Може ли да јадам јајца и холестерол, нови студии, колку холестерол во пилешките јајца

Како што веќе споменавме, дури и со висок холестерол, можете да јадете јајца. За луѓето кои страдаат од болести на кардиоваскуларниот систем или дијабетес, нутриционистите се советуваат да консумираат не повеќе од 6-7 парчиња неделно, и како независно јадење, и како состојка на други рецепти. Подобро е да се подели оваа количина рамномерно во текот на целата недела, и да не се јаде повеќе од 2 парчиња на ден.

Алтернативно, можете да направите омлет од една жолчка и неколку протеини. Јадењето само протеини може да помогне да се елиминира вишокот холестерол од оброкот. Сепак, постојат исклучоци од секое правило, затоа, во присуство на заболувања на црниот дроб, домашните лекари и нутриционисти советуваат да се ограничи употребата на жолчки на 2-3 неделно.

Сите горенаведени се однесуваат на јајца од препелица. И покрај фактот дека тие се значително инфериорни по големина на пилешкото, тие содржат приближно иста количина на холестерол. Сепак, штетата на јајцата може да се минимизира ако ги комбинира со здрави производи и не ги злоупотребува. На нутриционистите им се препорачува да внесат во својата диета плаша јајца во количина не повеќе од 10 парчиња неделно.

Кога одговараме на прашањето дали јајцата се корисни, можеме со сигурност да кажеме дека придобивките јасно ја надминуваат потенцијалната штета. Секој производ на свој начин е важен за организмот и неговото целосно исклучување може да доведе до непријатни последици. Па дури и покачениот холестерол не е причина да се одбијат јајцата, напротив, со правилен пристап, тие ќе помогнат да се намали количината на овој липид во крвта.

Detonic - уникатен лек кој помага во борбата против хипертензијата во сите фази од нејзиниот развој.

Detonic за нормализација на притисокот

Сложениот ефект на растителните компоненти на лекот Detonic на theидовите на крвните садови и автономниот нервен систем придонесуваат за брзо намалување на крвниот притисок. Покрај тоа, оваа дрога спречува развој на атеросклероза, благодарение на уникатните компоненти кои се вклучени во синтезата на лецитин, аминокиселина која го регулира метаболизмот на холестерол и спречува формирање на атеросклеротични плаки.

Detonic не зависност и синдром на повлекување, бидејќи сите компоненти на производот се природни.

Детални информации за Detonic се наоѓа на страницата на производителот www.detonicnd.com.

Svetlana Borszavich

Општ лекар, cardiolогист, со активна работа во терапија, гастроентерологија, cardiolогија, ревматологија, имунологија со алергологија.
Течно општо во клиничките методи за дијагностицирање и третман на срцеви заболувања, како и електрокардиографија, ехокардиографија, следење на колера на ЕКГ и дневно следење на крвниот притисок.
Комплексот на третман развиен од авторот значително помага при цереброваскуларни повреди и метаболички нарушувања во мозокот и васкуларните заболувања: хипертензија и компликации предизвикани од дијабетес.
Авторот е член на Европското друштво на терапевти, редовен учесник на научни конференции и конгреси од областа на cardiology и општа медицина. Таа повеќепати учествувала во истражувачка програма на приватен универзитет во Јапонија од областа на медицината за реконструкција.

Detonic