Упатства за употреба, цена, осврти за таблети бисопролол

Лекот е развиен за употреба во артериска хипертензија и срцев удар, тој исто така обезбедува важна помош за коронарна срцева болест, хронична срцева слабост (CHF), ангина пекторис, срцеви компликации по воспалено грло. Како по правило, се пропишува ако се забележат срцеви аритмии со екстрасистола, аритмии, тиреотоксикоза.

Аналози на бисопролол се продаваат во прилично широк спектар. Подготовките со исто име, но од различни производители се доста различни по цена. Ознаката на производителот може да се додаде на името: „Тева“, „Вертекс“, „Северна Starвезда“. Во зависност од бројот на таблети во пакетот, карактеристиките на составот, производителот, еден пакет чини од 20 до 200 рубли.

Според инструкциите, "Бисопролол" се препорачува да се зема од доза од 1,25 mg на ден (за третман на срцева слабост). Се одржува во текот на првата недела од третманот. Во втората недела, концентрацијата се зголемува на 2,5 mg, по друга недела тие повторно се зголемуваат, а дневната доза достигнува 3,75 mg. Потоа, неколку недели (од четврта до осма), се земаат 5 mg секој ден наутро, а од деветто до дванаесетто, 7,5 mg.

бисопролол орга - таблети бисопролол упатства за употреба, цена, прегледи

Ако за време на третманот со Бисопролол (според упатствата) пациентот забележал подобрување, текот не треба да се прекинува без координација со лекарот што посетува. Можете да проверите со вашиот лекар дали е реално да се прекине третманот, но без согласност на специјалист, строго е забрането да престанете да го земате. Состојбата не само што може да се врати на она што било пред почетокот на терапијата, туку и да стане значително потешко.

При избор на "Бисопролол" потребно е редовно да се следи состојбата на пациентот. Важно е да се следат отчукувањата на срцето, притисокот. На почетокот на употребата на индикаторите "Бисопролол" се проверуваат секој ден, со добра толеранција, може да ја следите состојбата на пациентот на секои 3-4 месеци. Се препорачува редовно да се подложува на ЕКГ, со дијагностициран дијабетес, да се донира крв за глукоза најмалку еднаш на секои 4 месеци.

Кога се користи бисопролол терапија во старост, се препорачува да се следи бубрежната функција, соодветната анализа се дава три пати годишно. Ако лекот се користи за лекување на срцева слабост со почетна доза од 1,25 mg, телото треба да се зема во првите четири часа. Производителот препорачува следење на притисокот, отчукувањата на срцето и земање на читања на ЕКГ.

За најефикасна контрола на неговата состојба, пациентот кој се лекува со Бисопролол треба да може сам да го пресмета срцевиот ритам. Ако вредноста е помала од 50 отчукувања во минута, треба веднаш да се консултирате со вашиот лекар.

Од што се таблетите бисопролол? Индикации за употреба на Бисопролол се артериска хипертензија (упорно висок крвен притисок), стабилна ангина пекторис (IHD), хронична срцева слабост (CHF).

Лекот Бисопролол го произведуваат доволно голем број на фармацевтски компании, меѓутоа, без оглед каде и од кого се издадени, таблетите ги имаат истите индикации за употреба: т.е. индикациите за употреба на Бисопролол-Пран се идентични со индикации за употреба на лек произведен, на пример, од Луганск ХФЗ или израелска компанија Тева.

Дозирањето на лекот се избира поединечно. Таблетите се пијат наутро, пред јадење, без џвакање. Текот на третманот започнува со назначување на пациент 0,005 грама, кои се земаат еднаш. За пациенти чиј крвен притисок е малку зголемен, почетната доза е - 0.0025 грама на ден.

Во случаи кога е потребно, дозата се удвојува. Режимот останува ист.

Највисоката дневна доза е 0,02 грама; за пациенти со бубрежна дисфункција, што се карактеризира со намалување на клиренсот на креатинин (CC) под 20 ml во минута, највисоката доза треба да биде половина повеќе (0,01 грам на ден).

Надминување на пропишаната просечна дневна доза е дозволено во екстремни случаи. Лекот обично се користи подолго време.

На постарите пациенти не им е потребно прилагодување на дозата.

