Венска церебрална дисциркулација кај дете

Главниот симптом на патологијата е акутна болка во местото каде што е нарушена циркулацијата на крвта. Таквите места лесно се чувствуваат со палпација во градите, вратот, главата и рамената. Ова се должи на фактот дека крвта ги уништува ткивата во непосредна близина на вената со цел да се „пробие“ на излезното место.

Венска дисемија кај дете може да биде придружена со главоболки и вртоглавица. Бебето може да има треска со паралелно зголемување на телесната температура.

слика - Венска церебрална дисциркулација кај дете

- нарушена координација на движењето;

- неуспеси во функционирањето на сетилата;

- парализа, и целосна и делумна;

- нарушени говорни и моторни вештини.

Во првите фази на развојот на болеста, патологијата практично не се појавува на кој било начин, само понекогаш пациентот се жали на главоболка, краткорочно кршење на координацијата на движењето.

Покрај тоа, проблеми со одлив на венска болест доведуваат до метаболички нарушувања и недостаток на кислород, а тоа се постојани скокови на крвниот притисок, треска и периодично вкочанетост на екстремитетите.

- нарушена координација на движењето;

- неуспеси во функционирањето на сетилата;

venoznaya discirkulyaciya - Венска церебрална дисциркулација кај дете

- парализа, и целосна и делумна;

- нарушени говорни и моторни вештини.

Дијагностички мерки

Без целосно испитување на целиот организам и идентификување на причината за појавата на патологијата, невозможно е да се препише адекватен третман. Денес, постојат многу методи и опрема за точна дијагноза на венска дисхемија.

Една од најефикасните дијагностички методи е ултразвучна доплерографија. Добри резултати се добиваат и со ангиографија, односно студии со употреба на х-зраци. Ангиографија со магнетна резонанца се користи и за поставување дијагноза.

Без целосно испитување на целиот организам и идентификување на причината за појавата на патологијата, невозможно е да се препише адекватен третман. Денес, постојат многу методи и опрема за точна дијагноза на венска дисхемија.

Дијагностички проблеми

Честопати е тешко да се постави дијагноза на венска дисхемија на мозокот. Родителите треба да контактираат со невролог, особено ако бебето е нервозно и постојано плаче. По прегледот, крвниот притисок се следи најмалку 5 последователни дена. Тогаш е пропишано рендгенско испитување на мозокот.

P • SЃR „Ryo RґR ° R¶Rμ SѓSЃS, R ° RЅRѕRІR“ RμRЅ ° C. P SЂR RєS, RμSЂ ° F · F ° F ± RѕR “RμRІR ° RЅRoSЏ RЅR SЌRєSЃS, SЂR ° ° ° RєSЂR RЅRoR ° F” SЊRЅRѕRј Рё интрР° РєСЂР ° RЂЅјЃ ° ° °јјјјјјјјјјјјјјјјј РІРЅРѕ тяжеР»Рμ реР· СѓР» ьтР° С‚С. RќRo RѕRґRoRЅ SѓS RμR ‡ ± RЅRoRє Rohr "Ryo RЅR ° SѓS ‡ RЅR ° SЏ SЃS, R ° С, SЊSЏ RЅRμ RґR ° SЋS, RїRѕR" RЅRѕRіRѕ RїSЂRμRґSЃS, R ° RІR "RμRЅRoSЏ на PS ‡ RїSЂRoS RoRЅR RїRѕSЏRІR ° C. ”P RμRЅRoSЏ · Р ° Р ± РѕР» РμРІР ° РЅРёСЏ. РЎР »РµРґРѕРІР ° тел СЊРЅРѕ, достР° С‚РѕС З РЅРѕ СЃР »РѕР¶РЅРѕ ° СЏ РїРѕР · РІРѕР »РёС‚ РёР · Р ± Р ° виться РѕС ‚РїР ° тол РсРіРёРё РёР »Рё С РѕС‚СЏ Р ± С ‹СѓСЃРЃСЃРЃСЃРЃ Рµ симптомС.

РџРѕРјРёРјРѕ СЌС,РѕРіРѕ, РІРѕСЂРѕР№ РѕС З З РμРЅСЊ СЃР »РѕР¶РЅРѕ СѓСЃС,Р ° РЅРѕРІРёС,РЊР» РёР ° РєРєРєРєРєРєРєРє, РІРёРμРј РєР ° РєРѕРіРѕ-Р »РёР ± Рѕ Р · Р ° Р ± РѕР» РμРІР ° РЅРёСЏ.

Честопати е тешко да се постави дијагноза на венска дисхемија на мозокот. Родителите треба да контактираат со невролог, особено ако бебето е нервозно и постојано плаче. По прегледот, крвниот притисок се следи најмалку 5 последователни дена. Тогаш е пропишано рендгенско испитување на мозокот.

Медицински настани

RњRμS, RѕRґ P “RμS ‡ RμRЅRoSЏ RІRμRЅRѕR · RЅRѕR№ RґRoSЃRіRμRјRoRo RїRѕR” RЅRѕSЃS, SЊSЋ P · P ° RІRoSЃRoS, RѕS ї RїSї RS,

Detonic - уникатен лек кој помага во борбата против хипертензијата во сите фази од нејзиниот развој.

Detonic за нормализација на притисокот

Сложениот ефект на растителните компоненти на лекот Detonic на theидовите на крвните садови и автономниот нервен систем придонесуваат за брзо намалување на крвниот притисок. Покрај тоа, оваа дрога спречува развој на атеросклероза, благодарение на уникатните компоненти кои се вклучени во синтезата на лецитин, аминокиселина која го регулира метаболизмот на холестерол и спречува формирање на атеросклеротични плаки.

Detonic не зависност и синдром на повлекување, бидејќи сите компоненти на производот се природни.

Детални информации за Detonic се наоѓа на страницата на производителот www.detonicnd.com.

Tatyana Jakowenko

Главен уредник на Detonic онлајн магазин, cardiolогист Јаковенко-Плахотнаја Татјана. Автор на повеќе од 950 научни статии, вклучително и во странски медицински списанија. Тој работел како cardiolогист во клиничка болница повеќе од 12 години. Тој е сопственик на современи методи за дијагностицирање и лекување на кардиоваскуларни заболувања и ги спроведува во неговите професионални активности. На пример, тој користи методи на реанимација на срцето, декодирање на ЕКГ, функционални тестови, циклична ергометрија и многу добро ја познава ехокардиографијата.

Веќе 10 години е активен учесник во бројни медицински симпозиуми и работилници за лекари - семејства, терапевти и cardiolогисти. Тој има многу публикации за здрав начин на живот, дијагноза и третман на срцеви и васкуларни заболувања.

Тој редовно ги следи новите публикации на европски и американски cardiology списанија, пишува научни статии, подготвува извештаи на научни конференции и учествува на европски cardiolконгреси на оги.

Detonic