Несакани ефекти на калиум

In cardiolлогичка практика, се препорачува да се комбинира употребата на калиум Оротат со магнезиум.

Лекот не е наменет за употреба како лек што содржи калиум во терапија за замена на калиум.

Калиумот Оротат ја замаглува апсорпцијата на натриум флуорид, железо и тетрациклин. Терапевтската ефикасност на лекот се намалува при земање орални контрацептиви, диуретици, мускулни релаксанти, инсулин и лекови за глукокортикостероиди.

Упатствата за калиум Оротат покажуваат дека е потребно да се чува лекот на темно, ладно, суво и недостапно место за деца. Рок на траење е 48 месеци.

Се ослободува од аптеките во режим без рецепт.

Се ослободува раствор на калиум хлорид 4 и 10% (т.е. на секои 100 g содржи 4 и 10 грама калиум, соодветно) во шишиња - за инфузија, во ампули - за инјектирање и орална администрација. Покрај тоа, вреди да се напомене дека покрај растворот, во аптечната мрежа можете да најдете калиум хлорид во форма на концентрат за подготовка на раствор за инфузија, обложени таблети и капсули со продолжено дејство.

Калиум хлорид 5% не се ослободува.

Главната активна состојка на лековите е калиумови соли. Но, важно е да се обрне внимание на формата во која се содржани овде. Количината на чист калиум ќе зависи од ова. Неговиот 1 грам е содржан во: • 2 грама калиум хлорид; • 3,3 грама калиум цитрат; • 6 грама калиум глуконат; • 4,4 грама калиум оротат.

Калиумот може да се содржи во препаратите како независна активна супстанција и во комбинација со други компоненти не помалку важни за организмот. Која верзија на составот да се избере - треба да се одлучи заедно со соодветниот специјалист - нутриционист. Ова е единствениот начин да се постигне посакуваниот резултат.

Ретард таблети 1 гр1 табела.
калиум хлорид1 g
(Одговара на содржината на K 524,44 mg (13,3 mmol))
помошни средства: силициум диоксид, безводен колоиден (Аеросил 200) - 10; поливинил бутирал (Movital B 30T) - 57,5; цетил алкохол - 17; магнезиум стеарат - 1; талк во прав - 8

во пакување со ленти со блистер 10 парчиња; во картонска кутија 1 пакет.

Фармаколошки својства на калиум хлорид

Препаратите за калиум имаат бројни својства кои се вредни за телото на обична личност и спортист. Тие се како што следува: • стабилизирање на срцето, намалување на ексцитабилноста и спроводливоста на миокардот; • зајакнување на крвните садови и зголемување на нивната пропустливост; • стабилизирање на крвниот притисок во садовите; • зголемување на еластичноста на коскеното ткиво;

• зголемување на контрактилноста на мускулите; • стимулација на функционалноста на ензимите; • нормализирање на процесите на пренесување на нервните импулси; • обновување на правилното функционирање на бубрезите; • одржување на здрава кожа; • нормализирање на рамнотежата на водата во телото; • ефикасно чистење на телото од токсини акумулирани овде;

• обезбедување правилна исхрана на мозокот и сите органи и системи на телото со кислород; • неутрализирање на негативните ефекти на натриумот врз телото за време на неговата прекумерна количина; • зголемување на издржливоста на телото, што олеснува полесна перцепција на интензивен физички напор; • подобрување на апетитот;

Друга важна точка: калиумот има многу корисен помошник, како што е натриумот. Во комбинација, овие компоненти го имаат следниот ефект: натриумот задржува течност во телото, калиумот го пумпа во мускулните клетки. Поради ова, се формира прекрасно олеснување на мускулите, се стимулира активен раст на мускулите. Затоа препаратите за калиум се широко користени кај професионалните спортисти. Тие се користат не помалку од јаглехидрати и протеини, кои се исто така многу популарни, се произведуваат во форма на бројни спортски додатоци.

Поради многуте корисни својства, препаратите за калиум се широко распространети, а исто така често се користат во комплексна терапија на разни патологии. Но, важно е правилно да се земат средствата за да се постигне максимален ефект, да се исклучи развојот на несакани ефекти.

Аптеката има голем избор на лекови што содржат калиум, па затоа е лесно да се најде соодветна верзија на аналози од руски и странски производители. Орокамаг содржи калиум и магнезиум. Нормализира метаболички процеси, ја подобрува состојбата на срцето. Назначете комплексна терапија за третман на коронарна срцева болест. Има многу контраиндикации и несакани ефекти, затоа се зема само по назначување од специјалист.

Лекот „Калинор“ е неопходен за надополнување на резервите на калиум во организмот. Доделете со аритмии. Достапно во шумливи таблети. Пред употреба, треба да се запознаете со контраиндикации и несакани ефекти.

Групата диуретици вклучува таблети Триапмур композитум. Активните супстанции триамтерен и хидрохлоротиазид го задржуваат калиумот во организмот. Една од недостатоците е неможноста да се користи за време на бременост и додека доите. Ова е комбиниран лек, така што можете да ја намалите дозата со намалување на бројот на несакани ефекти. Дозата ја избира лекарот во зависност од индикациите. Доделете со висок крвен притисок, едем предизвикан од проблеми со црниот дроб, бубрезите, срцето.

„Торасемид“ е диуретик со умерено дејство. Назначете за оток предизвикан од срцева слабост. Ефектот се јавува неколку часа по апликацијата. Таблетите го олеснуваат отокот, ја зголемуваат диурезата. Важи 18 часа. Дозволено е да се зема додека подпухнатоста целосно не стивне. Има добра апсорпција во дигестивниот тракт. Меѓу недостатоците се и неможноста да се користи под намален притисок. Предизвикува распаѓање на нервниот систем, кршење на дигестивниот тракт.

Спречување и лекување на болести со помош на препарати од калиум и магнезиум ги штити срцето, мозокот, помага при хипертензија, дијабетес, аритмија, коронарна срцева болест. Лекови во кои две компоненти се најефикасни. Добро толерирани од пациентите, релативно безбедни, имаат мал број на несакани ефекти со соодветна доза.

Во согласност со упатствата за калиум оротат, активната компонента на лекот е калиум оротат. Помошни состојки кои го сочинуваат лекот се скроб од компир, млечен шеќер, желатин за јадење, стеаринска киселина.

Калиум Оротат е анаболна супстанца чии компоненти имаат стимулирачки ефект врз метаболичките процеси во организмот. Лекот зема активно учество во процесите на метаболизам на протеини, јаглени хидрати и липиди.

