët vlerësuan ndryshimet në mbrojtjen e inokulimit midis individëve të moshës 16 vjeç dhe gjithashtu më të vjetër nga raca dhe kultura etnike gjatë 14 dhjetorit 2020, deri më 15 maj 2021, duke përdorur informacionin nga Lidhja e të dhënave për sigurinë e vaksinave CDC (VSD).

Shkencëtarët zbuluan se midis 9.6 milion individëve të regjistruar në VSD, mbrojtja të paktën një dozë dhe gjithashtu mbrojtja e plotë ishte 48.3 dhe gjithashtu 38.3 përqind, posaçërisht. Mbulimi me të paktën një dozë u zvogëlua për jo-hispanikët e zezë dhe gjithashtu hispanikët kundrejt njerëzve jo-hispanikë të bardhë që nga 15 maj, 2021 (40.7 dhe gjithashtu 41.1 përqind, specifikisht, kundrejt 54.6 përqind); mbrojtja ishte më e larta e mundshme për aziatikët jo-hispanikë (57.4 përqind). Personat me probleme specifike klinike që i poziciononin ata në një kërcënim më të madh për ekstremin COVID-19 kishin mbrojtje më të madhe me dozën më të vogël se ata pa probleme të tilla (63.8 kundrejt 41.5 përqind), ashtu si ata që nuk kishin krahasuar me ata që kishin COVID-19 (48.8 kundrejt 42.4 përqind). Midis çdo ekipe moshe, ata të moshës 18 deri në 24 vjeç kishin mbrojtjen më të përballueshme të paktën një dozë (28.7 përqind).

"Përpjekjet për të adresuar dezinformimin e vaksinës, pengesat në akses dhe besimin e pamjaftueshëm të vaksinës, së bashku me strategjitë për t'i dhënë përparësi barazisë, mund të ndihmojnë në rritjen e mbulimit dhe uljen e incidencës COVID-19, veçanërisht në mesin e popullatave të prekura në mënyrë disproporcionale nga pandemia", krijojnë shkrimtarët.

Disa shkrimtarë zbuluan lidhje ekonomike me tregun farmaceutik.