Упатството за употреба на Бисопролол-Ратиофарм е идентично со упатството за употреба на Бисопролол-Лугал и упатството за употреба на Бисопролол-Тева. Според истата шема, се земаат бизопролол-Прана и други препарати на бисопролол.

Дали е можно да се замени лекот со аналог?

На структурни аналози на бисопролол (синоними) се Biprol, Bisogamma, Niperten, бисопролол-Прана, бисопролол-Lugal, бисопролол-Ratiopharm, бисопролол-Тева, конкор, конкор COR, Bisomor, Bioskard, Corbis, Bidopor, Bidop, A, Bidop.

Аналози на лекот според механизмот на дејство се Атенолол, Бетакард, Беталок, Бинелол, Корданум, Лидалок, Локрен, Метозок, Метопролол, Метокор, Небиватор, Небилонг, Небилет, ОД-Неб, Егилок, Естекор.

Што е подобро - Бисопролол или Конкор?

Конкор е трговска марка под која се произведува оригиналниот бисопролол. Производител на лекот е германската фармацевтска компанија Мерк КГаА. Сепак, патентот за овој лек одамна е истечен, така што во моментов голем број на достапни генерики за бисопролол се на пазарот.

Се верува дека сите не се квалитетни инфериорни во однос на оригиналниот лек, сепак, официјалните податоци што ќе го потврдат ова денес не се доволни.

Некои од нив се достапни по прифатлива цена, како што се лековите за кои станува збор, други се поскапи. Ако лекарот препорачал употреба на бисопролол, ефектот на оваа дрога ќе биде поголем од оној на аналозите. Заменете го лекот со такви лекови (генерики) е можно само со согласност на лекарот што посетува.

Познато е дека компатибилноста на Бисопролол и агенси кои содржат клонидин дозволува употреба на овие лекови истовремено, но е неприфатливо да се откажат и двата лека истовремено. Прво престанете да земате еден лек, а по неколку дена - вториот. Со употреба на лекови, под чие влијание се намалува обемот на катехоламини, ефективноста на бета-блокаторите може да се зголеми.

Алатката може да се користи за дијабетес. Лекот не влијае на хипогликемија во повеќето случаи, но со развојот на тахикардија предизвикана од овој фактор, редовната употреба на бисопролол може да ги прикрие симптомите. Лековите за кои станува збор не се мешаат во обновувањето на глукозата во крвта на нормално ниво.

Несакани ефекти

Несакани ефекти се ретки (кај еден од сто пациенти). Како што следува од прегледите на лекот, пациентите ретко се соочуваат со слични проблеми, во просек, толеранцијата на лекот е добра. Во исто време, треба да бидете подготвени за несакани ефекти и, при првите манифестации на влошување на состојбата, треба веднаш да се консултирате со вашиот лекар.

Кај некои пациенти, при употреба на бисопролол, се зголемува заморот, се појавуваат сон, вид и болка во окото. Можеби развој на синусна брадикардија, намалување на притисокот. Релативно често, можете да слушнете поплаки за сувост на оралната мукоза и проблеми со столицата. Ако лекот се користи во многу голема доза, постои ризик од развој на тешкотии во дишењето.

2048532 - Бисопролол таблети упатства за употреба, цена, прегледи

Со дијабетес, веројатноста за хипергликемија, хипогликемија (во зависност од видот на болеста) се зголемува. Многу ретко, се забележуваат алергиски реакции, манифестирани со уртикарија или чешање на кожата, е можно осип. Кога го користите производот за време на бременоста, постои можност за одложен развој на фетусот. Во некои случаи, таканаречениот синдром на повлекување беше дијагностициран кога на крајот на текот на третманот, ангина пекторис се влоши. Исто така, во ретки случаи, забележано е намалување на потенцијата.

Бизопролол (INN - Бисопролол) спаѓа во клиничката и фармаколошката група „β1-блокатори“. Неговото дејство е насочено кон ублажување на симптомите на исхемија на миокардот (антиангинален ефект), нормализирање на нарушениот ритам на контракции на срцевиот мускул (антиаритмички ефект), како и намалување на крвниот притисок (антихипертензивен ефект).

