gluk11 - Глукозурија - што е тоа, симптоми и третман
Нормално, глукозата е присутна само во мали количини што не можат да се детектираат со конвенционални методи на истражување. Затоа, секое појавување на гликоза во анализата на урината се нарекува ...
Detonic
микроалбуминарија - стапката на микроалбумин (малб) во урината
Пред да ја помине анализата, едно лице мора да ги идентификува причините за појавата на патологија, што е тоа. Албумин е протеин кој се наоѓа во крвниот серум, а ...
Detonic
микроалбуминарија - стапката на микроалбумин (малб) во урината
Пред да ја помине анализата, едно лице мора да ги идентификува причините за појавата на патологија, што е тоа. Албумин е протеин кој се наоѓа во крвниот серум, а ...
Detonic
laborant s mikroskopom - Која треба да биде бојата на изметот кај нормалните возрасни Причини за промена на бојата на столицата
Бојата на столицата е индикатор кој може да зависи од многу фактори. Меѓу нив е работата на органите на гастроинтестиналниот тракт, составот на микрофлора, исхраната ...
Detonic
laborant s mikroskopom - Која треба да биде бојата на изметот кај нормалните возрасни Причини за промена на бојата на столицата
Бојата на столицата е индикатор кој може да зависи од многу фактори. Меѓу нив е работата на органите на гастроинтестиналниот тракт, составот на микрофлора, исхраната ...
Detonic
вода199 - Ефекти од лубеница и бубрези, придобивки и штети
Кога ќе дојде долгоочекуваното лето, многумина брзаат да се гостат со лубеници - исклучиво сезонско задоволство. Сочното овошје, кое главно се состои од вода, сепак содржи доволна количина ...
Detonic
вода199 - Ефекти од лубеница и бубрези, придобивки и штети
Кога ќе дојде долгоочекуваното лето, многумина брзаат да се гостат со лубеници - исклучиво сезонско задоволство. Сочното овошје, кое главно се состои од вода, сепак содржи доволна количина ...
Detonic
muzhskaya aritmiya serdca prichiny i posledstviya - Машки срцеви аритмии причини и можни последици
Срцевата аритмија кај мажите е прилично често функционално нарушување кое се развива како резултат на разни патолошки процеси. Болеста бара соодветен и соодветен третман, бидејќи ...
Detonic
muzhskaya aritmiya serdca prichiny i posledstviya - Машки срцеви аритмии причини и можни последици
Срцевата аритмија кај мажите е прилично често функционално нарушување кое се развива како резултат на разни патолошки процеси. Болеста бара соодветен и соодветен третман, бидејќи ...
Detonic
алергија ринит - Алергиски ринитис кај дете, причини, симптоми, третман
За време на периоди на сезонски пораст на инциденцата, малите деца се веднаш изложени на ризик од инфекција. Најчесто, првата манифестација на болеста е течење на носот (ринитис) ....
Detonic
oksalatyi v moche - Дијагноза на оксалати во урина треба да биде или не
Оксалатите во урината се соли на оксална киселина, кои влегуваат заедно со храната и се формираат во телото како резултат на одредени биохемиски реакции. Нормално, тие ...
Detonic
oksalatyi v moche - Дијагноза на оксалати во урина треба да биде или не
Оксалатите во урината се соли на оксална киселина, кои влегуваат заедно со храната и се формираат во телото како резултат на одредени биохемиски реакции. Нормално, тие ...
Detonic
fot - Гимнастика Кегел за техника и вежби за инконтиненција на урина
Колосален број жени живеат со овој проблем и не се обраќаат до специјалисти, честопати наоѓајќи се во непријатни ситуации. Дури и ненамерна кашлица или смеа може да ...
Detonic
fot - Гимнастика Кегел за техника и вежби за инконтиненција на урина
Колосален број жени живеат со овој проблем и не се обраќаат до специјалисти, честопати наоѓајќи се во непријатни ситуации. Дури и ненамерна кашлица или смеа може да ...
Detonic
peregib zhelchnogo puzyirya - Деформација на причини за жолчното кесе, видови, третман
Често се дијагностицира деформација на жолчното кесе, таква патологија се јавува без оглед на возрасната категорија. Најчесто тоа е вродено. Во некои случаи, тоа може да го сигнализира ...
Detonic

Причините за висок или низок крвен притисок (изолирана дијастолна хипертензија) се главно бубрежни. Патологијата се јавува на млада возраст и тешко е да се поправи. Изолирана систолна болест почесто се дијагностицира кај жени над 60 години. Ова може да се должи на намалување на еластичноста на васкуларниот wallид на аортата.

Хипертензивно срцево заболување е мултифакториелно заболување. Не може да се посочи една причина. Постојат неколку фактори на ризик. Тие можат да бидат поделени во две групи - модифицирачки - т.е. оние што можеме да ги менуваме, а не да ги менуваме - оние што не можат да се менуваат.