Активната компонента на лекот, калиум оротат, е еден од претходниците на пиримидинските бази на процесот на синтеза на протеини (тимин, урацил, цитозин). Учеството на активната супстанција во метаболизмот на јаглени хидрати се должи на неговото влијание врз метаболизмот на галактоза. Калиум Оротат и неговите соли, како соединенија со анаболно дејство, се користат за нормализирање на процесите на метаболизмот на протеините, а исто така и како стимулатор на метаболичкиот процес.

Според прегледите, Калиум Оротат предизвикува подобрување на апетитот и толеранција на срцевите гликозиди. Кога се користи калиум Оротат, метаболизмот се активира, како и репаративните и регенеративните процеси.

За време на бременоста, калиум Оротат се препорачува да го пополни недостатокот на калиум во крвта.

Кога користите Калиум Оротат, тој не се апсорбира целосно во гастроинтестиналниот тракт, бидејќи само 10% од вкупната земена доза се апсорбира. Метаболизира во црниот дроб со формирање на оротидин-5-фосфат. Се излачува преку бубрезите.

Наслов МКБ-10Синоними на болеста МКБ-10
Е87.6 ХипокалемијаХипокалемија Аритмија
Хипокалемични невромускулни нарушувања
Хипокалемија
Хипокалемија кај кетоацидоза
Хипокалемија во третманот на салуретици
Миокардна хипокалиидидија
Губење на калиум за време на терапија со салуретик

Калиумот е главниот интрацелуларен јон, кој е директно вклучен во регулирањето на различните функции на телото. Тој игра важна улога во одржувањето на интрацелуларниот осмотски притисок, во контракцијата на скелетните мускули (особено со мијастенија гравис и мускулна дистрофија), во процесот на пренесување и спроведување на нервниот импулс до инервираните органи, во транспортот на аминокиселини, протеински-синтетички реакции и низа други биохемиски процеси. Исто така, калиумот ја намалува спроводливоста и ексцитабилноста на миокардот.

Раствор на калиум хлорид е алатка дизајнирана да го пополни телото со недостаток на калиум и да ја врати рамнотежата на вода-електролит. Овој лек има умерено диуретично дејство, има негативни баммотропни и хронотропни ефекти. Кога се користи лекот во мали дози, калиумот ги проширува коронарните садови, во големи дози ги стеснува, а исто така има и негативен дромо- и инотропен ефект.

Предозирање

Нема информации за предозирање на стимулаторот за синтеза на протеини; добро се толерира. Можеби манифестација на одредени несакани ефекти, во присуство на кои треба да се консултирате со лекар:

 • алергиски реакции кои исчезнуваат по третманот;
 • гадење, повраќање, благи дигестивни нарушувања;
 • дистрофија на црниот дроб при земање големи дози на позадината на диета која содржи малку животински протеини.

Внатре Дозата се поставува индивидуално во зависност од болеста и концентрацијата на калиум во крвната плазма. 1-2 g / ден (врз основа на калиум хлорид), доколку е потребно, зголемете ја дозата на 6 g / ден.

Симптоми: хиперкалемија (мускулна хипотензија, парестезија, бавно AV спроводливост, аритмии, срцев удар). Раните клинички знаци на хиперкалемија обично се појавуваат кога серумската концентрација на К е поголема од 6 meq / l: изострување на Т-бранот, проширување на QRS-комплексот.

калија хлорид раствор - несакани ефекти на калиум

Потешки симптоми на хиперкалемија - мускулна парализа и срцев застој - се развиваат во концентрација од K 9-10 meq / l.

Третман: внатре или во / во - раствор на натриум хлорид; доколку е потребно, хемодијализа и перитонеална дијализа.

Специфичната доза на лекот се одредува врз основа на индикаторот за калиум во крвната плазма. Недостатокот на овој елемент го пресметува лекарот според посебна формула. Потребната количина на калиум хлорид 4 или 10% се разредува со вода и се инјектира капка по капка (со брзина од 20-30 капки во минута). Исто така е можно да се разреди калиум хлорид со 5% гликоза или 0,9% натриум хлорид. Препорачаната дневна доза, како по правило, не надминува 20 mmol калиум на час или 2-3 mmol калиум на 1 kg телесна тежина.

Во итни случаи (и овие вклучуваат закана од хипокалемија, дијагностицирани мерења на ЕКГ и / или изразена мускулна парализа), како и со серумско ниво на калиум помало од 2,0 mg / l, дозата на калиум хлорид може да се зголеми на 400 мг на ден или 40 мг на час. Таквата администрација на лекот се спроведува под строг надзор на медицинскиот персонал, со честа проверка на нивото на калиум во крвната плазма и следењето на ЕКГ - овие мерки се потребни за да се спречи срцев удар.

Внатре обично се зема раствор на калиум хлорид 10% 15-20 мл три или четири пати на ден. Според индикациите, дозата може да се зголеми на 60-120 ml. Ако, поради некоја причина, следната доза на лекот е пропуштена, тогаш постапете на следниов начин: ако не поминале повеќе од 2 часа, земете ја препорачаната доза истовремено со течност или храна, ако поминале повеќе од 2 часа прескокнете ја оваа доза и вратете се на вообичаениот режим. Стандардната дневна доза за орална администрација е 50-150 ml. Како што се развива терапевтскиот ефект, дозата на лекот се намалува.

калија оротат - несакани ефекти на калиум

Приемот на калиум хлорид во дози што ги надминува препорачаните е полн со развој на хиперкалемија, манифестирана со парестезија на екстремитетите, аритмија, мускулна хипотензија и забавување на спроводливоста на AV. Можен срцев застој.

Калиум Оротат е за орална употреба. Возрасните се препишуваат 1-3 таблети (0,5-1,5 g, дневната доза треба да се подели на 2-3 дози) 1 час пред или 4 часа по оброкот. Во одделни случаи, во зависност од ефикасноста на терапијата, дневната доза може да се зголеми на 6 таблети (3 g).

За деца со алиментарно-инфективна и алиментарна дистрофија, анемија, за време на периодот на закрепнување, дневната доза на лекот е пропишана со пресметка од 0,01-0,02 g на 1 кг од тежината на детето. Дневната доза треба да се подели на 2-3 дози.

За време на бременоста, Калиум Оротат треба да се зема 1 таблета 2-3 пати на ден. За време на третманот, потребно е постојано следење на дневниот волумен на земена течност и излачена урина.

Во прегледите на калиум оротат, се известува дека при земање на лекот во количини што ги надминуваат пропишаните, може да се развие дистрофија на црниот дроб, што бара прекинување на лекот.

Фармакокинетика.

Вшмукување.
Добро се апсорбира од дигестивниот тракт,
биорасположивост - 80%, максимум
концентрација на крв по 1-2 часа.