Бисопрололот може да биде придружен со:

 • вртоглавица и главоболки;
 • чувство на замор;
 • чувство на наплив на крв кон лицето;
 • нарушувања на спиењето
 • ментални нарушувања (обично депресија, поретко - халуцинации);
 • парестезија на екстремитетите и чувство на студ кај нив;
 • намалена секреција на солза течност;
 • развој на конјунктивитис;
 • абдоминална болка, гадење, повраќање;
 • дијареја или обратно запек;
 • мускулна слабост;
 • зголемување на конвулзивната активност на мускулите;
 • симптоми на бронхијална опструкција (кај пациенти кои се предиспонирани за ова);
 • прекумерно потење;
 • нарушена потенција;
 • брадикардија;
 • ортостатска хипотензија;
 • прекршувања на AV спроводливоста.

Во некои случаи, можно е да се влоши текот на срцевата слабост со развој на периферен едем.

Кај пациенти со нарушено снабдување со крв во долните екстремитети, што е придружено со наизменична клаудикација, како и кај пациенти на кои им е дијагностициран Рејноов синдром, можно е зголемување на главните симптоми на овие болести.

Исто така, не е исклучена можноста за намалување на толеранцијата на глукоза, главно кај пациенти со истовремен дијабетес мелитус (вклучително и латентен (латентен) дијабетес, кој се карактеризира со целосно отсуство на какви било манифестации на оваа болест).

Не се препорачуваат комбинации:

 • со антагонисти на калциум;
 • со антихипертензивни лекови, кои се карактеризираат со централен механизам на дејство;
 • со МАО инхибитори (со исклучок на МАО-Б инхибитори).

Со претпазливост, лекот се препишува со:

 • антиаритмични лекови од I и III класа;
 • антагонисти на калциум, кои спаѓаат во групата на деривати на дихидропиридин;
 • антихолинестеразни лекови;
 • β-блокатори на локално дејство;
 • препарати на инсулин и орални антидијабетични агенси;
 • срцеви гликозиди (препарати за дигиталис);
 • анестетици;
 • нестероидни антиинфламаторни лекови;
 • деривати на ерготамин;
 • β-симпатомиметика;
 • симпатомиметици, кои се карактеризираат со можност за активирање на α- и β-адренергични рецептори;
 • антихипертензивни лекови кои го зголемуваат ризикот од хипотензија (на пример, трициклични антидепресиви, фенотијазини или барбитурати);
 • Баклофен;
 • Амифостин;
 • парасимпатомиметика.
 • Мефлокин;
 • кортикостероидни лекови.

Како да го користите?

Бисопрололот спаѓа во групата на селективни бета1-блокатори. Производот е достапен во форма на таблети, од кои секоја има школка - тенок филм кој ја олеснува администрацијата.

Како да се земе бисопролол, детално е опишано во упатствата што го придружуваат лекот. Обично го пијат наутро пред појадок на празен стомак. Целата дневна доза се користи истовремено, проголтана веднаш, без џвакање. Како по правило, се препишуваат од 5 до 10 mg на ден. Дневната доза на бисопролол за возрасен не треба да биде поголема од 20 mg.

Фармакодинамика и фармакокинетика

Бисопрололот е селективен β1-блокатор и нема внатрешна симпатомиметична и мембранска стабилизирачка активност.

Под влијание на ниски дози на активната супстанција на бисопролол фумарат кај пациент:

 • намалена активност на ренин во плазмата (регулирање на крвниот притисок и вода-сол хомеостаза на протеолитичкиот ензим);
 • побарувачката на миокарден кислород се намалува;
 • се намалува ексцитабилноста и спроводливоста на миокардот;
 • фреквенцијата на контракции на срцевиот мускул се намалува (и во мирување и со оптоварување на него);
 • стимулираниот катехоламинал и формирањето на цикличен аденозин монофосфат од аденозин трифосфат се намалуваат;
 • протокот на јони на калциум во интрацелуларниот простор се намалува;
 • намален срцев ритам (и покрај фактот дека не се забележува значително намалување на волуменот на мозочен удар);
 • атриовентрикуларната спроводливост е инхибирана;
 • притисок се намалува;
 • симптомите на исхемија на миокардот се запрени.

