Луиз Хеј - висок притисок и хипертензија

1 272 - Луиз Хеј - Висок притисок и хипертензијаХипертензија е состојба на една личност во која се забележува стабилен висок крвен притисок и може да биде придружен со разни нарушувања од целните органи - мозокот, срцето, белите дробови, бубрезите и органите на видот.

Зголемен е притисокот на кој отчитувањата на тонометарот се зголемуваат над 135/80 mm Hg. со последователни три мерења во текот на две недели. Оптималниот крвен притисок за благосостојбата и здравјето на една личност е 120/80 mm Hg.

Хипертензијата често е резултат на други болести, може да предизвика:

 • Дебелината;
 • дијабетес;
 • Срцева патологија;
 • Атеросклероза;
 • Остеохондроза.

Во исто време, самата артериска хипертензија може да предизвика други болести и значително да го влоши квалитетот на животот на пациентот. Најопасните компликации од хипертензијата се мозочен удар и инфаркт на миокардот. Иако дури и ако не ја достигне оваа точка, сепак е доволно тажно да сфатите дека сега до крајот на животот ќе мора да се придржувате на диета, постојано да го мерите крвниот притисок, да земате лекови секој ден, да се откажувате од спортски активности и активности на отворено .

Но, бидејќи хипертензијата не се смета за болест како таква, не постои лек што би можел целосно да го излечи. Може да го контролирате крвниот притисок само со различен успех. И продолжете да барате универзален метод на лекување што ќе помогне да се ослободите од него засекогаш.

Луиз Хеј верува дека го пронашла. Според нејзиното мислење, причина за сите болести се нереализираните соништа и аспирации на човекот. Врз основа на ова, таа развива свој метод за лекување на хипертензија.

Луиз Хеј за причините за хипертензија

1 273 - Луиз Хеј - Висок притисок и хипертензијаКрвниот притисок се создава кога крвта циркулира низ вените и артериите на една личност. Според Луиз Хеј, човечката крв е симбол на радост и желба за живот. Ако живее монотон, сив живот, нема изгледи, секој нов ден е како претходниот и не носи никаква радост и надеж (како што му се чини на пациентот во депресија), започнуваат застојани процеси.

Во исто време, тие влијаат не само на духовниот свет на една личност, туку и на неговото тело. Крвта буквално почнува да циркулира побавно - Луис Хеј е убедена во ова. Светот околу една личност се чувствува и живее брз живот; има многу нови интересни, радосни и светли во неа. Но, апсорбиран во досаден живот и секојдневни обврски, пациентот нема да го забележи ова.

Тој не може сам да избега од овој маѓепсан и многу опасен круг и честопати не сака. Луиз Хеј верува: емоционална траума, ментална нерамнотежа, незадоволство, скриена навреда дури не е неопходна за одредена личност, туку едноставно за нејзината судбина и целиот свет предизвикува висок крвен притисок и хипертензија.

Кога пациентот ќе пречекори 40-годишна пресвртница, тој почнува да го проценува својот минат живот, да анализира што постигнал и како живее - и е разочаран затоа што ниту еден сон не станал реалност. И, како што верува, нема. Таквите мисли депресивни, доведуваат до длабока депресија. И депресија - до формирање на болести на кардиоваскуларниот систем, вели Луиз Хеј.

Вазоспазам се јавува под влијание на психо-емоционален стрес. Крвта веќе не може нормално да циркулира низ вените и артериите, што резултира со зголемен притисок - и се јавува артериска хипертензија.

Сите болести што се јавуваат во човечкото тело, на потсвесно ниво, тој ги програмира за себе - за тоа е сигурен американскиот писател и истражувач. Ако некое лице е болно, тоа значи дека тој самиот го посакувал во оваа фаза од својот живот, му треба. На овој начин, тој привлекува внимание, бидејќи на друг начин не може да ги реши своите внатрешни нерешени проблеми.

За да започне со третман, пациентот прво мора да ја разбере својата болест, да биде свесен за фактот дека тој ја создал за себе. И после тоа, разберете се и пронајдете ја вистинската причина зошто го сторил тоа.

Тука, со нејзина одлука започнува третманот на хипертензија според методот на Луиз Хеј.