Дистрибуција.
Продира добро во сите органи и
ткиво. Максимална количина
се акумулира во белите дробови, бубрезите, црниот дроб,
мускулите. Продира добро низ ткивото
бариери и во цереброспиналната течност.

Биотрансформација.
Се јавува со ацетилација. Од страна на
стапки на ацетилација, сите пациенти
се поделени на таканаречени „брзи“ и
„Бавни“ ацетиланти, што е детерминистичко
генетски. Во „бавните“ ацетиланти
- со администрирана иста доза
концентрацијата на изонијазид во крвта е поголема
отколку „брзата“.

Медицински
стабилноста се формира по 30
дена од почетокот на лекот, за
предупредувањата мора да се комбинираат
изонијазид со други лекови.

Изонијазид крши
метаболизам на пиридоксин поради врзување
со пиридоксалфосфат, кога тоа се случи
следниве симптоми:

загуба
чувствителност и пецкање во
нозе

невритис
окуломоторен нерв.

на
предупредувања за горенаведеното
Пиридоксин (во доза)
10 mg / kg).

Хепатотоксичност
поради формирање на амонијак -
нивото на ензими на црниот дроб се зголемува
се развива хепатитис.

Алергиски
реакции: дерматитис, агранулоцитоза,
еозинофилија.

Рифампицин.
Антибиотик со широк спектар, има
бактерицидно дејство против
микобактерии, делува на екстрацелуларниот
и интрацелуларни бактерии.

Механизам
дејство на рифампицин: поврзано со
супресија на синтезата на РНК.

По ингестијата, лесно и практично се апсорбира во која било количина пасивно се апсорбира (апсорпција - 70%), бидејќи неговата концентрација (и храна и без лекови) е поголема во луменот на тенкото црево отколку во крвта. Од таблетите, ретардот постепено и полека се ослободува низ целиот дигестивен тракт. Во илеумот и дебелото црево, К се лачи во цревниот лумен според принципот на конјугирана размена со Na и се излачува преку жолчката (10%). Распределбата на К во организмот трае околу 8 часа од времето на администрација. T1 / 2 во фаза на апсорпција - 1,31 ч; ретард таблети време на ослободување - 6 часа

По орална администрација, калиумот лесно се апсорбира во скоро која било количина (приближно 70%), бидејќи неговата концентрација во луменот на тенкото црево е поголема отколку во крвната плазма. Полуживотот е 1,5 часа.

Несакани ефекти

Според упатствата, калиумот Оротат добро се толерира од телото.

Во прегледите на калиум оротат, беше забележано дека во одделни случаи може да се појави диспепсија и алергиски реакции, придружени со осип на кожата, чешање, лупење и оток. Несаканите ефекти од телото се краткотрајни и кога лекот е откажан, тие брзо исчезнуваат. Доколку е потребно, ако несаканите ефекти се манифестираат во форма на алергија, се пропишуваат антихистаминици.

Како што е наведено во прегледите за растворот на електролит, тоа може да предизвика развој на негативни реакции на телото, како што се:

 • Гадење, повраќање, болки во стомакот, гасови, дијареја, опструкција и перфорација на цревата, улцерации на гастроинтестиналната мукоза;
 • Мијастенија гравис, парестезија, конфузија;
 • Аритмија, намален крвен притисок, срцев блок;
 • Хиперкалемија и алергиски реакции.

        Алергиски
        реакции: осип, еозинофилија,
        анафилактичен шок;

        досадни
        акција на местото на инјектирање;

        невротоксичност
        (до напади, почесто
        кај деца);

        Проблем
        отпорот е фундаментален кога
        третман со антибиотици. Во срцето на
        формирање на отпорност на микроорганизми
        на антибиотици од β-лактам
        лежи способноста на микроорганизмите
        произведуваат β-лактамази
        - ензими кои уништуваат антибиотици.
        За да се спречи појавата
        комбинираат отпорност на пеницилини
        со инхибитори на β-лактамаза
        (клавуланска киселина - сулбактам).

        Цефалоспорини
        - група антибиотици, деривати
        7-аминоцефалоспоран
        киселина

        Високо
        хепатотоксичност, особено кај лица со
        заболување на црниот дроб кај пациенти
        алкохолизам кај постари лица;

        тромбоцитопенија
        автоимуно потекло - третман
        спроведена под контрола на коагулација
        крв;

        алергиски
        реакции (чешање, осип, црвенило);

        можно акутно
        ренална инсуфициенција, додека
        престанете да ја земате оваа дрога;

        екскрети на дамки
        во црвено.

        Рифампицин
        го забрзува метаболизмот на аналгетиците,
        антидијабетични агенси и
        орални контрацептиви.

        Етионамид. Од страна на
        близу до изонијазид но
        нејзината активност е помала. Рендери
        диспептични нарушувања, причини
        абдоминална болка, гасови, гадење.

        Етамбутол.
        Помалку ефикасно отколку
        изонијазид и рифампицин. Дали глуми
        само на микобактерии лоцирани во
        фаза на размножување.

        Механизам
        Дејства: ја намалува синтезата на РНК.

        Во терапевтски
        мали дози на несакани ефекти.
        Постои намалување на видната острина,
        нарушен лесен вид. Во врска со
        намалена екскреција на урична киселина
        егзацербација на гихт.

        ПАСКА. Вклучување
        во комбинација со други
        лекови против туберкулоза
        ја намалува веројатноста за развој на лекови
        одржливост. Конкуренција со ПАБК
        микобактерии, предизвикува бактериостатски
        ефектот. ПАСК се неутрализира со хлороводород
        забележана киселина во стомакот
        диспептични нарушувања, можно
        протеинурија, кристалурија, хепатитис,
        хипокалемија.

        досадни
        дејство на дигестивниот тракт;

        алергиски
        некротични реакции

        Нитрофунгин
        (хлоронитрофенол). Нанесете локално
        со дерматомикоза, користете алкохол
        решение.

        Дикамин.
        Тоа е катјонски детергент,
        се нанесува локално како маст или прав.

        Брои
        околу 200 видови на хелмити.

        Тркалезни црви
        (нематоди) - предизвикуваат нематоди.

        цревни акни
        (сангјуилоидоза);

        Рамен и
        тенија (цетоди) - причина
        цестодози.

        Заедничка тенија
        (невооружен) (тенијаринхоз);

        тенија од свинско месо
        (вооружен) (тениоза);

        широка лента
        (дифилоботриаза).

        Рамни
        свирки (хелматоди) - причина
        трематодози.