Според прибелешката, бисопролол во доза значително надминувајќи го терапевтскиот (0,2 грама или повеќе) е способен да предизвика блокада, вклучително и β2-адренергични рецептори, главно во бронхиите и мазните мускули на васкуларните wallsидови.

Лекот се апсорбира приближно 80-90%, додека нивото на апсорпција е независно од внесувањето храна. Концентрацијата на активната супстанција во плазмата ја достигнува својата максимална вредност за 60-180 минути по земањето на таблетите.

Бизопролол фумарат се врзува за плазматските протеини приближно 30%. Супстанцијата не е способна за:

 • минуваат низ плацентарните и крвно-мозочните бариери;
 • продираат во млекото на доилка.

Околу половина од земената доза се метаболизира во црниот дроб, што резултира во формирање на неактивни метаболити. Полуживотот на елиминација варира од 10 до 12 часа. Околу 98% се елиминира од телото непроменето во урината, до 2% се излачува преку жолчката.

Карактеристика на апликација

Потврдете ја ефикасноста на прегледите за хипертензија „Бисопролол“, кои се објавуваат во голем број на Светската мрежа. Како што објаснува производителот, позитивниот ефект се должи на намалувањето на минутниот волумен на циркулацијата на крвта. Покрај тоа, активната активна состојка на лекот ги стимулира периферните садови, системот на ренин-ангиотензин-алдостерон е инхибиран.

Ефектот што ги елиминира срцевите компликации по ангина е потврден и со прегледи на бисопролол. Како што објаснува производителот, ефективноста е загарантирана од фактот дека под влијание на активната компонента миокардот ја прима потребната количина кислород, бидејќи срцевиот ритам се намалува, дијастолата станува подолга, миокардна перфузија е подобра. Дијастолниот притисок се зголемува, мускулните влакна во коморите на срцето поефикасно се протегаат.

Земајќи го предвид сведочењето на „Бисопролол“, не може да се изгуби од вид аритмија. Ефективноста на земање лекови кај пациенти со ова нарушување е обезбедена со инхибиција на факторите кои ја провоцираат соодветната состојба на телото. Спонтаната возбуда станува речиси невозможна.

Лекот се издвојува во однос на неселективните бета-адренергични блокатори, бидејќи несаканите ефекти на Бисопролол врз другите органи се многу помалку во просечна терапевтска доза. Како прво, ова се однесува на оние системи каде што има бета2-адренергични рецептори. Негативниот ефект врз метаболизмот на јаглерод и натриум е исто така намален (вториот не се акумулира во телото).

контраиндикации

Употребата на бисопролол е контраиндицирана кај:

 • хиперсензитивност на компонентите на лекот;
 • преосетливост на други β-блокатори;
 • акутна срцева слабост (AHF);
 • CHF во фаза на декомпензација (ако на пациентот му треба назначување инотропна терапија);
 • шок (вклучително и кардиоген);
 • синдром на слабост (дисфункција) на синусниот јазол;
 • пулмонален едем;
 • синоатријална блокада;
 • брадикардија (екстремно низок ритам на срцето, при што срцевиот ритам не надминува 60 отчукувања во минута);
 • AV блок 2 и 3 степени без пејсмејкер;
 • тешка форма на артериска хипотензија, во која систолниот крвен притисок не надминува 100 mm RT. Уметност.);
 • тешка бронхијална астма;
 • историја на ХОББ;
 • феохромоцитом (во случаи кога пациентот не е пропишан истовремено со α-блокатори);
 • слабо контролиран дијабетес;
 • метаболна ацидоза;
 • нарушувања во периферната циркулација во доцната фаза (на пример, со синдром на Рејно);
 • огноотпорна хипокалемија, хиперкалцемија или хипонатремија;
 • хиполактазија;
 • недостаток на лактаза;
 • синдром на малапсорпција на глукоза-галактоза.

Поради фактот што нема доволно податоци за безбедноста и ефикасноста на лекот за пациенти на возраст под 18 години, бисопролол не се користи во педијатрија.

Покрај тоа, лекот не е пропишан за пациенти кои се подложени на третман со инхибитори на МАО (со исклучок на случаите кога се пропишани инхибитори на моноамин оксидаза од типот Б).

Како работи?

