Versioni i shëndetshëm për zemrën e ushqimit kinez mund të ulë presionin e gjakut
0a70c9462ff9c9721e1abe2ef21ab9b6 1 - December 1, 2022
Ngrënia e një versioni të ndryshuar të ushqimit konvencional kinez, duke përfshirë gjysmën e sasisë së kripës, mund të ulë ndjeshëm presionin e gjakut për të rriturit kinezë në vetëm disa javë.
Studiuesit zhvillojnë maska ​​​​për fytyrën kundër viruseve, duke vrarë mikrobet në kontakt
87dc8bad493ff35d05dd7990a320d0f9 - December 1, 2022
Shkruar nga Clarissa Brincat më 27 qershor 2022— Fakti i inspektuar nga Patricia Weiser, PharmD Maskat tradicionale të fytyrës, të përbëra nga N95 si dhe KN95, ofrojnë siguri kundrejt sëmundjes
Kolesteroli i lartë i pazbuluar është gjetur në 2 nga 3 pacientë me goditje në tru
0fd35546fdb78ec74e0b480eb3d162c9 - December 1, 2022
Shkruar nga Jeanna D. Smiley më 27 qershor 2022— Fakt i ekzaminuar nga Jennifer Chesak Një hulumtim aktual evropian zbuloi se shumica e individëve që përjetuan një goditje ishemike kishin
Ndryshimet klimatike prekin fëmijët edhe para lindjes
5a96b2e72998131b6efbd7603add2252 - December 1, 2022
Shkruar nga Robby Berman më 27 qershor 2022 - Fakt i inspektuar nga Anna Guildford, Ph D. Një hulumtim i kërkimeve kombinon studimin e mëparshëm në një pamje të plotë të ndikimeve
Sipas OBSH-së, lija e majmunëve nuk është një emergjencë e shëndetit publik
105b9719cd50fd74c0e3657bd7bce5bf - December 1, 2022
Shkruar nga Andrea Rice më 27 qershor 2022— Fakti i inspektuar nga Jennifer Chesak Pas një konference të Komitetit të Urgjencës për Rregulloret Ndërkombëtare të Shëndetit (KE), Organizata Botërore e Shëndetësisë
Trajtimi eksperimental riparon, rigjeneron qelizat pas sulmit në zemër
4f26b1f48e9ee8600696affaf58ba0dc - December 1, 2022
Shkruar nga Annie Lennon më 24 qershor 2022 - Fakt i ekzaminuar nga Alexandra Sanfins, Ph D. Studiuesit krijuan një trajtim eksperimental që mund të rregullojë, si dhe të rigjenerojë muskujt e zemrës
Gjykata e Lartë rrëzon Roe V. Wade, duke fshirë të drejtën kushtetuese për abort
9a7c26cc76ab570238543b0fd0266040 - December 1, 2022
Shkruar nga Julia Ries më 24 qershor 2022, Gjykata e Lartë e Shteteve të Bashkuara vendosi të premten, më 24 qershor, të ndryshojë Roe kundër Wade, duke hequr të drejtën kushtetuese të amerikanëve për të abortuar Roe
Diagnoza e hershme e Alzheimerit është e mundur në një skanim të vetëm MRI duke përdorur një algoritëm të ri
8fd7772b91693c574781e75935da7083 - December 1, 2022
Shkruar nga Katharine Lang më 23 qershor 2022— Fakti i inspektuar nga Patricia Weiser, Ph armD Sëmundja e Alzheimerit është një nga llojet më të zakonshme të përkeqësimit mendor, që ndikon
Mishi me bazë bimore kundrejt mishit të pulës: Nga kush marrim më shumë proteina?
fb949b3fa7a1387f2d46cb8eb16d2fca - December 1, 2022
Shkruar nga Annie Lennon më 23 qershor 2022 - Fakt i ekzaminuar nga Alexandra Sanfins, Ph D. Studiuesit kundërshtuan thithjen e proteinave midis mishit me bazë bimore si dhe mishit të shpendëve. Proteina
A mund të përdoren matësat e glukozës për të vlerësuar imunitetin ndaj COVID-19?
6695087f59922c9b3a5fc199cc146df2 - December 1, 2022
Shkruar nga Deep Shukla më 23 qershor 2022 - Fakt i ekzaminuar nga Jessica Beake, Ph D. Vlerësimet aktuale që mund të përcaktojnë siç duhet shkallët e antitrupave kundër SARS-CoV-2 - infeksioni që shkakton