        Лутило мачки
        (описторхијаза);

        хепатална хепатална
        (фасциолијаза);

        Штета направена
        хелминти на макроорганизам:

        Во процесот
        хелминти лачат
        токсични метаболити;

        при фиксирање
        Гастроинтестиналниот тракт предизвикува улцерации на мукозните мембрани
        мембрани, нарушувања на циркулацијата;

        предизвикуваат затнување
        лумен на шупливи органи;

        негативно
        влијаат на крвта, гастроинтестиналниот тракт, нервниот
        систем;

        алергиски
        реакции особено кај пациенти со
        зависност од нив;

        исхрана на хелминти
        спроведено од телото
        сопственикот.

        Антихелминтик
        лекови се лекови
        кои имаат селективен ефект врз
        одредени видови на употребени хелминти
        за третман на хелминти инфекции на разни
        локализација.

        одржи размена
        трансфузија на крв;

        препише стимуланси
        формирање на крв;

        Од гастроинтестиналниот тракт: гадење, повраќање, дијареја, гасови, абдоминална болка, улцерации на гастроинтестиналната мукоза, гастроинтестинално крварење, перфорација и опструкција на цревата.

        Од нервниот систем: парестезија, мускулна слабост, конфузија.

        Од кардиоваскуларниот систем: намалување на крвниот притисок, аритмии, срцев блок, срцев удар.

        Друго: хиперкалемија, алергиски реакции.

        Контраиндикации за употреба

        Упатствата за калиум Оротат укажуваат на тоа дека лекот не треба да се зема кај пациенти со бубрежна инсуфициенција, цироза на црниот дроб со асцит, нефролитијаза.

        fef33e65351d1bff41295d92baab15d0 - несакани ефекти на калиум

        Калиум Оротат не е препишан на луѓе кои имаат преосетливост на компонентите на лекот.

        Пред сè, треба да разберете кој и кога ви требаат калиумови соли. Ова ќе ја избегне хиперкалемијата, што доведува до бројни негативни последици. Значи, индикации за внес на калиум се: • често мокрење, што доведува до кршење на рамнотежата на вода-сол; • труење, придружено со повраќање и дијареја;

        • зголемен замор, кој се јавува дури и со помал физички напор, често се манифестира со слабост на нозете; • повреда на фреквенцијата и ритамот на срцеви контракции (аритмија); • систематско зголемување на крвниот притисок; • чести напади локализирани во долните екстремитети;

        • постојани стресови кои придонесуваат за развој на нервна напнатост; • нарушувања во функционирањето на респираторниот систем; • интензивен физички напор што доведува до активно потење; • вежба во топла просторија или во лето; • повеќедневни натпревари и долги тренинзи;

        Во присуство на такви индикации, земањето препарати на калиум ќе биде целосно оправдано. Но, прво, дефинитивно треба да се консултирате со лекар. Ова ќе ви овозможи да ја изберете вистинската алатка, како и да ја одредите оптималната доза, што овозможува да се постигне посакуваниот резултат, да се елиминира веројатноста за појава на несакани ефекти.

        И покрај фактот дека калиумот е супстанца која игра важна улога во животот на организмот, земањето во форма на лекови кои делуваат како дополнителен извор на макроелементи е контраиндицирано во некои случаи. Употребата на калиумови соли строго не се препорачува во такви ситуации: • хиперкалемија, што може да биде последица на бубрежна слабост и други нарушувања.

        Се манифестира со зголемено потење, аритмични состојби, често мокрење. Исто така, во ова време, може да се забележи гастрична колика, зголемена раздразливост. Во овој случај, треба да поминете преглед и да одбиете да земате калиум. Продолженото присуство на хиперкалемија станува плодна почва за развој на дијабетес;

        • повреда на екскреторната функција на бубрезите поврзана со присуство на одредени болести во телото. Во таква ситуација, ризикот да се развие повисока од проценетата хиперкалемија е зголемен • индивидуална нетолеранција кон компонентите на лекот. Се манифестира со симптоми на алергиска реакција, што може да вклучува проблеми со респираторниот систем, варењето на храната или кожата.

        Што се однесува до несаканите ефекти, тие се доста ретки. Симптомите обично се развиваат како одговор на надминување на дозата што предизвика вишок на калиум. Несакани ефекти вклучуваат: • гадење, понекогаш доведувајќи до повраќање; • дијареја; • нарушувања на срцевиот ритам; • конфузија;

        Кога ќе се појават такви симптоми, треба да престанете да земате лек, да посетите лекар и да подлежите на преглед за да ја исклучите хиперкалемијата. Избегнување на такви симптоми е прилично едноставно - треба да се придржувате до препорачаната доза и времетраењето на внесот на калиум.

        Препаратите за калиум не треба да се користат за:

        • Хиперкалемија
        • Инсуфициенција на надбубрежните жлезди;
        • Целосна блокада на AV;
        • Хронична бубрежна инсуфициенција;
        • Метаболни нарушувања (како хиповолемија со хипонатремија, ацидоза);
        • Ерозивни и улцеративни заболувања на гастроинтестиналниот тракт;
        • Истовремена терапија со диуретици кои штедат калиум.

        Калиум хлорид не се препорачува за деца и адолесценти на возраст под 18 години, како и за бремени жени и доилки.

        Акутна инфективна
        болести

        инхибиција на функцијата
        црниот дроб и бубрезите;

        Забрането е користење на лекови во присуство на следниве контраиндикации пропишани во упатствата:

        • преосетливост на компонентите на алатката;
        • акутно, хронично оштетување на црниот дроб, негова слабост, асцит;
        • цироза на црниот дроб;
        • индивидуална нетолеранција, преосетливост кон оротична киселина и нејзините деривати;
        • со претпазливост при ренална инсуфициенција, бременост, доење.

        Преосетливост на лекот, хиперкалемија, комплетен AV блок, надбубрежна инсуфициенција, хронична бубрежна инсуфициенција, истовремена терапија со диуретици кои штедат калиум, метаболички нарушувања (ацидоза, хиповолемија со хипонатремија), ерозивни и улцеративни лезии на гастроинтестиналниот тракт, бременост, доење, возраст до 18 години.

        Аналози

        6dd42f0a668e55ec1be2e608ed48fb89 - несакани ефекти на калиум

        Следните аналози на калиум оротат се слични на терапевтски ефект врз телото, хемискиот состав и активната супстанција:

        • Раствор на рибоксин и таблети;
        • Алфа липон;
        • Милдкард;
        • Вазомаг;
        • Valicar;
        • Витаден;
        • Глицин озон;
        • Гепадиф;
        • Фарковит Б12;
        • Енергин.

        Лекови кои се слични на терапевтски ефект и хемиски состав на калиум Оротат се Калиум Оротоксик, Ороцид, Оропур и Диорон.

