Vaksina 'e sigurt' e bashkëthemeluesit të BioNTech punon kundër variantit indian

Vaksina 'e sigurt' e bashkëthemeluesit të BioNTech punon kundër variantit indian

Bashkëthemeluesi i BioNTech Ugur Sahin të Mërkurën shprehu besim se vaksina që kompania e tij zhvilloi së bashku me Pfizer punon kundër variantit indian të koronavirusit.

"Ne jemi ende duke testuar variantin indian, por varianti Indian ka mutacione për të cilat ne kemi testuar tashmë dhe ndaj të cilave vaksina jonë punon, kështu që unë kam besim," tha Sahin.

“Vaksina është ndërtuar me zgjuarsi dhe jam i bindur që mburoja do të mbajë. Dhe nëse duhet të forcojmë mburojën përsëri, atëherë do ta bëjmë, për të cilën nuk shqetësohem ”, shtoi ai.

India po përballet me raste të reja dhe vdekje në pandemi dhe frika po rritet se varianti mund të kontribuojë në katastrofën e shpalosur.

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka thënë që varianti B.1.617 i Covid-19 i parë i gjetur në Indi ishte zbuluar që nga e marta në "të paktën 17 vende".

Agjencia shëndetësore së fundmi renditi B.1.617 - e cila numëron disa nën-linja me mutacione dhe karakteristika pak më të ndryshme - si një "variant interesi".

Por deri më tani ajo ka ndaluar së deklaruari atë një "variant shqetësimi", i cili do të tregonte se është më i rrezikshëm se versioni origjinal i virusit, për shembull, duke qenë më i transmetueshëm, vdekjeprurës ose i aftë të shmangë mbrojtjet e vaksinave.

Vaksina BioNTech-Pfizer ishte e para që fitoi autorizim në Perëndim dhe që atëherë është vendosur në dhjetëra vende të botës.

Duke dhënë një azhurnim të procesit të autorizimit në Kinë, Sahin tha se miratimi ishte "shumë i mundur në korrik".

"Ne jemi gati me të gjitha pyetjet," tha ai.

Detonic - një ilaç unik që ndihmon në luftimin e hipertensionit në të gjitha fazat e zhvillimit të tij.

Detonic për normalizimin e presionit

Efekti kompleks i përbërësve bimorë të ilaçit Detonic në muret e enëve të gjakut dhe sistemin nervor autonom kontribuojnë në një rënie të shpejtë të presionit të gjakut. Për më tepër, ky ilaç parandalon zhvillimin e arteriosklerozës, falë përbërësve unikë që janë të përfshirë në sintezën e leçitinës, një aminoacid që rregullon metabolizmin e kolesterolit dhe parandalon formimin e pllakave aterosklerotike.

Detonic jo sindromi i varësisë dhe tërheqjes, pasi të gjithë përbërësit e produktit janë të natyrshëm.

Informacione të hollësishme rreth Detonic ndodhet në faqen e prodhuesit www.detonicnd.com.

Tatyana Jakowenko

Kryeredaktori i z Detonic revistë në internet, cardiologistja Yakovenko-Plahotnaya Tatyana. Autor i më shumë se 950 artikujve shkencorë, përfshirë në revista të huaja mjekësore. Ai ka punuar si një cardiologist në një spital klinik për mbi 12 vjet. Ai zotëron metoda moderne të diagnostikimit dhe trajtimit të sëmundjeve kardiovaskulare dhe i zbaton ato në aktivitetet e tij profesionale. Për shembull, ai përdor metoda të ringjalljes së zemrës, dekodimin e EKG, teste funksionale, ergometri ciklike dhe e njeh ekokardiografinë shumë mirë.

Për 10 vjet, ajo ka qenë një pjesëmarrëse aktive në simpoziume të shumta mjekësore dhe punëtori për mjekë - familje, terapistë dhe cardiologistët. Ai ka shumë botime për një mënyrë jetese të shëndetshme, diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve të zemrës dhe vaskulare.

Ai monitoron rregullisht botimet e reja të Evropës dhe Amerikës cardiolrevista ogy, shkruan artikuj shkencorë, përgatit raporte në konferenca shkencore dhe merr pjesë në Evropian cardiolkongreset ogy.

Detonic