Како да се третира хипертензијата според методот на Луиз Хеј

1 274 - Луиз Хеј - Висок притисок и хипертензијаШто предлага Луиз Хеј за да се спречи прогресијата на хипертензијата и да се врати крвниот притисок? Кој лек, според нејзиното мислење, ќе биде ефикасен против васкуларни болести? Сè е многу едноставно.

Доволно е само да се повторувам ментално или гласно секој ден: „Со задоволство простувам поплаки од минатото. Мирот и хармонијата секогаш владеат во мојата душа. ”Единствениот начин да се ослободите од болестите е да можете повторно да ја почувствувате радоста на животот. Треба да погледнете наоколу и да научите да ги забележувате позитивните и добрите, а не да се концентрирате на негативните.

Луиз Хеј гради свој метод за лекување на хипертензија на такви точки:

 1. Денот треба да започне со искрена благодарност до сите луѓе околу нас и светот за можноста да живеат во него и меѓу нив. Ако се чини дека е многу тешко, вреди да се запамети за сите лица со попреченост и лицата со попреченост кои би дале многу само за тоа како да одат на две нозе, да имаат две раце, да се движат независно, да работат, да живеат и да сакаат.
 2. Треба да се обидете да го направите само она што навистина ви се допаѓа, дури и ако за ова треба радикално да го промените вашиот живот, да го промените местото на работа и кругот на познаници.
 3. Бидете само со луѓе кои се пријатни и сакани. Со оние кои се непријатни, не комуницирајте категорично.
 4. Не се откажувајте од празниците и викендите на работа. Тие мора да се земат нужно и барем понекогаш, барем еден ден треба да се посвети само на себе си, на хоби и мисли.
 5. Дефинитивно треба да спиете доволно секој ден. Возрасна активна личност со цел целосно да се опорави и да се чувствува весела, мирно бара најмалку 8 часа полн сон.
 6. Доколку е потребно, можете да закажете состанок со терапевт. Некои пациенти не можат дури и да си ги признаат своите вистински желби и аспирации. Професионален лекар ќе помогне во ова и во голема мера ќе го олесни постоењето.
 7. Како заклучок, треба да напишете список од 100 предмети, од кои секоја ќе биде тајна желба. Пред да ја додадете вашата желба на оваа листа, треба внимателно да ја разгледате и анализирате чија е реалноста. Родителите од детството, пријателите, колегите, претпоставените, општеството им наметнуваат толку многу желби на луѓето. Не треба да се размислува за такви желби, бидејќи тие нема да донесат среќа и мир.

Луиз Хеј е убедена дека среќата и избавувањето од болести се можни само кога ќе се реализираат сите желби што доаѓаат од длабочините на душата и срцето. Или, барем, лицето ќе биде на пат кон нивно спроведување.

Табела на Луиз Хеј - што е тоа

1 275 - Луиз Хеј - Висок притисок и хипертензијаТабелата на американскиот истражувач е доста обемна и не е можно да се донесе во овој напис. Во табелата се наведени најчестите човечки болести, психолошките причини што ги предизвикале, според Луиз Хеј, и поставките што едно лице треба да ги запомни и постојано да ги повторува доколку сака да се опорави.

Хипертензијата и артериските проблеми се само мали графикони во оваа табела. Но, бидејќи артериската хипертензија е многу ретко изолирана, како по правило, ја придружуваат други патологии, хипертензивните пациенти ќе бидат заинтересирани да ја прочитаат оваа табела во целост. Да се ​​најде на Интернет е лесно. И, подобро е да купите една од книгите на Луиз Хеј, ако нејзината теорија е сериозно заинтересирана.

Како што споменавме погоре, Луиз Хеј смета дека артериите се извор на радост. И, ако се појават проблеми со нив, нарушувања на крвниот притисок се појавуваат во една или друга насока - тоа значи дека пациентот го изгубил вкусот за живот, светот околу него престанал да го интересира. Тешко е да се каже колку ефективни во овој случај ќе бидат само инсталациите.

Артериската хипертензија честопати е предизвикана од нервен напор. Затоа, ако ставот на Луиз Хеј го смири пациентот и го расположи позитивно, дефинитивно нема да има полошо од ова - внатрешната рамнотежа е во корист на сите, не само на хипертензивните пациенти.

