gluk11 - Glukosuria - çfarë është ajo, simptomat dhe trajtimi
Normalisht, glukoza është e pranishme vetëm në sasi të vogla që nuk mund të zbulohen nga metodat konvencionale të hulumtimit. Prandaj, çdo shfaqje e glukozës në analizën e urinës quhet ...
Detonic
mikroalbuminariya - Shkalla e mikroalbuminës (malb) në urinë
Para se të kaloni analizën, një person duhet të identifikojë shkaqet e shfaqjes së patologjisë, çfarë është. Albumina është një proteinë që gjendet në serumin e gjakut, dhe një ...
Detonic
mikroalbuminariya - Shkalla e mikroalbuminës (malb) në urinë
Para se të kaloni analizën, një person duhet të identifikojë shkaqet e shfaqjes së patologjisë, çfarë është. Albumina është një proteinë që gjendet në serumin e gjakut, dhe një ...
Detonic
laborant s mikroskopom - Cila duhet të jetë ngjyra e jashtëqitjeve tek të rriturit normal Arsyet e ndryshimit të ngjyrës së jashtëqitjes
Ngjyra e jashtëqitjes është një tregues që mund të varet nga shumë faktorë. Midis këtyre janë puna e organeve të traktit gastrointestinal, përbërja e mikroflorës, ushqimi ...
Detonic
laborant s mikroskopom - Cila duhet të jetë ngjyra e jashtëqitjeve tek të rriturit normal Arsyet e ndryshimit të ngjyrës së jashtëqitjes
Ngjyra e jashtëqitjes është një tregues që mund të varet nga shumë faktorë. Midis këtyre janë puna e organeve të traktit gastrointestinal, përbërja e mikroflorës, ushqimi ...
Detonic
ujë199 - Efektet, përfitimet dhe dëmet e shalqinit dhe veshkave
Kur vjen vera e shumëpritur, shumë nxitojnë të festojnë me shalqinj - një kënaqësi ekskluzivisht sezonale. Fruti me lëng, i cili përbëhet kryesisht nga uji, ende përmban një sasi të mjaftueshme ...
Detonic
ujë199 - Efektet, përfitimet dhe dëmet e shalqinit dhe veshkave
Kur vjen vera e shumëpritur, shumë nxitojnë të festojnë me shalqinj - një kënaqësi ekskluzivisht sezonale. Fruti me lëng, i cili përbëhet kryesisht nga uji, ende përmban një sasi të mjaftueshme ...
Detonic
muzhskaya aritmiya serdca prichiny i posledstviya - Shkaqet e aritmisë kardiake mashkullore dhe pasojat e mundshme
Aritmia kardiake tek burrat është një çrregullim funksional mjaft i shpeshtë që zhvillohet si rezultat i proceseve të ndryshme patologjike. Sëmundja kërkon trajtim të duhur dhe adekuat, pasi ...
Detonic
muzhskaya aritmiya serdca prichiny i posledstviya - Shkaqet e aritmisë kardiake mashkullore dhe pasojat e mundshme
Aritmia kardiake tek burrat është një çrregullim funksional mjaft i shpeshtë që zhvillohet si rezultat i proceseve të ndryshme patologjike. Sëmundja kërkon trajtim të duhur dhe adekuat, pasi ...
Detonic
alergji rhinit - Rinitit alergjik në një fëmijë, shkaqet, simptomat, trajtimin
Gjatë periudhave të rritjes sezonale të incidencës, fëmijët e vegjël rrezikohen menjëherë nga infeksioni. Më shpesh, manifestimi i parë i sëmundjes është rrufë (rinitit) ....
Detonic
oksalatyi v moche - Diagnostifikimi i oksalateve në urinë duhet të jetë ose jo
Oksalatet në urinë janë kripëra të acidit oksalik, të cilat hyjnë së bashku me ushqimin dhe formohen në trup si rezultat i reaksioneve të caktuara biokimike. Normalisht, ata ...
Detonic
oksalatyi v moche - Diagnostifikimi i oksalateve në urinë duhet të jetë ose jo
Oksalatet në urinë janë kripëra të acidit oksalik, të cilat hyjnë së bashku me ushqimin dhe formohen në trup si rezultat i reaksioneve të caktuara biokimike. Normalisht, ata ...
Detonic
fot - gjimnastikë Kegel për teknikën dhe ushtrimet e inkontinencës urinare
Një numër kolosal i grave jetojnë me këtë problem dhe nuk i drejtohen specialistëve, shpesh duke u gjendur në situata të vështira. Edhe një kollë ose një e qeshur pa dashje mund të ...
Detonic
fot - gjimnastikë Kegel për teknikën dhe ushtrimet e inkontinencës urinare
Një numër kolosal i grave jetojnë me këtë problem dhe nuk i drejtohen specialistëve, shpesh duke u gjendur në situata të vështira. Edhe një kollë ose një e qeshur pa dashje mund të ...
Detonic
peregib zhelchnogo puzyirya - Deformimi i shkaqeve të fshikëzës së tëmthit, llojet, trajtimi
Deformimi i fshikëzës së tëmthit shpesh diagnostikohet, një patologji e tillë ndodh pavarësisht nga kategoria e moshës. Më shpesh është e lindur. Në disa raste, mund të sinjalizojë ...
Detonic

Shkaqet e presionit të lartë ose të ulët të gjakut (hipertensioni i izoluar diastolik) janë kryesisht renale. Patologjia ndodh në moshë të re dhe është e vështirë të korrigjohet. Sëmundja sistolike e izoluar diagnostikohet më shpesh te gratë mbi 60 vjeç. Kjo mund të jetë për shkak të një rënie në elasticitetin e murit vaskular të aortës.

Sëmundja hipertensionale e zemrës është një sëmundje shumëfaktoriale. Një arsye nuk mund të tregohet. Ekzistojnë disa faktorë rreziku. Ato mund të ndahen në dy grupe - të modifikueshme - domethënë, ato që ne mund t'i ndryshojmë, dhe jo të modifikueshme - ato që nuk mund të ndryshohen.