2 21 - Grupi i tretë i gjakut - pajtueshmëria gjatë shtatzënisë, ushqyerjes dhe karakterit njerëzor
Rreth 15% e njerëzve që jetojnë në planetin tonë janë bartës të grupit të tretë të gjakut. Të parët që patën një grup gjaku 3 ishin përfaqësues të Mongoidit ...
Detonic
enurez - Kruarje gjatë cistitit
Kruajtja me cistit nuk është një simptomë karakteristike e sëmundjes. Më shpesh, problemi lind në sfondin e zhvillimit të komplikimeve ose me kërpudhat ...
Detonic
1 49 - Marrja e mostrave të gjakut nga vena - si të përgatitet, teknika e marrjes së mostrave dhe nivelet e provave
Shumica e patologjive për të cilat njerëzit janë të detyruar të konsultohen me një mjek kërkojnë analiza shtesë. Një nga më të zakonshmet është marrja e gjakut nga vena për ...
Detonic
get122 - Isostenuria çfarë është ajo, diagnoza dhe çfarë duhet bërë
Çfarë është izostenuria Me funksionimin normal të sistemit urinar, dendësia relative e urinës ndryshon gjatë gjithë ditës. Kjo është për shkak të marrjes së ndryshme të ...
Detonic
tabl199 - Suprax Solutab për udhëzime dhe doza të cistitit, komente
Inflamacioni i ure i jep një personi shumë shqetësime. Shtë e rëndësishme të kuroni një sëmundje akute sa më shpejt që të jetë e mundur në mënyrë që të mos ...
Detonic
zhelchnyj 1 - Si të hiqni bilën nga trupi (2)
Si të hiqni bilën nga stomaku dhe trupi është një pyetje mjaft e zakonshme midis pacientëve. Shtë një lëng që ndihmon në procesin e tretjes. Në...
Detonic
2 25 - Nga çfarë është bërë plazma e gjakut dhe për çfarë shërbehet në mjekësi
Gjaku i njeriut përfaqësohet nga 2 përbërës: baza e lëngët ose plazma dhe elementët qelizorë. Çfarë është plazma dhe cila është përbërja e saj? Cili është qëllimi funksional i ...
Detonic
kidn199 1 - Gurët në veshka çfarë janë, shkaqet e shfaqjes së tij dhe si ta trajtojmë atë
Gurët në veshka janë një sëmundje e civilizimit dhe për këtë arsye një haraç i pasurisë dhe bollëkut: mbingarkesa, mbipesha (mbipesha), alkooli dhe shumë proteina shtazore kontribuojnë në këtë ...
Detonic
1 10 550x368 - Si të shpëtojmë fëmijët nga glomerulonefriti
Glomerulonefriti sipas kodit ICD i referohet sëmundjeve glomerulare infektive dhe alergjike që prekin glomerulat e veshkave. Glomerulonefriti tek fëmijët fillon më shpesh të zhvillohet ...
Detonic
prepr122 - Rrjedhja e urinës gjatë shtatëzënësisë shkakton, pse është e rrezikshme dhe çfarë të bëni
Gjatë shtatzënisë, rrjedhja e lehtë e urinës konsiderohet fiziologjike. Si rregull, një sasi e vogël e urinës rrjedh me tension, në kohën e kollitjes, teshtitjes, të qeshurit. Sigurisht,...
Detonic
htmlconvd r0hf b13x1 - Trajtimi i konjuktivitit alergjik tek të rriturit dhe fëmijët
Pavarësisht nga lloji i alergjenit që provokoi konjuktivit alergjik, trajtimi i kësaj sëmundje kryhet duke përdorur agjentë lokalë dhe të përgjithshëm antialergjikë. Gjithashtu, pacienti është ...
Detonic
endom22 - Shkaqet, simptomat dhe trajtimi i endometriozës së fshikëzës
Endometrioza e fshikëzës urinare është një sëmundje mjaft e rrallë tipike e seksit të bukur në moshën riprodhuese. Në gratë gjatë menopauzës dhe postmenopauzës, sëmundja është shumë ...
Detonic
rvota i bol v zhivote u rebenka 1 - Analiza e feces për grupin e zorrëve se si feces janë mbjellë në florën patogjene
Infeksioni i zorrëve është një shkak i zakonshëm i shqetësimit të tretjes tek fëmijët. Për të kuruar shpejt fëmijën tuaj, duhet të kaloni teste dhe të identifikoni shkakun e vërtetë të ...
Detonic
toshnota pri skachkah davleniya 1 - Si të merreni me vjelljen e presionit
Nauzeja nën presion është një nga shumë simptomat që shkaktojnë shqetësime tek një person. Çfarë të bëni nëse një presion i papritur i presionit ju kap në vëmendje në një publik ...
Detonic
562acb97faf9769249f335e2fbd1b3ab e1518445733732 - Neu në një test gjaku - çfarë është ajo
Në ditët e sotme, të gjitha testet rutinë në laborator - dhe testet e përgjithshme të gjakut i referohen posaçërisht këtyre studimeve - kryhen nga teknologji e veçantë laboratorike, e cila përfshin analizues hematologjikë ....
Detonic

Sëmundja e zemrës është një kërcënim kryesor për shëndetin e njeriut dhe një shkak kryesor për vdekjen dhe paaftësinë tek njerëzit në mbarë botën.

Përkundër faktit se mjekësia moderne ka një numër të madh të metodave, si dhe mjete për diagnostikimin dhe trajtimin në kohë të sëmundjeve të zemrës, përsëri numri i pacientëve çdo vit rritet vetëm. Mosha e pacientëve zvogëlohet - funksionaliteti i zemrës përkeqësohet nën ndikimin e shumë faktorëve të pafavorshëm, nuk përballon ngarkesa të konsiderueshme edhe në moshë të re. Si të njohim fillimin e sëmundjes së zemrës dhe të parandalojmë zhvillimin e saj?

Në faqen tonë do të gjeni një numër të madh përshkrimesh të një larmi patologjish dhe sëmundjesh të zemrës me një përshkrim të simptomave të tyre dhe të gjitha llojeve të metodave të parandalimit. Në këtë pjesë të faqes, do të gjeni të dy përshkrimet e sëmundjeve reale dhe rishikimet e "sëmundjeve" të shpikura nga dashamirët e dyshimtë të mjekësisë tradicionale.