        Специјални инструкции

        Ако калиум хлорид е наменет за орална администрација, треба да се зема со храна или веднаш по него, да се измие со вода. За време на третманот со лекови што содржат калиум, важно е строго да се придржувате до упатствата на лекарот во врска со исхраната. Не смееме да заборавиме дека при одредување на количината на калиум што влегува во телото, исто така, се зема предвид неговата содржина во храната.

        За време на третманот, потребно е да се контролира содржината на К во крвниот серум, ЕКГ, КХС. Безбедноста и ефикасноста на калиум хлорид кај деца не се утврдени. Исхраната богата со натриум хлорид ја зголемува екскрецијата на К од телото. Треба да се има на ум дека хиперкалемијата што доведува до смрт може да се развие брзо и да биде асимптоматска.

        Упатства за употреба Калиум оротат содржи дел од специјални упатства што ги означуваат следниве важни точки за земање на лекот:

        • не предизвикува поспаност, не влијае на брзината на психомоторни реакции, стапката на мускулна контракција;
        • при лекување со лек, потребна е диета;
        • ветувачка насока во cardiology е употреба на калиум оротат во комбинација со магнезиум;
        • контраиндициран кај хронична бубрежна инсуфициенција, цироза на црниот дроб со асцит.

        Detonic - уникатен лек кој помага во борбата против хипертензијата во сите фази од нејзиниот развој.

        Detonic за нормализација на притисокот

        Сложениот ефект на растителните компоненти на лекот Detonic на theидовите на крвните садови и автономниот нервен систем придонесуваат за брзо намалување на крвниот притисок. Покрај тоа, оваа дрога спречува развој на атеросклероза, благодарение на уникатните компоненти кои се вклучени во синтезата на лецитин, аминокиселина која го регулира метаболизмот на холестерол и спречува формирање на атеросклеротични плаки.

        Detonic не зависност и синдром на повлекување, бидејќи сите компоненти на производот се природни.

        Детални информации за Detonic се наоѓа на страницата на производителот www.detonicnd.com.

        Во бременоста

        Womenените кои носат дете често имаат едем, поради што е оправдана употребата на лекови за време на бременоста. Тоа помага да се отстрани вишокот течности од телото, да се надополни недостаток на калиум. Дневната доза за бремени жени е една таблета 2-3 пати на ден. За време на терапијата, треба постојано да се следи дневната стапка на испиена течност и излачена урина.

        За деца

        Употребата на калиум оротат во детството е можна според режимот на дозирање. Индикации за употреба се анемија, алиментарно-инфективна и алиментарна дистрофија, закрепнување. Дневната доза е поделена на 2-3 пати, е 0,01-0,02 g за килограм телесна тежина на детето. Текот на третманот е околу 3-5 недели, во зависност од рецептот на лекарот.

        Инструкции за употреба на препарати за калиум

        Според класификацијата во медицината, калиум оротат се однесува на метаболички лекови кои го нормализираат метаболизмот. Достапно во форма на таблети, погодно за возрасни и деца. Калиум Оротат ефикасно се користи во спортот, бидејќи содржи анаболен што ги стимулира ефектите на протеинските молекули, метаболизмот на јаглени хидрати и липиди во организмот. Лековите имаат анаболен ефект.

        Калиумот има тенденција да се акумулира во телото, затоа се зема во форма на специјални препарати со краткорочни курсеви, чие времетраење не треба да надминува 3-4 недели. Што се однесува до дозите препорачани за луѓето, тие се одредуваат индивидуално. Сè ќе зависи од состојбата на телото, интензитетот на животот и индикаторите за разни оптоварувања, како и од дозата на самиот лек. Обично се препорачува да се зема лекот една капсула од 1 до 5 пати на ден.

        За да се одреди точната доза, вреди да се напомене дека за обична личност, дневната стапка на калиум е 1,5 грама. Ако зборуваме за спортисти, тогаш им требаат од 2 до 3 грама супстанција. Врз основа на овие бројки, се пресметува шемата за апликација.

        Земете додатоци на калиум со оброци, како и пред или после јадење. Сè зависи од формата на ослободување на лекот, верзијата на активната супстанција. По завршувањето на еден курс, треба да се направи пауза од неколку месеци. Потребата за повторна употреба се дискутира индивидуално со лекар.

        Ако калиумот е дел од витаминските комплекси, тој е присутен тука во помала доза, соодветно, времетраењето на администрацијата може да биде подолго, или временскиот интервал пред следниот курс ќе стане пократок. Но, повторно, за сите овие точки се одлучува индивидуално.

        Целосна работа на органи: неопходни супстанции

        Водење на

        5394132 калија оротат1 - несакани ефекти на калиум

        Калиумот се апсорбира во цревата, остатоците се отстрануваат со урина. Бубрезите се главниот орган кој го регулира процесот на наоѓање доволно калиум во телото. Загубата се јавува при потење, повраќање и дијареја. Потекнува од злоупотреба на алкохол, кафе и шеќер. Препаратите за калиум и магнезиум за хипертензија во таблетите се насочени кон намалување на крвниот притисок. За овој лек се зема редовно за времето што го покажува лекарот.

        По калиумот, магнезиумот е важен елемент. Ги регулира метаболните процеси, помага во одржување на интрацелуларните концентрации на калиум. Двете супстанции се меѓусебно зависни, тие се важни за работата на организмот, затоа витамини и лекови со калиум, магнезиум во таблети често се препишуваат на пациенти со срцеви заболувања, во случај на напади.

        Диуретиците се избираат поради нежното дејство, за разлика од другите диуретици. Составот на препаратите вклучува супстанција неопходна за нормално одржување на рамнотежата на вода и сол. Тие имаат слаб диуретичен ефект. Тие го задржуваат калиумот во телото, така што срцето не се крши. Производителите нудат група на алдостерон инхибитори и лекови кои влијаат на мембранските канали за третман. Тие се земаат во комбинација со тиазидни диуретици како превенција од хипокалемија.

        Како да се земе калиум оротат

        Лековите се препишуваат внатре еден час пред оброк или четири часа по оброкот. Дневната доза за возрасни е 250-500 mg 2-3 пати. Курсот трае 20-30 дена, се поставува индивидуално, во зависност од карактеристиките на телото на пациентот. Доколку е потребно, терапијата се повторува по еден месец. Исклучителни случаи можат да ја зголемат дневната доза кај возрасните на 3 g. Ако симптомите на болеста продолжат, се препорачува да се консултирате со лекар.

        Оротат Калиум во боди-билдинг

        Според упатствата и прегледите, дозволено е внесување на калиум Оротат внатре за спортисти. Во боди-билдинг, лекот служи за елиминирање на интоксикации, дерматози, прогресивна мускулна дистрофија, спастични состојби. Препорачливо е да се зема кога се изложени на тело со зголемена физичка активност, бидејќи лековите брзо го обновуваат телото и помагаат во градењето на мускулите.