Како што следува од упатствата на „Бисопролол“ (прегледите го потврдуваат ова), лекот има силно хипотензивно дејство, помага во борбата против аритмијата. Лекот делува селективно и спаѓа во класата на бета1-блокатори. Влијае на бета1 рецепторите во срцевиот систем, но со релативно мала доза, поради што се потиснува активноста на катехоламини, се намалува генерацијата на АТП, камп, а метаболизмот на калциум се забавува. Алатката го забавува срцевиот ритам поради инхибиција на ексцитабилноста и можноста на миокардот да се контрахира.

Предозирање

Предозирање на лекот е придружено со следниве симптоми:

 • тешка брадикардија;
 • вентрикуларна екстрасистола;
 • AV блокада;
 • аритмија;
 • значително намалување на крвниот притисок;
 • ЦНС;
 • цијаноза (цијаноза) на прстите или дланките;
 • отежнато дишење
 • вртоглавица
 • бронхоспазам;
 • синкопални услови;
 • грчеви.

Третманот вклучува постапка на гастрична лаважа, внес на апсорбирачки лекови и назначување на симптоматска терапија:

 • воведување во вената на 1-2 грама атропин или епинефрин со AV блок (за некои пациенти, инсталиран е привремен пејсмејкер за да се реши проблемот);
 • воведување на лидокаин во вената со вентрикуларна екстрасистола (во овој случај, не треба да се користат препарати од класа IA);
 • преместување на пациентот во позиција Тренделенбург со намалување на крвниот притисок;
 • интравенска администрација на раствори за замена на плазма (ако нема знаци на појава на белодробен едем; ако тоа не го даде очекуваниот ефект, епинефрин, добутамин или допамин треба да се администрираат на пациентот за да се одржи хроно и инотропен ефект и да се запре значително намалување на крвниот притисок);
 • назначување на срцеви гликозиди, диуретични лекови, како и глукагон при срцева слабост;
 • интравенски дијазепам за напади;
 • инхалирана администрација на β-адреностимуланси со бронхоспазам.

На што друго да се обрне внимание?

И покрај индикациите за „Бисопролол“, во некои случаи со ангина пекторис, лекот нема соодветна ефикасност. Ова се должи на спецификите на болеста: познато е дека сите лекови од групата на бета-блокатори не даваат резултат кај приближно секој петти пациент. Како по правило, ова се должи на коронарна атеросклероза, во која има низок исхемичен праг. Ефикасноста на лекот се намалува ако некое лице пуши подолго време, како и со оштетен проток на крв во субендокардија.

Пред да препише бисопролол, лекарот ја проверува функцијата на надворешно дишење кај пациенти со историја на бронхопулмонален товар. Ако пациентот користи контактни леќи, мора да се запомни дека употребата на "Бисопролол" во некои случаи предизвикува намалување на лачењето на солза течност. Со утврден феохромоцитом, постои веројатност за специфична форма на хипертензија, ако не беше можно да се постигне ефикасен алфа-адреноблок. При избор на бисопролол за третман на пациенти со дијагностицирана тиреотоксикоза, мора да се запомни дека лекот не може да се откаже нагло.

Специјални инструкции

Лекот треба да се препишува со претпазливост:

 • пациенти на кои им е дијагностицирана псоријаза, како и пациенти чија семејна историја има индикации за оваа болест;
 • со дијабетес мелитус во фаза на декомпензација;
 • пациенти кои се предиспонирани за алергиски реакции;
 • пациенти чија работа бара голема брзина на психомоторни реакции или потенцијално го загрозува здравјето и / или животот (по правило, стапката на реакција може да се намали во почетните фази на третманот, при промена на лекот, како и кога Бисопролол комуницира со алкохол).

За пациенти со дијагностициран феохромоцитом, лекот се препишува само по третман со α-блокатори.

Ненадејното повлекување на лекот е неприфатливо, текот на неговата употреба се завршува постепено, постепено се намалува пропишаната доза (се смета за оптимално да се намали со преполовување на дневната доза).

Осврти за бисопролол

Почесто отколку не, темата за повлекување на лекови се дискутира на релевантни форуми. Прегледите за бисопролол оставени од пациенти и лекари главно се поврзани со синдром на повлекување, што се јавува во позадина на остар прекин на третманот со овој агенс.

