Метод за утврдување на нивото на хемоглобин во крвта

Дека
е артериски пулс? Како е
пулсен тест?

Кога
зборува за пулсот, а потоа имплицирај
пред сè, артериски пулс
(целосно проучување на венски пулс
се однесува на инструментални методи
специјален преглед на кардиоваскуларниот
системи).

Артериски
пулсни ритмички вибрации на wallидот
артерии предизвикани од
работата на срцето. Потекло на артериски
отчукувањата на срцето се објаснуваат на следниов начин: во
резултира
се појавува област на вентрикуларна систола
висок крвен притисок кој
се пренесува
на колона течност во
сите делови на васкуларниот кревет и се протега
артериски wallид.

Артериски
пулсот се испитува со палпација (физички
метод), како и користење на сфигмограф
или сфигмографски префикси на
разни рекордери
(инструментален метод).

истражувања
пулсот се изведува доволно голем
артерии во местото каде што може да се притисне
до блиските коски и
најдобро е да се почувствува треперењето
артериски wallид (на пр. зрачење
артерии во дисталната подлактица
веднаш до зглобот на зглобот). На место
се применува најизразената бранување
два прста (индекс и среден)
или специјален сфигмографски
сензор со кој се снима
сфигмограм
(SFG)
чии карактеристични детали се рефлектираат
на слика 3.

В
кое е значењето на методот на оценување
функционална состојба на централниот нервен систем
сериозноста на рефлексите?

Познат
дека класичните рефлекси се затворени
во различни оддели (сегменти) на централниот нервен систем.
Затоа, со присуство или отсуство
рефлекс може да го открие централниот нервен систем, во
што се случија некои повреди.
Според сериозноста на рефлексите
можно е да се суди за функционалната состојба
овие одделенија. Доколку се набудува
хиперрефлексија, тогаш можеме да направиме
заклучок за зголемена ексцитабилност и,
напротив, ако видиме слабеење
сериозноста на рефлексите, тогаш заклучуваме
за намалување на возбудливоста на некои
специфичен оддел на централниот нервен систем.

Detonic - уникатен лек кој помага во борбата против хипертензијата во сите фази од нејзиниот развој.

Detonic за нормализација на притисокот

Сложениот ефект на растителните компоненти на лекот Detonic на theидовите на крвните садови и автономниот нервен систем придонесуваат за брзо намалување на крвниот притисок. Покрај тоа, оваа дрога спречува развој на атеросклероза, благодарение на уникатните компоненти кои се вклучени во синтезата на лецитин, аминокиселина која го регулира метаболизмот на холестерол и спречува формирање на атеросклеротични плаки.

Detonic не зависност и синдром на повлекување, бидејќи сите компоненти на производот се природни.

Детални информации за Detonic се наоѓа на страницата на производителот www.detonicnd.com.

Svetlana Borszavich

Општ лекар, cardiolогист, со активна работа во терапија, гастроентерологија, cardiolогија, ревматологија, имунологија со алергологија.
Течно општо во клиничките методи за дијагностицирање и третман на срцеви заболувања, како и електрокардиографија, ехокардиографија, следење на колера на ЕКГ и дневно следење на крвниот притисок.
Комплексот на третман развиен од авторот значително помага при цереброваскуларни повреди и метаболички нарушувања во мозокот и васкуларните заболувања: хипертензија и компликации предизвикани од дијабетес.
Авторот е член на Европското друштво на терапевти, редовен учесник на научни конференции и конгреси од областа на cardiology и општа медицина. Таа повеќепати учествувала во истражувачка програма на приватен универзитет во Јапонија од областа на медицината за реконструкција.

Detonic