        Бодибилдерите пред тренинг комбинираат лекови со Рибоксин, други витамини (Спортвик), што го зголемува интензитетот на раст на мускулите. На физиолошко ниво, јони на калиум го забрзуваат метаболизмот, го подобруваат апетитот, го зајакнуваат срцето и ги стимулираат репаративните процеси. Земете го лекот половина час пред јадење во количина од една таблета или по четири часа од моментот на јадење.

        > деривати
        нитрофуран, оксиквинолин, хинолон;

        бензилпенницилин
        натриум сол;

        бензилпенницилин
        калиум сол;

        бензилпенницилин
        новокаина сол.

        Аминопеницилини
        (со проширен спектар на дејствување):

        деривати
        ундецилонска киселина:

        Антибиотици
        полиена серија:

        On
        спектар на дејствување.

        Лекови кои работат
        патогени печурки:

        лекови
        за третман на системски микози:

        капацитети
        за третман на дерматомикоза:

        Лекови кои работат
        за опортунистички габи (кандидомикоза).

        Азоли -
        оваа група на лекови вклучува деривати
        имидазол и триазол.

        Широко користен
        веќе 15 години. Имаат широк спектар
        локално и
        ресорптивна акција, добро толерирана.

        Механизам на дејство: дејствувајте на плазматската мембрана
        габични клетки - главната структура
        компоненти на габичната мембрана не
        влијае на производството
        холестерол.

        Триазол
        широк спектар на дејствување, има
        фунгистатички ефект. Отпорност
        произлегува полека.

        Форми на ослободување
        разни лекови - дрога
        форма на инјектирање, таблети, капсули,
        масти, кремови, супозитории, алкохолни раствори,
        аеросоли.

        Несакани ефекти: локална иритација на мукозните мембрани,
        хиперемија на кожата, алергиска
        ресорптивни диспептични реакции
        прекршувања, со можно управување со iv
        флебитис.

        Објекти
        за третман на цревни хелминтијази:

        со цревни
        се користат нематодози:

        со цревни
        се користат цестодози:

        Средства за
        третман на екстраинтестинални хелминтијази:

        подготовки за
        третман на трематодози:

        за третман
        нематози (лумен на цревата):

        Основни принципи
        примена на антихелминтско средство
        со локализација на цревата:

        потребно
        обезбедете близок контакт со хелминти
        со лекови;

        диета пред тоа
        употреба на антихелминтски лекови
        треба да содржи само лесно сварлива
        храна и пијалоци за тело;

        пред да земате лекови
        треба да се исчистат цревата со
        сол лаксативи;

        се користат лекови
        постот;

        доколку е применливо
        лековите не стимулираат перисталтика
        цревата, а потоа по нивната администрација е пропишана
        солени лаксативи и клизма;

        третман се спроведува
        земајќи го предвид животниот циклус.

        Интеракции со лекови

        1
        - нема селективност
        антимикробно дејство тие
        штетно за повеќето
        микроорганизми (антисептици и
        лекови за дезинфекција).

        2
        - антимикробни лекови
        селективни средства
        (хемотерапевтски агенси).

        Антисептици и
        средства за дезинфекција - група на лекови,
        кои се способни да го запрат растот,
        развој или смрт на микроорганизми
        во околината на пациентот или натаму
        површината на неговото тело.

        Антисептици
        - (анти-против; септики - гнилост). Ова е група на лекови
        средства што се користат за
        елиминирање на патогени микроби во раната
        (кожа, мукозни мембрани) во дигестивниот тракт и
        мочен канал. Во зависност од
        концентрациите имаат бактериостатски
        или бактерицидно дејство во зависност
        од концентрација.

        Дезинфекција
        лекови - послужете
        за медицинска дезинфекција
        алатки, прибор, простории,
        опрема, итн Дезинфекција е
        збир на активности насочени кон
        спречување на инфекција во
        рана во телото како целина или за
        спречување на ширење на инфекција.

        2149124 sp1 - несакани ефекти на калиум

        Држете остро
        границата помеѓу антисептиците и
        средства за дезинфекција не се секогаш
        можеби затоа што многу супстанции се ниски
        концентрации што се користат како антисептици,
        и на повисоко - за дезинфекција.

        Потребно
        презентирани на антисептици и
        лекови за дезинфекција.

        Мора да поседува
        широк спектар на дејствување;

        мора да има мали
        латентен период на дејствување;

        мора да поседува
        висока активност;

        be
        хемиски отпорни;

        достапност и
        ефтина цена;

        недостаток на локално
        иритирачки или алергиски
        дејства на ткивата;

        Минимална
        апсорпција од местото на нивната примена;

        Некои
        Лековите (мефенаминска киселина) може да се мешаат
        апсорпција и на други лекови
        некои состојки на храна што се должат
        токсични ефекти врз мукозата
        гастроинтестинална мембрана.

        Намалување
        снабдување со крв во дигестивниот тракт (на пример, во акутен
        или хронична срцева слабост)
        може да се меша со апсорпцијата на лекот, затоа
        назначување на лекови кои ја подобруваат хемодинамиката
        (срцеви гликозиди, диуретици), може
        зголемување на апсорпцијата на други лекови.

        Инхибиција
        МАО (ниаламид) во мукозата
        цревата ја зголемуваат апсорпцијата
        тирамин (од извори на храна) и друго
        симпатомиметици кои служат како подлога
        МАО. Неговата количина исто така се намалува
        црн дроб, што е придружено со зголемување
        биорасположивост на симпатомиметици.

        Вазоконстриктор
        средства (адреналин) додаваат на локалните
        анестетици за да се забави
        апсорпција и пролонгирање
        анестезија.

        Лекови
        може интеракција. директно во плазмата
        (протамин и хепарин, дефероксамин и
        железо, димеркапрол и арсен).

        Интеракција
        за места за комуникација со протеини во плазмата. Во
        користење на две или повеќе лекови, една од нив
        што има помал афинитет за
        протеини, тој е раселен. Ако
        лекот е активен, тогаш може да го измести
        претходно воведени лекови од контактните места со
        протеини, а потоа и концентрација на слободни
        фракции на првиот лек се зголемува
        и како резултат, фармаколошки
        активност (салицилати, бутадион,
        клофибратот е принуден да биде асоциран на протеини
        индиректни антикоагуланси и
        зголемување на фреквенцијата на внатрешни
        крварење);

        If
        Лекови раселени од поврзаност со протеини
        дистрибуирани во голем обем тогаш
        зголемена плазматска концентрација на тоа
        слободната фракција не е толку значајна
        (имипрамин (имизин) се врзува за протеините
        95%, но има голем обем на дистрибуција
        (100 l / 70 kg), затоа, интеракција со
        други лекови што го поместуваат од места
        комуникацијата со протеините не е значајна
        вредности.

