Информации за страницата Detonic

Добредојдовте на страницата Detonic, нашата цел: да обезбедиме релевантни и вредни информации за спречување на кардиоваскуларни болести и современи методи за лекување на хипертензија и срцеви заболувања.

Ние не ги поздравуваме методите на само-лекување дома, напротив, ние сме за специјално обучени луѓе за лекување на срцеви заболувања. Сепак, понекогаш треба да знаете како брзо да си помогнете себе си и на вашите најблиски со висок крвен притисок.

Мисијата на нашата страница е да го зголеми нивото на медицинско знаење кај населението. Подобрување на физичкото и менталното здравје на една личност со помош на информативни активности во рамките на проектот, промовирање и ширење на медицинското знаење воопшто и на медицинската професија особено. Проект Detonic Наменето е првенствено за просечен корисник кој е заинтересиран за нивната медицинска и социјална благосостојба.

На нашите читатели им нудиме само објективни информации засновани на медицина базирана на докази. Овде ќе најдете мислења на квалификувани лекари и реномирани експерти кои ги споделуваат своите искуства со сите читатели.

Нашата главна задача е да го информираме читателот и да помогнеме да се најде оптимално решение за здравствените проблеми. Во исто време, медицинскиот портал не е водич за само-заздравување!

Cardiology денес е широка гранка на медицината која ја проучува структурата и развојот на срцето и крвните садови, причините и механизмите за развој на болести на овие органи. Модерен cardiology ги проучува клиничките симптоми, развива дијагностика, методи на лекување, превенција и рехабилитација на лица со срцеви и васкуларни патологии.

Кардиоваскуларните болести имаат тажен примат меѓу најопасните и најопасните болести на 21 век. Статистичките податоци известуваат за висока стапка на смртност од кардиоваскуларни болести како резултат на коронарна срцева болест, миокарден инфаркт и мозочен удар.

Како што знаете, А. cardiolогист третира кардиоваскуларни заболувања, кои ги познаваат главните симптоми на срцева патологија: болка во регионот на срцето зад градната коска, зрачење до скапулата, клучната коска, левата рака и подлактицата, долната вилица налево. Генезата на васкуларни и срцеви заболувања варира во голема мера: вродени дефекти, повреди здобиени во одредени околности, воспалителни процеси, интоксикација, атеросклеротични лезии на крвните садови. Неповолни услови за работа, силен физички и ментален стрес, стрес, услови на животната средина, исто така, можат да влијаат на појавата на срцеви заболувања.

Аритмија, артериска хипертензија и хипотензија, кардиомиопатија, миокарден инфаркт, мозочен удар, перикардитис, ангина пекторис, ендокардитис и други болести на срцето и крвните садови понекогаш немаат видливи алармантни симптоми, но порано болеста може да се открие со cardiolогист, толку е посигурен и полесен третманот. Затоа, многу внимание се посветува на превенција, регенерација и адаптација на пациенти со болести на срцето и крвните садови.

Дијагнозата на срцеви заболувања честопати не е инвазивна, заснована на снимање на електрични и акустични сигнали испратени од срцевиот мускул, иако постојат голем број процедури за интервенција, како што се вентрикуларни прегледи. Современ напредок во cardiology, мониторинг на Холтер, ЕКГ, ултразвук на срцето може да открие оштетување на срцевите залистоци и дефект на овој орган.

Треба да се запомни и разбере дека само благодарение на навремената посета на А. cardiolогист, модерната медицина ефикасно ќе ја препознае опасната cardiological патологија и нејзините компликации.

Наши автори

Главен уредник на онлајн магазин Detonic, cardiolогист Јаковенко-Плахотнаја Татјана. Автор на повеќе од 950 година научни написи, вклучително и во странски медицински списанија. Тој работел како cardiolогист во клиничка болница повеќе од 12 години.

Cardiolогист Јаковенко-Плахотнаја Татјана

Тој има современи методи за дијагностицирање и лекување на кардиоваскуларни заболувања и ги спроведува во животот. Тој користи методи на реанимација на срцето, отстранување и декодирање на ЕКГ, функционални тестови, циклична ергометрија и многу добро ја познава ехокардиографијата.

Документи со кои се потврдуваат квалификациите
kardio7 - Информации за страницата Detonic kardio6 - Информации за страницата Detonic kardio1 1 - Информации за страницата Detonic

Веќе 10 години е активен учесник во бројни медицински симпозиуми и работилници за лекари - семејства, терапевти и cardiolогисти.
Тој има многу публикации и говори во медиумите за здрав начин на живот, дијагноза и третман на срцеви и васкуларни заболувања.

Тој редовно ги следи новите публикации во најголемите европски и американски cardiology списанија, пишува научни статии, подготвува извештаи на научни конференции и учествува на европски cardiolконгреси на оги.

Д-р, д-р, Светлана Боржавич - главна специјалност - општ лекар, cardiolогист, со активна работа во терапија, гастроентерологија, cardiolогија, ревматологија, имунологија со алергологија. Авторот на многумина написи за болести на срцето и циркулаторниот систем.

 

Светлана Васильевна - Информации за страницата Detonic

Тој има медицински сертификати во специјалитетот „Cardiology “,„ Терапија “и„ Ултразвучна дијагностика “. Течно општо во клиничките методи за дијагностицирање и третман на срцеви заболувања, како и електрокардиографија, ехокардиографија, следење на колера на ЕКГ и дневно следење на крвниот притисок.

Документи со кои се потврдуваат квалификациите

 

sertifikat borzhavich 5 мин - Информации за страницата Detonic  sertifikat 6 borzhavich min - Информации за страницата Detonic sertifikat 4 borzhavich min - Информации за страницата Detonic sertifikat 3 borzhavich min - Информации за страницата Detonic

sertifikat 7 borzhavich min - Информации за страницата Detonic

Области од посебно професионално значење: ехокардиографија, хипертензија, методи за зголемување на усогласеноста со принципите на третман на кардиоваскуларни болести, дислипидемија и проучување на факторите на ризик за кардиоваскуларни болести.

Комплексот на третман развиен од авторот значително помага при цереброваскуларни повреди и метаболички нарушувања во мозокот и васкуларните заболувања: хипертензија и компликации предизвикани од дијабетес.

Авторот е член на Европското друштво на терапевти, редовен учесник на научни конференции и конгреси од областа на cardiology и општа медицина. Таа повеќепати учествувала во истражувачка програма на приватен универзитет во Јапонија од областа на медицината за реконструкција.

Detonic - уникатен лек кој помага во борбата против хипертензијата во сите фази од нејзиниот развој.

Detonic за нормализација на притисокот

Сложениот ефект на растителните компоненти на лекот Detonic на theидовите на крвните садови и автономниот нервен систем придонесуваат за брзо намалување на крвниот притисок. Покрај тоа, оваа дрога спречува развој на атеросклероза, благодарение на уникатните компоненти кои се вклучени во синтезата на лецитин, аминокиселина која го регулира метаболизмот на холестерол и спречува формирање на атеросклеротични плаки.

Detonic не зависност и синдром на повлекување, бидејќи сите компоненти на производот се природни.

Детални информации за Detonic се наоѓа на страницата на производителот www.detonicnd.com.

Detonic