Посебни манифестации на тоа се зголемениот ритам на срцето и нападите на артериска хипертензија. Некои пациенти забележуваат дека наспроти позадината на третманот со лекови, нивниот вид беше значително намален.

Сепак, бидејќи Бисопролол е пропишан подолг временски период (за некои пациенти, дури и за цел живот), нарушената визуелна функција и лековите може да бидат неповрзани феномени.

Земањето бисопролол може да биде придружено со несакани ефекти. Некои од пациентите речиси не ги забележуваат дома, а некој, според прегледите, тие се изразени доста силно.

Во врска со сите горенаведени, ниту третманот ниту откажувањето на употребата на овој лек не треба да биде независна одлука на пациентот. Во секој случај, режимот на лекување и режимот на дозирање ги одредува единствено лекарот што го води пациентот.

На Интернет има претежно позитивни одговори за бисопролол. Лековите се ефтини и помагаат во стабилизирање на состојбата на пациентот дури и при сериозни болести, доколку се користат според упатствата на лекарот што посетува и со редовно следење на состојбата. Најчесто негативни одговори се предизвикани или од само-администрација на лекот без помош на специјалист, или од нетолеранција на телото поврзано со индивидуални карактеристики.

Исто така, некои пациенти ја забележаа тешкотијата во комбинирање на активната компонента на Бисопролол со супстанции што се присутни во други лекови. Оваа интеракција го прави неопходно користењето на лекот само доколку постои препорака од лекарот што посетува и кој знае кои лекови ги зема неговиот пациент.

Во исто време, постојат прегледи за Бисопролол, кои велат дека лекот бил неефикасен во одреден случај. Како што забележува производствената компанија, ова е можно во секој петти случај и се должи на други здравствени проблеми или индивидуални карактеристики. Треба да бидете подготвени за таква ситуација.

Во бременоста

Бисопролол не се препорачува за третман на бремени жени и доилки. Меѓутоа, во ситуации кога придобивките за мајката потенцијално ги надминуваат веројатните ризици за фетусот во развој, лекот сепак може да се препише.

Во исклучителни случаи, кога лекот се користи за време на бременоста, треба да се прекине не подоцна од 72 часа пред очекуваниот датум на раѓање. Инаку, новороденче е поверојатно да развие хипогликемија, артериска хипотензија, брадикардија и респираторна депресија.

Кога повлекувањето не е можно, потребно е постојано следење на состојбата на доенчето во текот на првите 72 часа по раѓањето.

Ако е потребно да се назначи Бисопролол на доилка, потребно е да се донесе одлука за прекинување на лактацијата.

Бисопролол Цена

Цената на бисопролол зависи од тоа која фармацевтска компанија го произведувала лекот. Така, на пример, просечната цена на Bisoprolol-Ratiopharm е 0,005 грама - 55 UAH (во руските аптеки може да се купи за околу 345 рубли), но цената на Bisoprolol-Astrapharm започнува од 8 UAH.

Цената на аналозите на лекот на рускиот фармацевтски пазар е од 32 рубли (просечната цена на купувачот е пакување Бисопролол-Прана од 0,005 грама).

 • Онлајн аптеки во Русија Русија
 • Онлајн аптеки Украина Украина
 • Интернет аптеки во Казахстан Казахстан

Detonic - уникатен лек кој помага во борбата против хипертензијата во сите фази од нејзиниот развој.

Detonic за нормализација на притисокот

Сложениот ефект на растителните компоненти на лекот Detonic на theидовите на крвните садови и автономниот нервен систем придонесуваат за брзо намалување на крвниот притисок. Покрај тоа, оваа дрога спречува развој на атеросклероза, благодарение на уникатните компоненти кои се вклучени во синтезата на лецитин, аминокиселина која го регулира метаболизмот на холестерол и спречува формирање на атеросклеротични плаки.

Detonic не зависност и синдром на повлекување, бидејќи сите компоненти на производот се природни.

Детални информации за Detonic се наоѓа на страницата на производителот www.detonicnd.com.