        Непожелно
        ефектите често се развиваат ако се преполни
        лекот се администрира наизменично или во
        различни дози, и ќе бидат особено изразени,
        ако треба внимателно да следите
        плазматска концентрација на една од
        препарати. Клинички важни импликации
        може да биде ако се должи на комуникација со протеини
        антикоагуланси се раселени или
        орални хипогликемични агенси.

        конкурентни
        преполнување може да се случи на ниво на
        ткивни протеини. Кинидин се раселува
        дигоксин од местата на контакт со нив. Покрај тоа
        Покрај тоа, го нарушува излачувањето на дигоксин
        бубрезите, затоа, ризикот е зголемен
        токсичност на дигоксин ако кинидин
        пропишани без соодветно намалување
        дози на дигоксин.

        Лекови
        кои влијаат на снабдувањето со крв на органи и
        ткивата може да ја наруши дистрибуцијата
        други лекови (кај пациенти со застој
        CCH со назначување на спазмолитик
        средства во комбинација со кардиотоничен
        дејството на диуретиците се зголемува).

        Лекови
        подобрување на реолошките својства
        крв (трентал, ксантинол никотинат,
        дипиридамол), намалување на вискозноста на крвта,
        агрегација на тромбоцити и црвени крвни клетки,
        придонесуваат за промена на дистрибуцијата
        Лекови во области на органи претходно недостапни
        за дејство на лекови поради повреда
        микроциркулација.

        RџSЂRё
        интрабронхијална администрација на лекови на пациенти
        со појавите на бронхоспазам заедно со
        употребата на специфични лекови треба
        пропишува β-адреностимуланси кои се шират
        бронхијална и придонесува
        Лекови во долните делови на бронхиите
        дрво

        заедно
        па интеракциите со лекови може да ги нарушат
        дистрибуција на дрога, промовирање
        зголемување на концентрацијата во една област
        и опаѓање во друг, што не е полн со
        само со намалување на сериозноста на ефектот,
        но и можност за развој на страна
        ефекти (употреба на спазмолитици)
        доведува до прераспределба на протокот на крв
        и намалена испорака на лекови во
        област испорачана од склеротична
        сад - „синдром
        "Кражба").

        Познат
        повеќе од 300 лекови кои можат да влијаат на метаболизмот
        во црниот дроб, инхибиција или стимулација
        активност на хепатоцитите.

        Намотки
        ензими на црниот дроб се апчиња за спиење
        средства (барбитурати, хлорал хидрат),
        лекови за смирување (дијазепам, хлордијаезепоксид),
        антипсихотици (хлорпромазин, трифтазин),
        антиконвулзиви (дифенин),
        антиинфламаторни лекови
        (бутадион, амидопирин), хлориран
        инсектициди (дихлородифенил трихлороетан)
        (ДДТ)), адитиви во храната, алкохол, кафе.
        Во мали дози, некои лекови
        (фенобар6итал, бутадион, нитрати може
        стимулирајте го сопствениот метаболизам
        (авто-индукција).

        RџSЂRё
        заеднички рецепт на два лека, еден од
        кои ги предизвикуваат хепаталните ензими,
        а вториот се метаболизира во црниот дроб,
        дозата на последното мора да се зголеми,
        и ако индукторот е откажан, намалете го.
        Класичен пример за оваа интеракција
        - комбинација на индиректни антикоагуланси
        акција и фенобарбитал. Докажано е дека
        во 14% од случаите, причина за крварење со
        антикоагулантен третман - повлекување на лекови,
        ензими со микрозомална индукција
        црниот дроб

        Инхибитори
        ензими. На лекови кои депресираат
        активност на ензими на црниот дроб, вклучуваат
        наркотични аналгетици, некои
        антибиотици (актиномицин), антидепресиви,
        циметидин и други. Како резултат на примена
        комбинации на лекови, од кои едната инхибира
        ензими на црниот дроб, брзината се забавува
        метаболизмот на друг лек, зголемете го
        концентрација на крв и зголемен ризик
        несакани реакции.

        Значи, антагонист
        рецептори на хистамин H2
        циметидин ја инхибира ензимската активност
        црниот дроб и го забавува метаболизмот
        индиректни антикоагуланси,
        што ја зголемува веројатноста за крварење.
        Кога користите β-блокатори во
        се јавува комбинација со циметидин
        тешка брадикардија и артериска
        хипотензија.

        Интеракција
        Лековите на ниво на метаболизам може
        реализиран преку промени
        хепатален проток на крв. Било какви лекови
        намалување на регионалните хепатални
        циркулацијата на крвта го намалува интензитетот
        метаболизам на лекови со тешка
        ефект на примарна елиминација
        (пропранолол, верапамил, итн.) и да се зголеми
        нивната содржина во крвната плазма.

        Диуретици кои штедат калиум, препарати на калиум, АКЕ инхибитори, НСАИЛ го зголемуваат ризикот од хиперкалемија. Ги намалува несаканите ефекти на срцевите гликозиди. Го подобрува дејството на кинидин, несакан ефект на дисопирамид.

        Истата прибелешка за употребата на калиумова сол укажува на нејзината интеракција со други лекови:

        • ја намалува токсичноста на срцевите гликозиди;
        • го зголемува ефектот на магнезиум, препарати на калциум, ја подобрува толеранцијата на јони;
        • адстрингентите и средства за обвивка ја намалуваат апсорпцијата на калиум во дигестивниот тракт;
        • cardiolогистите препорачуваат комбинирање на лекот со магнезиум;
        • не е наменет за употреба како препарат со содржина на калиум во терапија за замена на калиум;
        • ја забавува апсорпцијата на натриум флуорид, железо, тетрациклини;
        • неговата ефикасност се намалува кога се комбинираат со орални контрацептиви, средства за диуреза, мускулни релаксанти, инсулин, глукокортикостероидни лекови.

        Карактеризација

        Малку конвексни од двете страни, таблети во форма на диск со бела боја со мермерна шема, со горчлив вкус, без мирис. Бојата на скршената таблета е бела.

        Сите форми на препарати на калиум и таблети кои содржат калиум го пренесуваат елементот во трагови на клетките, забрзувајќи ги метаболичките процеси. „Панангин“ се докажа во аритмии предизвикани од повреда на јонскиот состав. Доделете со коронарна инсуфициенција за да го прилагодите бројот на елементи во трагови кога земате диуретици.