Сепак, лекарите не ја негираат штетата што ја доживува човечкото тело со постојаното потиснување на емоциите. Ако ја ограничите вашата фрустрација, гнев, незадоволство, порано или подоцна тоа ќе доведе до нервен слом. Секоја личност го има поинаку. Некој навистина има лутина со тепање садови и врескање. А некои немо го издржуваат, губат сон и апетит.

Сето ова многу лошо влијае на работата на срцето, принудувајќи го да работи во екстремен режим. Престанува да се справува со своите функции и оттука се појавуваат дополнителни компликации. Затоа, немојте да се изненадите ако некое лице кое е потполно здраво и богато за сите од некоја личност одеднаш има хипертензивна криза или срцев удар.

Според теоријата на Луиз Хеј, тој едноставно ги потиснал своите емоции многу долго и не го живеел животот каков што би сакал да го живее.

Како резиме

Кога на пациентот ќе му биде дијагностицирана артериска хипертензија, сите методи на лекување се добри - доколку само пациентот не се влоши и состојбата остане стабилна. Но, во исто време, треба да бидете свесни дека ако болеста веќе ги погоди целните органи и има неповратни промени во ткивата, традиционалната медицина и специјалните лекови веќе не можат да се издаваат.

Зошто тогаш ни е потребна техниката на Луиз Хеј? Сè е многу едноставно. Со негова помош, можете да го запрете прогресијата на болеста и да спречите развој на нови компликации. И ова е многу. Покрај тоа, мирен, мирен, позитивен пациент е секогаш поверојатно да се опорави отколку мрачен и огорчен пациент.

Мирна и среќна секој нов ден е подготвена да биде расеан од својата болест, не му е тешко да издржи диета и отфрлање на многу животни задоволства, тој е заинтересиран за другите и се труди да живее како сите здрави луѓе, и не како крајно болен.

Значи, третманот на хипертензија според методот на Луиз Хеј и сите нејзини книги може да се препорача на оние пациенти кои се склони кон депресија, сомнителност, вознемиреност, агресивност или, обратно, апатија. Но, во исто време, пациентот не треба да заборави на медицински третман и редовни посети на лекар. Ваквиот интегриран пристап сигурно ќе даде резултати многу скоро. На видеото во оваа статија, Луиз Хеј ќе ви каже што да прави со себе и своето здравје.

Detonic - уникатен лек кој помага во борбата против хипертензијата во сите фази од нејзиниот развој.

Detonic за нормализација на притисокот

Сложениот ефект на растителните компоненти на лекот Detonic на theидовите на крвните садови и автономниот нервен систем придонесуваат за брзо намалување на крвниот притисок. Покрај тоа, оваа дрога спречува развој на атеросклероза, благодарение на уникатните компоненти кои се вклучени во синтезата на лецитин, аминокиселина која го регулира метаболизмот на холестерол и спречува формирање на атеросклеротични плаки.

Detonic не зависност и синдром на повлекување, бидејќи сите компоненти на производот се природни.

Детални информации за Detonic се наоѓа на страницата на производителот www.detonicnd.com.

Tatyana Jakowenko

Главен уредник на Detonic онлајн магазин, cardiolогист Јаковенко-Плахотнаја Татјана. Автор на повеќе од 950 научни статии, вклучително и во странски медицински списанија. Тој работел како cardiolогист во клиничка болница повеќе од 12 години. Тој е сопственик на современи методи за дијагностицирање и лекување на кардиоваскуларни заболувања и ги спроведува во неговите професионални активности. На пример, тој користи методи на реанимација на срцето, декодирање на ЕКГ, функционални тестови, циклична ергометрија и многу добро ја познава ехокардиографијата.

Веќе 10 години е активен учесник во бројни медицински симпозиуми и работилници за лекари - семејства, терапевти и cardiolогисти. Тој има многу публикации за здрав начин на живот, дијагноза и третман на срцеви и васкуларни заболувања.

Тој редовно ги следи новите публикации на европски и американски cardiology списанија, пишува научни статии, подготвува извештаи на научни конференции и учествува на европски cardiolконгреси на оги.

Detonic