Здрав Град

Бисопролол Таб. ppo 5mg n60 Vertex AO

Таблети бисопролол стр 5 мг бр. 30 Изварино Фарма ДОО Изварино Фарма

Таблети бисопролол p / o во заробеништво. 10mg број 30 Akrikhin Unikem Laboratories Ltd

Таблети бисопролол p / o во заробеништво. 10mg бр.30 Biocom CJSC Biocom

Таблети бисопролол стр 10 мг бр. 30 Изварино Фарма ДОО Изварино Фарма

Дијалог на аптека

Бисопролол-Тева (таблети mp / rev.10mg бр. 30)

Таблета Бисопролол-Тева 10 мг бр. 50

Бисопролол (таб.пл./ околу 2,5 мг бр. 30)

Бисопролол (таб.пл./ околу 5 мг бр. 30)

Бисопролол (таб.пл. / Аб. 10 мг бр. 30)

Еурофарм * 4% попуст на промотивниот код medside11

Бисопролол-Тева 10 mg бр. 50 таблети Тева Привет копродукции, ООД Фармацевтско растение

Таблета Бисопролол-Тева 10 мг бр. 30 Тева ДОО.

Бисопролол-Вертекс 10 мг бр. 30 таб Вертекс ЗАО

Бисопролол-Вертекс 2, 5 мг бр. 30 таблети Вертекс ЦД

Бисопролол-Вертекс 5 мг бр. 30 таб Вертекс ЗАО

Аптека24

Таблети Бисопролол-Тева 10 mg N50 Merkle GmbH, Nimechchina

Бисопролол KPKA 10 mg N30 таблети KRKA, dd, Ново место, Словенија / Тартар притисок Фарма ГмбХ, Нимехина

Бисопролол-КВ 10 mg таблети N30 ПАТ „Фабрика за витамини во Киев“, метро Киев, Украина

Таблети Бисопролол-Тева 10 mg бр. 30 Merkle GmbH, Nimechchina

Бисопролол KPKA 5 mg бр. 30 таблети KRKA, dd, Ново место, Словенија / TAterial притисок Pharma GmbH, Nimechchina

Аптека Пани

Таблети бисопролол Бисопролол-КВ таблети 5mg N30 Украина, фабрика за витамини во Киев PAO

Таблети БИСОПРОЛОЛ Бизопролол Сандоз обложени таблети 5 мг бр. 30 Германија, Салутас Фарма

Таблети БИСОПРОЛОЛ Таблети бисопролол 5 мг бр. 20 Украина, Астрафарм ДОО

Таблети БИСОПРОЛОЛ Таблети бисопролол 5 мг бр. 50 Германија, Меркл

Таблети БИСОПРОЛОЛ Бизопролол Сандоз обложени таблети 10 мг бр. 90 Германија, Салутас Фарма

БИОСФЕРА

Бизопролол-ратиофарм 10 мг бр. 30 таб. Merckle GmbH за ratiopharm GmbH (Германија)

Бизопролол-ратиофарм 10 мг бр. 50 таб. Merckle GmbH за ratiopharm GmbH (Германија)

Бизопролол-Тева 10 мг бр. 30 таб. Merkle GmbH, сопственик на потврда за регистрација ratiopharm GmbH (Германија)

Бизопролол-Тева 10 мг бр. 50 таб. Merkle GmbH, сопственик на потврда за регистрација ratiopharm GmbH (Германија)

Бизопролол 5 mg бр. 30 таблети Лекфарм ДОО (Белорусија)

Svetlana Borszavich

Општ лекар, cardiolогист, со активна работа во терапија, гастроентерологија, cardiolогија, ревматологија, имунологија со алергологија.
Течно општо во клиничките методи за дијагностицирање и третман на срцеви заболувања, како и електрокардиографија, ехокардиографија, следење на колера на ЕКГ и дневно следење на крвниот притисок.
Комплексот на третман развиен од авторот значително помага при цереброваскуларни повреди и метаболички нарушувања во мозокот и васкуларните заболувања: хипертензија и компликации предизвикани од дијабетес.
Авторот е член на Европското друштво на терапевти, редовен учесник на научни конференции и конгреси од областа на cardiology и општа медицина. Таа повеќепати учествувала во истражувачка програма на приватен универзитет во Јапонија од областа на медицината за реконструкција.

Detonic