        Аптеката нуди дражеи и решенија за интравенска инјекција. Тоа е многу иритирачко за органите за варење, затоа е потребно да се зема строго како што е пропишано од лекарот, без зголемување на дозата после јадење. Меѓу контраиндикациите се срцеви аритмии, хиперкалемија, бубрежна инсуфициенција. „Панангин“ е терапевтски агенс кој спречува напади на аритмија, проширување на зоната на оштетување на срцевиот мускул при акутен срцев удар. Ги намалува компликациите и смртноста од срцева слабост.

        Лекот е индициран за кардиосклероза после инфаркт, аритмии, ангина пекторис. Назначете третман на гликозидна интоксикација, со дијабетес. Потребни се лекови што содржат калиум по диуретик, што предизвикува губење на електролит.

        Вие не може да земете со ренална инсуфициенција, дехидратација, хипотензија во позадина на шок состојба. Не се препорачува по откривање на зголемување на нивото на супстанции во крвта. Бидете претпазливи кога земате со други диуретици кои содржат калиум. Со прекршувања во работата на дигестивниот тракт, лекот предизвикува диспептично нарушување, конвулзии, хипотензија. Пред назначувањето, лекарот напишал упат за тестови за да се осигура дека нема болести што се на списокот на контраиндикации.

        Фармакодинамика

        Билдер за тело - несакани ефекти на калиум од 1914768 г.

        Калиумот ја намалува ексцитабилноста и спроводливоста на миокардот, го ослабува токсичниот ефект на срцевите гликозиди, без да влијае на нивниот позитивен инотропен ефект.

        Во мали дози, К ги проширува коронарните садови, во големи дози се стеснува. Учествува во процесот на спроведување на нервните импулси. Активира многу цитоплазматски ензими, го регулира интрацелуларниот осмотски притисок, синтезата на протеините, транспортот на аминокиселини. Ја подобрува контракцијата на скелетните мускули за време на мускулна дистрофија, мијастенија гравис.

        Потребно е калциум
        вклучени во многу физиолошки
        процеси - го активира ослободувањето
        медијатори, хормони. Ја извршува функцијата
        пејсмејкери на срцето, стомакот итн.
        Калциум како калциум фосфор
        соли е основа на скелетот, е вклучен
        во составот на хидроксиапатит тврди ткива
        заб

        Подготовки за калциум
        имаат антиалергиско дејство
        ексудативни реакции и намалени
        васкуларна пропустливост; регулира
        лачење на хормон и калцитонин;
        учествуваат во коагулација на крв.

        Цената на препаратите за калиум и како да ги купите

        Цена при купување преку Интернет, рубли

        Цена на полица во аптека, рубли

        20 парчиња. 500 mg производител Avva

        20 парчиња. 500 мг производител Акрихин

        Ако сакате да купите препарати за калиум, но не знаете каде е подобро да го направите ова, ве молиме контактирајте ја нашата компанија. Ние нудиме голем избор на лекови - додатоци во исхраната, витамини, минерални комплекси, го гарантираме нивниот висок квалитет, што е потврдено со бројни сертификати. Сите лекови имаат внимателно избран состав, каде активните елементи се содржани во оптимална доза.

        Можете да купите препарати на калиум во нашата компанија на кој било начин погоден за вас: • преку страницата. За да го направите ова, доволно е да се регистрирате на ресурсот, да го прегледате предложениот каталог и да го одредите соодветниот производ. Откако ќе го испратите во корпата, останува да пополните мала апликација, да извршите уплата, испорака на нарачката;

        • од телефон. Плаќањето се врши преку Интернет со помош на нашиот менаџер. Needе треба да одговорите на прашања од претставник на компанија посветувајќи само неколку минути на личното време на оваа постапка • во продавницата. Овде можете лично да се запознаете со палетата на производи, како и да добиете детален совет од нашиот специјалист на тема избор на најсоодветен лек. По плаќањето, стоката може да се подигне веднаш, откако ја добил при рака.

        Со цел да се направи соработка што е можно поудобна и поефикасна, ние ви нудиме неколку начини на плаќање, меѓу кои можете да ги изберете најсоодветните: • во готово по приемот на производите; • готовина при испорака во одделот за услуги за испорака; • банкарски трансфер, што е лесно да се направи преку терминалот или која било банкарска филијала.

        Испораката се изведува што е можно побрзо, ќе се изврши по ваш избран метод. Detailedе видите детални услови за обезбедување на услугата во соодветниот дел на нашата веб-страница, а исто така можете да дознаете и телефонирајќи со менаџерот на компанијата. Телефонскиот број за контакт на кој се вршат бесплатни повици во текот на работниот ден е означен на страниците на страницата.

        Одлучивте да купите препарати за калиум од нас, го правите вистинскиот избор, имате можност да направите профитабилна набавка. За купувачите на големо, имаме специјални понуди, а малопродажбата често се врши на тековните промоции, што исто така овозможува заштеда без нарушување на квалитетот на стоката. Ние работиме за вас и ви благодариме за довербата!

        Калиум нормин

        Превенција и третман на хипокалемија од различно потекло, вклучително и предизвикана од разни состојби и болести (повраќање, дијареја) и поради терапија со лекови (диуретици, глукокортикостероиди, срцеви гликозиди).

        Не користете по датумот на истекување отпечатен на пакувањето.

        Синоними на нозолошки групи

        Наслов МКБ-10Синоними на болеста МКБ-10
        Е87.6 ХипокалемијаХипокалемија Аритмија
        Хипокалемични невромускулни нарушувања
        Хипокалемија
        Хипокалемија кај кетоацидоза
        Хипокалемија во третманот на салуретици
        Миокардна хипокалиидидија
        Губење на калиум за време на терапија со салуретик

        Прегледи

        Внимание! Информациите презентирани во статијата се само за насоки. Материјалите од статијата не бараат независен третман. Само квалификуван лекар може да постави дијагноза и да даде препораки за третман врз основа на индивидуалните карактеристики на одреден пациент.

Svetlana Borszavich

Општ лекар, cardiolогист, со активна работа во терапија, гастроентерологија, cardiolогија, ревматологија, имунологија со алергологија.
Течно општо во клиничките методи за дијагностицирање и третман на срцеви заболувања, како и електрокардиографија, ехокардиографија, следење на колера на ЕКГ и дневно следење на крвниот притисок.
Комплексот на третман развиен од авторот значително помага при цереброваскуларни повреди и метаболички нарушувања во мозокот и васкуларните заболувања: хипертензија и компликации предизвикани од дијабетес.
Авторот е член на Европското друштво на терапевти, редовен учесник на научни конференции и конгреси од областа на cardiology и општа медицина. Таа повеќепати учествувала во истражувачка програма на приватен универзитет во Јапонија од областа на медицината за реконструкција.

Detonic