moch199 - Rare urination in women and men, causes and treatment
According to official statistics, more than forty percent (40%) of men and women over the age of thirty suffer from kidney problems. One of the most common pathologies...
Detonic
norm nekr - Kidney necrosis what is it, symptoms and treatment
Necrosis of the kidney is a dangerous pathological process, characteristic in its course of the development of acute renal failure, when, in the absence of medical assistance, the...
Detonic
analiz na gepatit - How to get tested for hepatitis
Hepatitis is a type of liver disease that can persist in the body for a long time without disrupting the functioning of organs. It is a complication after...
Detonic
uzi mochevogo puzyrya u detej - Ultrasound of the bladder how to properly fill it before examination
Properly preparing for an ultrasound of the bladder is very important for the success of the study and the accuracy of the results. In this case, it is...
Detonic
kush11 - Cushing's syndrome - what is it, symptoms, diagnosis and treatment
Cushing’s syndrome is a condition caused by overproduction of cortisol (a hormone of the adrenal gland). This can happen for a variety of reasons. The most common of...
Detonic
res55 - Што е ресекција на бубрезите, однесување и постоперативен период
Kidney resection means the removal of part of an organ in order to stop the spread of the disease. The operation can be performed after a thorough study...
Detonic
урети188 - уретрографија што е тоа, типови и однесување
Уретрографијата е една од најефикасните методи за дијагностицирање на болести на уринарниот систем. Студијата се спроведува со употреба на метод на Х-зраци. За да го направите ова, се ...
Detonic
камни 5 - Од каде потекнуваат камењата од црниот дроб
Камењата во црниот дроб се придружени со болни сензации од различна природа во десниот илијачен регион. Оваа состојба укажува на повреда на нормалното функционирање на ...
Detonic
angiomiolipoma pochki foto - Форми и карактеристики на методи на бубрежна ангиолипома за третман и дијагноза на тумор
Бубрезите играат голема улога во работата на уринарниот систем, испумпување крв, чистење од штетни материи. Откако ја слушнавме дијагнозата на „ангиомиолипома“ (лев бубрег, ...
Detonic
vospalenie pecheni e1524064504700 - Главни симптоми и третман на воспаление на црниот дроб
Во услови на модерна екологија, првенствено црниот дроб страда. Одговорноста на органот за правилно функционирање на сите телесни системи обврзува да ги следи здравствените ...
Detonic
повраќање жена - Ацетон во урината за време на бременоста има причина за загриженост
Присуството на ацетон во урината на една личност е прилично алармантен симптом, бидејќи може да укаже на присуство на многу сериозни здравствени проблеми, на пример, ...
Detonic
tabletki pod yazyk ot vysokogo davleniya 4 - Употреба на таблети под јазик за висок притисок
Таблетите за притисок под јазикот се земаат за брзината на нивното терапевтско дејство. Ако ги земете таблетите внатре, тие почнуваат да се раствораат само во ...
Detonic
trip188 - Троен фосфат во урината - што е тоа, причини и методи на лекување
Тројни фосфати, тие се исто така калкулус-фосфати, се соединенија формирани од калциумови соли и фосфорна киселина. Нивната карактеристика е брзиот раст, за 14-21 дена можат целосно да ги пополнат ...
Detonic
avr111 - Аминоацидурија што е тоа, причини, класификација и третман
Аминоацидурија е синдром на метаболички нарушувања и транспорт на една или повеќе аминокиселини од телото. Откриен е во различни метаболички болести поврзани ...
Detonic
uzi zhelchnogo puzyrya - Како се прави ултразвук на жолчното кесе
Проблемите со варењето можат да влијаат на сите. Во присуство на карактеристични симптоми на болеста, неопходна е консултација со лекар. Компетентен специјалист ќе помогне да се утврди причината за ...
Detonic

Аритмијата се однесува на разни промени во срцевиот ритам. Ваквите нарушувања се јавуваат поради болести на кардиоваскуларниот систем, ендокриниот систем или метаболички нарушувања кај мажи и жени. Мошне често, аритмија може да се забележи кај жени за време на бременоста, кога телото на идната мајка ја преструктуира нејзината работа.

Нормалната стапка на контракција на срцето кај луѓето е во опсег од 70-75 пати во минута. Ако некое лице има аритмија, тогаш тој ќе има различен ритам на срцеви контракции.